Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 14.02.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,026-krat

VAŠA POŠTA: Slika našega kraja ni najlepša, marsikaj bi še lahko izboljšali z malo dobre volje

Tudi jaz sem prebrala poročilo o obisku brazilskih turistk in mi ni prijetno, ker slika našega kraja ni najlepša. Marsikaj bi še lahko izboljšali z malo dobre volje.

jašek Foto bralka VG

“Sicer je bilo okrog nje vsaj pokošeno, da smo lahko prišli do rupe, ki je pokrita z mrežo”, piše bralka.

Omenila bom samo štiri stvari:

1. Likovno galerijo naivnih umetnikov obišče kar nekaj obiskovalcev, tudi od drugod.

Zelo me moti, ker je parkirišče in sam dohod v galerijo neurejen. Na desni strani stopnic, ki vodijo v trgovino in tudi v galerijo so se na zgornji strani odlepile plošče. Mislim, da je tako že kar nekaj let, samo da je vsako leto več plošč, ki so odstopile od podlage. Popravilo najbrž ne bi bilo tako drago, izgled pa vsekakor boljši. Tudi zelenica, ki je tam okrog res majhna, bi si zaslužila lepšo podobo.

2. Na sredini podpornega zidu, pod šolo na Kidričevi ulici, se je odvalil ven večji kamen, ki ga je nekdo položil na mejo. Tukaj je zid poškodovan, ker so prekopavali za kabel. Menim, da bi ga bilo potrebno popraviti pravočasno, da ne bo še več škode.

3. Moti me tudi, da ni ob glavni ulici skozi Trebnje obešenih več košev za smeti: sneli so koš na trgovini Mercator, ki so jo zaprli, koši so v parku in še eden je na domu obrtnikov.

4. Iz obdobja Rimljanov si lahko ogledamo v Trebnjem milni kamen pri Rimljanki in leva pri gradu. Zakaj ni ob njiju table s podatki: starost, pomen in kraj najdbe obeh rekvizitov.

Pa še tole bom dodala:

Poleti, ko je bila najhujša vročina, sem imela obisk iz tujine. Razmišljala sem, kaj naj si ogledamo v bližini, da ne bo preveč naporno.

Temenica je po pomenu tretja ponikalnica v Sloveniji, a je ne znamo izkoristiti. Obiskovalce sem peljala najprej na Dol. Ponikve, kjer je največja ponikalnica. Sicer je bilo okrog nje vsaj pokošeno, da smo lahko prišli do rupe, ki je pokrita z mrežo. Tam okrog sta hodila še dva para, ki sta si ogledovala ponikalnico. A kaj ko je tablica z imenom majhna in rjasta, tam tudi ni nobene klopce, da bi obiskovalec lahko malo sedel. Odšli smo še v Zijalo in moji obiskovalci so bili nad izletom navdušeni, veliko so poslikali, ker so občudovalci narave, le meni je bilo malo neprijetno, da ne znamo lepše predstaviti zanimivega naravnega pojava.


Bralka Cajtnga iz Trebnjega (podatki so uredništvu znani)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4