Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 17.07.2012 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Gorazd Marinček | Kolumnisti
Prispevek ogledan: 975-krat

KOLUMNA: Županu vzeli nedolžnost

Piše: Gorazd Marinček

Piše: Gorazd Marinček

Bolj natančno, kar sam je lastno nedolžnost dobro unovčil. S tremi vloženimi enotami jih je prihranil sedemindvajset in si nedolžnost devetkratno poplačal.

Pa pojdimo po vrsti. V Dnevniku smo 11. julija prebrali: »S tožilstvom smo se o kazni tako sporazumeli, je dejal Kastelic in dodal, da lahko delo župana tudi po obsodbi nadaljuje nemoteno.« In ko smo razčlenili sodbo v imenu ljudstva Okrajnega sodišča v Trebnjem z dne 11. junija 2012, objavljeno na spletni strani Cajtnga, nam je postalo jasno, kako dober biznis je župan spet enkrat naredil.

Namreč, za priznanje treh kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic vrednih maksimalno tri leta zapora je tožilstvo umaknilo obtožbe nadaljnjih devetih kaznivih dejanj ponareditve uradne listine vrednih maksimalno sedemindvajset let zapora. Zadeva je menda sicer zakonita, ampak tako močno smrdi po žveplu, da jo bomo posredovali protikorupcijski komisiji, pa vrhovnemu tožilstvu in notranjemu in pravosodnemu ministrstvu v pregled in oceno. Poučno bo izvedeti, ali je v resnici bil namen zakonodajalca omogočati tovrstne kupčije, ali pa gre morda za zlorabo nove pravne možnosti.

Če taka sodna kupčija postane pravilo, bom ukradel avto in kamion-vlačilec. Ker bom tatvino avtomobila priznal, bom zanjo kaznovan, za kamion-vlačilec pa bo tožilec umaknil obtožbo. Avtoprevozniki, pripravite se!

Zlorabe uradnega položaja, za katere je župan zaslužil pogojno zaporno kazen 7 mesecev zapora s preizkusno dobo enega leta, so se dogajale v prvem letu prvega mandata, to je v letu 2007. Sklepamo, da bo končno tudi Računsko sodišče RS ugotovilo, da se je vredno potruditi v Trebnje in pregledati občinske finance. Saj je ravno župan vedno govoril in pisal, da je oseba nedolžna, dokler ni pravnomočno obsojena. Zdaj je na lastno željo prodal svojo nedolžnost za prvo leto županovanja, kaj pa naslednja leta ? Ker v županovi izjavi za Dnevnik ni trohice obžalovanja za storjeno ali pa sence občutka krivde, da je morda le storil kaj narobe, je zelo verjetno, da se je enako dogajalo tudi po letu 2007. Vendar nedolžnosti za ponovno prodajo ni več in tudi preizkusna doba je samo ena.

Še posebej grozljiv je drugi del Kastelčeve izjave:…. »da lahko delo župana tudi po obsodbi nadaljuje nemoteno.« Nobenega premisleka, da bo bolj pazil na zakonitost svojega dela, ali kaj podobnega. Zloraba uradnega položaja je županu očitno »delo župana«, ki ga bo »nadaljeval nemoteno«. Vse kaže, da ga tudi pravnomočna sodba ne more ustaviti.

Župan po zakonu predstavlja občino Trebnje. Torej je naš predstavnik, predstavnik občanov Občine Trebnje, obsojenec zaradi kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja, ki jih je storil pri opravljanju javnih pooblasti na svoji funkciji, za katero ga davkoplačevalci nagrajujemo z 2000EUR neto plače vsak mesec. In če imamo takega predstavnika, na nek način pomeni, da smo vsi taki. PA SMO RES?

Kaj o tem pravi najvišji organ samouprave v občini, občinski svet? Pa nadzorni svet občine?

In politične stranke, polne besed o poštenju in varovanju zakonitosti? Se vsi strinjamo, da nas predstavlja obsojenec zaradi zlorab uradnega položaja, storjenih med županovanjem in plačanih tudi z mojim denarjem? JAZ SE NE!

Organizirajmo civilno iniciativo (500 podpisov) in predlagajmo spremembo zakona o lokalni samoupravi! Zahtevajmo, da župan odstopi! Zdrava kmečka pamet pravi, da »gliha vkup štriha«. Naj se vidi, kdo je kdo!

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4