Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 01.07.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 657-krat

Zaključen prvi sklop delavnic za vključitev v Kolektivno tržno znamko “Dobrote Dolenjske”, naslednji razpis jeseni

V petek, 30. 6. 2014, se je z Delavnico oblikovanja ponudbe rokodelskih izdelkov ter izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja za vključitev v Kolektivno tržno znamko Dobrote Dolenjske zaključil prvi sklop delavnic, ki jih je z namenom združitve raznovrstnih ponudnikov pod krovno Kolektivno tržno znamko Dobrote Dolenjske organiziral Zavod za trajnostni razvoj Temeniške in Mirnske doline.

Dobrote Dolenjske - Delavnica za rokodelce 1

Uvodni pozdrav direktorice Zavoda za trajnostni razvoj Temeniške in Mirnske doline Špele Smuk.

Delavnice se je udeležilo približno deset rokodelcev, ki so prisluhnili uvodnemu pozdravu direktorice Zavoda za trajnostni razvoj Temeniške in Mirnske doline Špele Smuk, postopek pridobitve certifikata Dobrote Dolenjske za rokodelske izdelke ter izdelke unikatnega in industrijskega oblikovanja pa sta predstavila člana Strokovne komisije za ocenjevanje dr. Janez Bogataj in dr. Tanja Lešnik Štuhec. Podala sta tudi izhodišča in priporočila za pripravo ter ponudbo izdelkov za ocenjevanje in pridobitev pravice do uporabe Kolektivne tržne znamke Dobrote Dolenjske, ki jo dolenjski rokodelci lahko pridobijo za unikatne keramične, lončarske, pletarske, tkalske, kvačkane, klekljane, sedlarske, lesene, svečarske, medičarske, kovane, tesarske, mizarske, rezbarske in oglarske izdelke ter mnoge druge unikatne izdelke, ki nastajajo kot interpretacije kulturne dediščine Dolenjske ali kot ustvarjalno spoznavanje novih, tudi tujih ustvarjalnih pristopov in tehnologij.

Vsi prisotni, ki so se tokrat zbrali v Deželi kozolcev v Šentrupertu, so pokazali izredno zanimanje za pridobitev certifikata Dobrote Dolenjske, s katerim se bodo njihovi izdelki vključili v jagodni izbor, certificirano, izbrano ponudbo visokokakovostnih, inovativnih, a hkrati tudi tradicionalnih izvirnih produktov z visoko sporočilno vrednostjo, ki z lastnimi zgodbami in pomembnimi sporočili ter z lokalno dodano vrednostjo dvigujejo prepoznavnost Dolenjske regije in njenih prebivalcev.

Poleg delavnice za rokodelce je Zavod za trajnostni razvoj Temeniške in Mirnske doline v prvem sklopu pripravil tudi delavnico za pridelovalce in izdelovalce kulinaričnih izdelkov, delavnico za gostinske ponudnike in prvo ocenjevanje pridelkov in kulinaričnih izdelkov, ki je potekalo 29. maja 2014 v Gostilni Rakar. Na prvo ocenjevanje se je prijavilo 127 pridelkov in kulinaričnih izdelkov, od katerih je bilo največ alkoholnih pijač in mlečnih izdelkov, veliko pa je bilo tudi marmelad, izdelkov iz žit in suhih mesnin.

Strokovna komisija za ocenjevanje v sestavi dr. Janez Bogataj, dr. Tanja Lešnik Štuhec in Franci Jezeršek je bila prijetno presenečena nad številčnostjo in kakovostjo izdelkov, pravico do uporabe Kolektivne tržne znamke Dobrote Dolenjske pa je podelila 124 pridelkom in kulinaričnim izdelkom. Predsednik Strokovne komisije za ocenjevanje, dr. Janez Bogataj, in predsednica lastnika Kolektivne tržne znamke Dobrote Dolenjske, Društva za razvoj in oživitev Trebnjega, Helena Jurše Rogelj, bosta certifikate Dobrote Dolenjske prejemnikom pravice do uporabe Kolektivne tržne znamke Dobrote Dolenjske, podelila, 4. oktobra 2014 na Festivalu »MARMELADA 2014«.

Naslednji razpis za pridobitev pravice do uporabe Kolektivne tržne znamke Dobrote Dolenjske za pridelke, kulinarične izdelke, ponudbo jedi in pijač v gostinskih obratih ter rokodelske izdelke in izdelke unikatnega in industrijskega oblikovanja bo objavljen jeseni.

(AR)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4