Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 13.03.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,688-krat

PISMO BRALKE: Nezadostno sofinanciranje občine za letovanje vrtčevskih otrok

Letos imamo v naši občini kar 104 prijavljene otroke na vsakoletno letovanje v Fieso. Število je veliko, saj vsak starš želi omogočiti svojemu otroku čim več. Starši se seveda zavedamo, da vse to za sabo potegne tudi določen strošek, a vseeno nekako poskušamo iz svojih denarnic iztisniti čim več, kolikor lahko, hkrati pa ponavadi na pomoč priskoči Zavod za šport in Občina. Vse je kazalo, da bodo naši otroci lahko obiskali Fieso, na isti način, tudi letos, a smo v začetku tedna doživeli šok …

Fiesa 44

Bodo naši otoci tudi letos lahko užili lepote Fiese?

Dobili smo namreč obvestilo o ceni letovanja otrok. Na sestanku nas je ravnateljica Vlasta Starc sicer »tolažila«, kolikšna bo končna cena letovanja s sofinanciranjem Zavoda za šport in občine, od obljubljenih 100€ s strani Občine Trebnje pa smo dobili bistveno manj. Strošek za nas po novem ne bo 127, 44€, ampak kar 192, 86€.

Za 5 dni letovanja za 5 let stare otroke je cena, roko na srce, veliko previsoka. Glede na stanje oz. razmere v državi, glede na čedalje večjo revščino, ševilne brezspoelne, samohranilce, itd, se sprašujem – kako naj plačamo ta znesek?? Če ima nekdo manj, še ne pomeni, da ne želi za svojega otroka isto kot večina drugih…

Ne želim naprej metati ureditev romskega naselja, saj je tam levji delež prišel iz evropskih sredstev, a tudi iz občine Trebnje je prišlo nekaj. Nenazadnje pa – od kod občini 3.000€, da bo Romom plačala menjavo »dokumentacije« in hišne številke, nimajo pa za naše otroke, kljub temu, da jim mi polnimo proračun? Naj se najde denar še za pomoč financiranja letovanja, da bomo starši lahko to otrokom omogočili brez dodatnih skrbi in z zavedanjem, da smo naredili nekaj dobrega za njih. Se res ne da pomagati?

Je to mogoče vprašanje za gospoda župana?! Saj veste, za tistega, ki dela v korist mnogih drugih, ne pa za svoje občane. Še vedno ni dovolj jasno, da je potrebno koga zamenjati? Naj pride nekdo, ki bo vsaj poskusil narediti nekaj drugače ali nekaj več …

Meta Rozman, Trebnje (na željo 208 staršev)


Predsednica Sveta staršev Vrtca Mavrica Trebnje Barbara Turk: “Kot predsednica Sveta staršev Vrtca Mavrica Trebnje vam sporočam, da sva z ravnateljico Vlasto Starc že govorili na omenjeno temo zvišanja cene letovanja naših otrok v Fiesi. Glede na pomembnost tematike sva se dogovorili, da bo naslednji teden sklican sestanek, kjer nam bo gospa ravnateljica pojasnila vzroke za spremembo cene. Zato apeliram na vse starše vstopnikov, ki so se za letovanje odločili, da se sestanka udeležijo, saj bodo tam podane vse informacije in jim bo vodstvo Vrtca Mavrica Trebnje na razpolago za vprašanja.

Drugače pa osebno podpiram go. Meto, da je razlika v ceni ogromna in da bi marsikdo močno premislil o tem, da bi otroka vpisal na letovanje. In ne nazadnje da bo ta sprememba pri prenekaterih družinah na žalost močno skrčila mesečni proračun. In ravno zato, ker želimo, da so stvari pojasnjene, prosim, da se sestanka udeležite.”

2 thoughts on “PISMO BRALKE: Nezadostno sofinanciranje občine za letovanje vrtčevskih otrok”

 1. zeco pravi:

  In kaj bo ravnateljica? Pojasnevala vzroke? Zakaj? Cena bo ista in to je to. Župan naj gre raje v Hudeje in naj tam ostane, sej za drugam tako ali tako NI. Drugače pa je cena pretirana, če gledamo samo otroka.
  Drugo leto jih lahko pošljejo v Grčijo na križarjenje, sej bo cena samo 1.000,00€. 🙂

 2. Danijel Ocepek pravi:

  Vsekakor je ta zadnja cena previsoka in lahko si predstavljam šok staršev nad razliko cene, katero so pričakovali, katera jim je bila zadnje mesece večkrat povedana, potem pa dobijo ceno, ki krepko odstopa od pričakovane. Ampak bodimo pošteni na to se je opozarjalo (http://wq.si/do-izj-besede – zadnji odstavek) še predno je bila seja občinskega sveta na kateri se je sprejemalo rebalans proračuna torej do trenutka, ko je se je ta “greh” storil. O tem je pisal tudi svetnik Gregor Kaplan na FB v odzivu na ta članek (http://wq.si/gk-fb-letovanje). Vendar nikakor ne želim s tem povedati, da so starši krivi za nastalo situacijo ali da bi kogarkoli branil. Nasprotno, del “krivcev” je navedla že ga. Meta v prispevku, v tem primeru pa je potrebno pogledati zadevo tudi malo širše in podrobneje, na kratko, zatajili so tisti od katerih se je pričakovalo in se pričakuje, da opravljajo svoje delo. Zato je tudi zelo pomembno koliko teh staršev od 208-ih se bo prihodnji teden udeležilo sestanka z ravnateljico, na katerem upam in si želim, da bodo zahtevali konkretne odgovore in pojasnila za nastalo situacijo in tudi dogovor o možnih rešitvah (namreč težava ni samo v višini zneska, marsikateri starš, glede na pogovor z nekaterimi, resno razmišlja kako bi lahko prekinil pogodbo, ki je mimogrede ni možno, ker tolikšen znesek za družinski proračun predstavlja prevelik strošek). Cena letovanja pa ni edina stvar na katero je vplivalo znižanje sredstev za VMT v propračunu. Pod vprašajem so tudi ostale “nadstandardne” dejavnosti vrtca (plavalni tečaj je že odpadel, lutkovni abonma, cicibanove urice…), kar pa dejansko vpliva na vse otroke in starše, ki so vključeni v Vrtec Mavrica Trebnje.

  Glede drugega dela pa bi le pripomnil, da se je potrebno zavedati, da so letos v jeseni volitve za župana in občinski svet in da so vse razporeditve proračunskega denarja narejene v stari maniri Trebanjskih politikantov za “kupovanje” volilnih glasov in posledično zadnji mesec pred volitvami za samotrepljanje po rami kako dobro in kaj vse so zrihtal za občane in občino. Torej čisto preprosto, denar se vlaga tam, kjer se računa, da se bo dobilo več oz. zadostno število glasov za ponovno izvolitev. Javna opozorila o obstoječih in nastajajočih težavah občanov in občine na splošno, zaradi njihovih napačnih odločitev, pa označijo za provokacije.

 • krepko-207-ii
 • Natisni net CTV
 • AVTO SLAK CAJTNG TV
 • Pasji salon Ajša CTV
 • Natisni net za CTV 2
 • BHS 1
 • Pavc Cajtng TV 420×360
 • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4