Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 03.10.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 378-krat

Z energetsko sanacijo Zdravstvene postaje tudi Mirna do prihranka

“Danes imamo lepo in energetsko učinkovito stavbo,” ob odprtju energetsko sanirane Zdravstvene postaje Mirna poudarja direktorica Zdravstvenega doma Trebnje Vera Rozman, ki je skupaj z županom Dušanom Skerbišem tudi prerezala trak.

Mirna Energetsko saniran ZD  6

Direktorica ZD Trebnje in mirnski župan Dušan Skerbiš.

Zdravstvena postaja Mirna je bila zgrajena v začetku 80. let prejšnjega stoletja in deluje v sklopu Zdravstvenega doma Trebnje. V njej so splošna in zobna ambulanta, patronažna služba in lekarna. „25 let staro Zdravstveno postajo Mirna je bilo nujno treba energetsko sanirati. Občina Mirna na čelu z županom Skerbišem je prisluhnila našim potrebam in projekt prijavila na razpis ministrstva za okolje in prostor. Danes imamo lepo in energetsko učinkovito stavbo. S tem smo izboljšali pogoje za kakovostno zdravstveno oskrbo in višji življenjski standard občanov, zmanjšali negativni vpliv na okolje, omejili vlažnost v objektu, izboljšali toplotno karakteristiko ter – nenazadnje – zmanjšali bomo stroške ogrevanja za okoli 2.300 evrov letno,“ pojasnjuje direktorica Zdravstvenega doma Trebnje Vera Rozman.

Vrednost naložbe je nekaj manj kot 50 tisoč evrov, pri čemer je Občina Mirna iz kohezijskega sklada EU pridobila nekaj več kot 26.5000 evrov za fasado s 16 cm toplotne izolacije, toplotno izolacijo stropa proti podstrešju in stropa kleti ter vgradnjo termostatskih ventilov. Za razliko do celotne vrednosti naložbe so zamenjali zunanje luči, prestavili telekomunikacijske kable zaradi izvedbe izolacije in postavili strelovodne naprave. Polovico tega zneska bo prispeval zdravstveni dom z lekarno, polovico pa občine ustanoviteljice po splošnem delitvenem ključu.

„Poleg izboljšanja energetske učinkovitosti objekta, zaščite okolja in prihrankov pri izrabi energije, je sanirana zdravstvena postaja, ki stoji nasproti prenovljene pošte in nastajajočega športnega parka z otroškim igriščem, tudi vizualno zelo lepo vključena v samo okolico. Prepričan sem, da se bodo v osveženem in toplejšem objektu bolje počutili tako zaposleni kot tudi vsi tisti, ki so in ki bodo prišli po njihovo pomoč,“ pravi župan Občine Mirna Dušan Skerbiš.

Občina Mirna je sicer kot soustanoviteljica Zdravstvenega doma Trebnje v letu 2011 v višini 6.700 evrov sofinancirala nakup reševalnega vozila, v letu 2012 v višini 8.000 evrov prenovo zobne ambulante na Mirni, letos pa v višini nekaj več kot 4.000 evrov nakup vozila za sanitetne in dializne prevoze.

Kulturni program so oblikovali pevci Mešanega pevskega zbora Društva upokojencev Mirna in osnovnošolci, ki sta jih na nastop pripravili Polonca Gole in Dragica Hazdovac.

(PK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4