Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 13.12.2012 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Cajtng | Jože Povšič | Kolumnisti
Prispevek ogledan: 819-krat

Slavno Trebnje

Piše: Jože Povšič

Piše: Jože Povšič

Ko je nedavno novinarka najbolj gledane oddaje na TV Slovenija, vprašala pravnomočno obsojenega in skorumpiranega župana občine Trebnje Alojzija Kastelica, zakaj ne odstopi in kdo stoji v ozadju Facebook generacije na internetu je odgovoril: »To se pravi, gre za boj za oblast!«. Točno! To je edini stavek, ki ga je Kastelic v zadnjem pol letu povedal po resnici in iskreno!

Gre za boj za oblast! Za njegov brezupen boj za oblast! Ne glede na to, kaj se bo zgodilo z našo ožjo domovino, občino Trebnje! Kaj drugega mu tudi ne preostane. Postavite se v njegovo kožo! Kam pa naj gre, če bi odstopil, tale »komercialist« po poklicu, čeprav njegove diplome še ni videl nihče! Ali bi ga kdo od Trebanjcev vzel v službo in mu dajal preko 3.000 EUR plače na mesec? Poleg tega pa še vse druge bonitete z županovim službenim avtomobilom vred. Okoli sebe ima kar tri pravnice, razkošen županov urad in polno uradnikov, med katerimi skoraj ne najdemo več nobenega Trebanjca? Stroški za to pa itak niso pomembni, saj ne gre za njegov denar! O občasno prazni občinski blagajni, v kateri pajki večkrat predejo mreže, ne sme nihče črhniti niti besedice, da ne bi slučajno izvedeli oni iz Cajtnga in oni iz Glasa. Zato imamo Glasilo občanov, da ljudje vse izvedo! Torej, če povzamemo: tuji župan, stanujoč v sosednji občini, je z blagoslovom svojega zvestega botra namestil tujega direktorja občinske uprave in tuje uradnike, v tuji občinski upravi! In to v naši občini z našim davkoplačevalskim denarjem!

Ko je bilo nas v prejšnji občini Trebnje skupaj kar 19.000, je bila tam zaposlena ena ali kvečjemu dve pravnici. Sedaj ko nas je še pičlih 12.000, pa je Kastelic namestil kar tri pravnice. Poleg vseh ostalih uradnikov morajo tudi te tri biti tiho. Bog ne daj, da bi kaj povedale v mikrofon! Sicer pa, ali lahko danes občinske pravnice kaj povedo o pravni občini Trebnje? Zato, prosim tiste Trebanjce, ki bi Kastelica vzeli v službo za to plačo in za te bonitete in s tako preteklostjo (obsojen, koruptiven), naj se javijo! Po naši skupni občinski blagajni pa lahko šari takale pravnomočna in skorumpirana oseba? Kaj če bi bil nek pedofil pogojno obsojen na sedem mesecev zapora zaradi pedofilije, ali bi mu spoštovani Trebanjci še zaupali svojega otroka v varstvo in vzgojo? Torej, Kastelicu se ob tej apatiji in agoniji občine Trebnje, ekonomsko splača vztrajati na funkciji, pa če občino takoj »hudič vzame«! Če bi bile izredne volitve letos poleti, kar sem javno predlagal, bi danes imeli že drugega operativnega župana, ki bi pogasil to njegovo občinsko pogorišče in bi začel postavljati občino na nove stabilne in predvsem poštene neskorumpirane temelje.

Spet druga novinarka je o obsojenih in skorumpiranih županih na Valu 202 povedala neizpodbitno resnico: »Problem v Sloveniji je, da župane bolj kot s kraji (npr. Trebnje), povezujemo s krajo!« Tuji časopis, Večerni list iz Zagreba, pa se je razpisal o vstaji v Sloveniji in se vprašal, kateri so njihovi (torej slovenski) lopovi? In je po vrstnem redu taksativno našteval lopove. Prvi je bil župan Maribora Kangler! Takoj za njim, torej srebrna medalja, pa se je povzpel Alojzij Kastelic. Kangler sicer še ni bil pravnomočno obsojen, Kastelic pa je poleg številnih kazenskih ovadb edini pravnomočno obsojeni aktualni župan in dokazana mu je bila koruptivnost, pa še kar vztraja na funkciji. Čestitke! Kaj podobnega se v evropski občini ne more zgoditi!

Ne moremo tudi mimo njegovih političnih podpornikov, iz katere je nastala prava klientela, ki se tajno in nezakonito dogovarja o zasedbi strokovnih funkcij v občini. Zato ga podpirajo, iz osebnih koristi in ga tako kot političnega mrtveca še držijo pokonci. Si predstavljate, da bi bil tako kot Kastelic pravnomočno obsojen npr. prejšnji župan Pungartnik, ali pa Škodova. Kaj bi počeli volilni poraženci Pavlin, Pepelnakova in drugi iz Kasteličeve koalicije? Raztrgali bi ga ali raztrgali bi jo! Torej, če si pravnomočno obsojen in koruptiven in si »naša lutka«, je vse v redu! Če pa ne bi bil »naša lutka«, gorje mu! Dejstvo je, da se ne Nada Pepelnak, ne Marjan Pavlin, ne Silvester Prpar in ne Jože Korbar, ne bodo mogli nikoli več sklicevati na poštenost, etičnost in moralo svojih političnih strank, saj so prav ti ljudje tu v Trebnjem poteptali vsa etična in moralna načela svojih matičnih strank, katere imajo celo v svojih dokumentih zapisano, da »morajo pravnomočno obsojeni funkcionarji odstopiti«!

Še medijski paradoks. A si predstavljate, da bi v občini Trebnje imeli normalnega, poštenega, etičnega, moralnega in nekoruptivnega župana, ki bi normalno vsakodnevno opravljal svojo izvršilno funkcijo? Skoraj nihče ne bi vedel za občino Trebnje! Bili bi povprečna občina tam nekje na Dolenjskem, v jugovzhodni Sloveniji! Danes pa smo slavni! Toliko pozornosti, člankov in televizijskih prispevkov o pravnomočno obsojenemu in skorumpiranemu Kastelicu v tem letu, od junija 2012 dalje, občina Trebnje prej ni doživela v 20 letih.

Lepe božične praznike in srečno novo leto 2013!

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4