Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 14.05.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: ,
V kategoriji: Cajtng | Jože Povšič | Kolumnisti | Lokalno
Prispevek ogledan: 924-krat

V Trebnjem sprejeli skropucalo!

Piše: Jože Povšič

Piše: Jože Povšič

V lokalnih medijih smo prebrali, da so trebanjski občinski svetniki (berite: politični podrepniki Kastelica) sprejeli Zaključni račun Občine Trebnje za leto 2013. Zaključni račun je poleg Proračuna občine eden od navažnejših dokumentov in jasen pokazatelj uspešnosti ali neuspešnosti občine in njenega vodstva. Zaključni račun je v prispodobi zdravniško spričevalo občine, je ogledalo občine. Iz njega se vidi, ali je vodstvo občine “zdravo” ali “bolno”, ali je sposobno ali nesposobno. Iz tega zaključnega računa se jasno vidi, da je sedanje politično vodstvo občine Trebnje, župan in oba podžupana, v organizacijskem, gospodarskem in finančnem smislu, močno »bolno«, močno nesposobno! Dejansko so tisti svetniki, ki so slepo naklonjeni pravnomočno obsojeni osebi v funkciji župana in zaključnega računa sploh prebrali niso, sprejeli Kasteličevo skropucalo, s katerim Kastelic občanke in občane občine Trebnje vleče za nos zadnje štiri leta. Poglejmo zakaj je zaključni račun pravo skropucalo in kazalo nesposobnosti občinskega vodstva!

Skupni prejemki proračuna Občine Trebnje so bili lani realizirani v višini 12 milijonov evrov, kar pomeni 74,86% realizacijo glede na načrtovano v sprejetem proračunu. Torej, narejenega je bilo le tričetrt toliko, kot bi moralo biti po sprejetem proračunu. Če pa ni realnih in normalnih prihodkov, tudi odhodkov ne more biti! Zato pa se Kastelic zadolžuje in je občino Trebnje zadolžil že za okoli 5 milijonov evrov. Ubogi tisti naslednji župan(ja), ki bo moral katastrofalne Kasteličeve občinske finance spraviti v normalno stanje!

Kastelic pa je “realiziral” davčne prihodke v višini 98,5%. Kaj to pomeni? Absolutno nič ni sam realiziral! Še bolj jasno rečeno: nič ni naredil in delal za te prihodke. To so namreč davki in dajatve, ki jih z zakonom predpiše država (npr. dohodnina…), pobira pa davčna uprava DURS. Torej, to je denar, ki ga dobi občina avtomatsko, od nas občank in občanov davkoplačevalcev, kateri imamo stalno bivališče v občini Trebnje. To je denar, za katerega župan niti ne migne s prstom.

Problem pa je v dejstvu, da so nedavčni prihodki realizirani v višini samo 51,3% glede na načrtovano. Torej, Kastelic je s svojo nesposobno politično ekipo (on in podžupana Pepelnakova in Prpar) naredil le pol toliko, kot bi moral. To je realna slika vodstva občine Trebnje. Občani in občanke njega in njegovo nesposobno ekipo plačujemo zato, da nam sadi rožice in prodaja bučke, ter se reži na fotografijah! Če bi na tak način, torej polovično ali še manj, delal kakšen direktor podjetja, bi ga lastniki takoj odstranili s funkcije! Dobesedno, takoj bi ga fizično nagnali s funkcije!

Še mnogo slabše je na področju nepovratnih evropskih sredstev, po katerih se vidi, kateri župan je sposoben in kateri ne. V občini Trebnje je Kastelic s svojo nesposobno politično ekipo prejem nepovratnih evropskih sredstev v letu 2013 realiziral v višini piškavih 38,3%. Po domače bi rekli, naredil je eno tretjino tistega, kar bi moral!

Tudi investicijski odhodki so bili realizirani v skupni višini le 54,3 % glede na veljavni plan oziroma proračun. To pomeni, za investicije, gradnjo novih občinskih pridobitev je naredil le pol toliko, kot bi moral po proračunu. Tudi investicijski transferi so bili realizirani v skupni višini le 49,6 % glede na veljavni plan.

Torej, v občini Trebnje imamo pravnomočno obsojenega župana za več kaznivih dejanj na funkciji župana. Poleg tega naredi eno tretjino ali eno polovico načrtovanega dela, občani in občanke pa ga še kar toleriramo in prenašamo! Za plače (sebi in svojim) pa je potrošil 100% našega davkoplačevalskega denarja, katerega iz leta v leto v proračunu še povečuje. Res uboga miselnost in stanje duha pri tistih ljudeh, ki menijo, da ima občina Trebnje sposobnega župana in in sposobna dva politično nastavljena podžupana, ki ju nikoli v delovnem času ne najdeš na občini! Vsi trije pa radi hodijo na razne prireditve in »pasje procesije«, kjer se jé in pije!


  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4