Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 18.07.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,511-krat

Lokalni zmagovalec parlamentarnih volitev pogostil prijatelje in volivce

Volitve so za tiste, katerim je politika blizu, nedvomno poseben dan in vsak rezultate le-teh najraje pričaka v družbi svojih tesnejših oz. ožjih političnih sodelavcev. Tako je tudi naš Trebanjec Igor Teršar rezultate parlamentarnih volitev pričakal v štabu Mira Cerarja v Ljubljani, naslednji dan pa je namenil svojim volivcem in prijateljem. »Nikogar ni izrecno vabil, vsak ve, kdaj in kam treba priti«, je rekel eden izmed le-teh.

Teršar party

Med številnimi Teršarjevimi prijatelji je bilo moč zaslediti tudi kolege iz trebanjskega ansambla The Call Boys, ki so tudi tokrat poprijeli za svoje inštrumente.

Pred Teršarjevo hišo v Studencu v Trebnjem se je že naslednji dan, torej v ponedeljek okoli 9. ure zjutraj, začel vrteti odojek, po 12. uri pa so začeli prihajati prvi gostje, katerih se je nato do večera nabralo okoli 80. Videlo se je, da ima Teršar v Trebnjem zelo močno podporo, zato niti ne čudi, da je bil veliki zmagovalec v našem volilnem okraju, saj je močno prehitel celo SDS-ovega kandidata Zvonka Laha.

Teršarju pa se kljub visoki zmagi v parlament ni uspelo prebiti. Za to mu je zmanjkalo 1,78%, kar v številkah, kot smo izračunali v Cajtngu, pomeni 152 glasov (sedaj jih je prejel 2.926). Zaradi nepreboja v parlament pa direktor JSKD RS ni bil niti malo slabe volje, na naše vprašanje – kakšni so nadaljnji načrti in ali razmišlja, glede na odličen rezultat, tudi o kandidaturi za župana, pa se je odgovor glasil: »Počakajmo zaenkrat glede vsega. Ta hip bi se le zahvalil volivcem za tako veliko podporo …«

Spomnimo, mag. Teršar je bil nekoč aktiven član LDS-a. Trebanjci smo ga uspeli politično bolje spoznati začasa županovanja Cirila Pungartnika, s katerim sta tesno sodelovala, leta 2004 pa je iz osebnih razlogov, a tudi zaradi službe (postal je direktor JSKD RS), katero je želel ločiti od politike, izstopil iz stranke LDS.

Mimogrede, v Trebnjem se, kot smo izvedeli, že ustanavlja Občinski odbor Stranke Mira Cerarja (OO SMC), kar bi lahko pomenilo, da pa se nekaj pripravlja tudi na lokalnem nivoju. Je to napad na županski prestol? Kakorkoli že, lepo je vedeti, da imamo Trebanjci, kljub temu, da ga nimamo neposredno v parlamentu, občana, ki je tako rekoč v vladajoči koaliciji in prepričani smo, da bo Teršar znal reči kakšno pravo besedo tudi za svoje soobčane … Srečno, g. Teršar!

(JK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4