Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 08.01.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,630-krat

Tatjana Fink: Osredotočimo naše delovanje na ključne kupce in programe

Zaradi znanih težav, v katerih se je znašla družba Trimo, je bilo (zaradi takih zahtev bank) oteženo tudi komuniciranje z največjim trebanjskim podjetjem. Za interni časopis TRIMOTIM, ki je izšel v decembru 2013, pa je glavna direktorica Trima Tatjana Fink svojim zaposlenim zaupala, kako in zakaj je prišlo do težav, kako je Trimo odreagiral … pa nenazadnje tudi – kakšni so načrti s Trimom v prihodnje …

Prijetno branje!


Tatjana Fink sl

Tatjana Fink, glavna direktorica Trima

Poslovanje skupine Trimo je bilo v letu 2013 pod velikimi pritiski zaradi negotovosti v zvezi s finančnim prestrukturiranjem, ki smo ga začeli septembra 2012. V tem letu se je izkazala moč Trimove korporativne kulture, vrednost in modrosti.

Skupina Trimo je delovala v zelo oteženih razmerah, brez garancij za nove posle, v dnevni negotovosti zaradi netočnih in včasih celo škodljivih informacij v zvezi s poslovanjem Trima, kar je vnašalo nemir v poslovanje.

Vse leto smo skupaj z bankami iskali rešitev glede poplačil kratkoročnih kreditov, ki so zapadli v plačilo. Trimo je v interesu čim hitrejšega zaključka finančnega prestrukturiranja pristal na vse zahteve bank. Tako smo morali na njihovo zahtevo že v januarju predčasno zapreti izpostavljenost do izvedenih finančnih instrumentov, ki so bili predvideni do leta 2017, zaradi česar se je obseg kreditov bistveno povečal. Obljubljenih garancij kljub temu do konca leta 2013 ni bilo. Ko so banke postavile zahteve po prokuristu, smo predlog takoj sprejeli, vendar pod pogojem, da banke končno zagotovijo garancije in Trimu omogočijo normalno poslovanje in s tem omogočijo pospešitev odprem kupcem. Trimo je vse do novembra 2013 plačeval bankam tudi obresti in bančne stroške.

Potem, ko so banke v januarju zahtevale zamenjavo finančnega svetovalca, družbo Delloite, in zahtevale svetovalno družbo PWC, je Trimo izvedel tudi to zamenjavo. V maju smo pripravili predlog poplačil skupaj s svetovalcem, družbo PWC, in ga predstavili bankam. Naš predlog je bil, da bi roke odplačil podaljšali, Trimo pa bi odprodal določena sredstva, da bi tako bankam čim prej vrnili kredite. Že takrat smo imeli konkretne kupce za dve nepremičnini in jih prosili za soglasje, da bi znižali našo zadolženost za približno 1 milijon EUR. Tega do konca leta 2013 nismo dobili kljub številnim prošnjam.

Gospodarska kriza je najbolj prizadela ravno področje investicij, zato se je veliko naših kupcev soočilo s težavami in ni več moglo redno plačevati obveznosti.

Tatjana Fink 2-1Tatjana Fink 3-1

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4