Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 13.03.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,690-krat

PISMO BRALKE: Nezadostno sofinanciranje občine za letovanje vrtčevskih otrok

2 thoughts on “PISMO BRALKE: Nezadostno sofinanciranje občine za letovanje vrtčevskih otrok”

 1. zeco pravi:

  In kaj bo ravnateljica? Pojasnevala vzroke? Zakaj? Cena bo ista in to je to. Župan naj gre raje v Hudeje in naj tam ostane, sej za drugam tako ali tako NI. Drugače pa je cena pretirana, če gledamo samo otroka.
  Drugo leto jih lahko pošljejo v Grčijo na križarjenje, sej bo cena samo 1.000,00€. 🙂

 2. Danijel Ocepek pravi:

  Vsekakor je ta zadnja cena previsoka in lahko si predstavljam šok staršev nad razliko cene, katero so pričakovali, katera jim je bila zadnje mesece večkrat povedana, potem pa dobijo ceno, ki krepko odstopa od pričakovane. Ampak bodimo pošteni na to se je opozarjalo (http://wq.si/do-izj-besede – zadnji odstavek) še predno je bila seja občinskega sveta na kateri se je sprejemalo rebalans proračuna torej do trenutka, ko je se je ta “greh” storil. O tem je pisal tudi svetnik Gregor Kaplan na FB v odzivu na ta članek (http://wq.si/gk-fb-letovanje). Vendar nikakor ne želim s tem povedati, da so starši krivi za nastalo situacijo ali da bi kogarkoli branil. Nasprotno, del “krivcev” je navedla že ga. Meta v prispevku, v tem primeru pa je potrebno pogledati zadevo tudi malo širše in podrobneje, na kratko, zatajili so tisti od katerih se je pričakovalo in se pričakuje, da opravljajo svoje delo. Zato je tudi zelo pomembno koliko teh staršev od 208-ih se bo prihodnji teden udeležilo sestanka z ravnateljico, na katerem upam in si želim, da bodo zahtevali konkretne odgovore in pojasnila za nastalo situacijo in tudi dogovor o možnih rešitvah (namreč težava ni samo v višini zneska, marsikateri starš, glede na pogovor z nekaterimi, resno razmišlja kako bi lahko prekinil pogodbo, ki je mimogrede ni možno, ker tolikšen znesek za družinski proračun predstavlja prevelik strošek). Cena letovanja pa ni edina stvar na katero je vplivalo znižanje sredstev za VMT v propračunu. Pod vprašajem so tudi ostale “nadstandardne” dejavnosti vrtca (plavalni tečaj je že odpadel, lutkovni abonma, cicibanove urice…), kar pa dejansko vpliva na vse otroke in starše, ki so vključeni v Vrtec Mavrica Trebnje.

  Glede drugega dela pa bi le pripomnil, da se je potrebno zavedati, da so letos v jeseni volitve za župana in občinski svet in da so vse razporeditve proračunskega denarja narejene v stari maniri Trebanjskih politikantov za “kupovanje” volilnih glasov in posledično zadnji mesec pred volitvami za samotrepljanje po rami kako dobro in kaj vse so zrihtal za občane in občino. Torej čisto preprosto, denar se vlaga tam, kjer se računa, da se bo dobilo več oz. zadostno število glasov za ponovno izvolitev. Javna opozorila o obstoječih in nastajajočih težavah občanov in občine na splošno, zaradi njihovih napačnih odločitev, pa označijo za provokacije.

 • krepko-207-ii
 • Natisni net CTV
 • AVTO SLAK CAJTNG TV
 • Pasji salon Ajša CTV
 • Natisni net za CTV 2
 • BHS 1
 • Pavc Cajtng TV 420×360
 • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4