Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 10.02.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: ,
V kategoriji: Cajtng | Kolumnisti | Lokalno
Prispevek ogledan: 165-krat

KOLUMNA: Privatizacija! Nič ni tako, kot zgleda …

Piše: Božo Žabjek

Piše: Božo Žabjek

Bitka na slovenski zemlji poteka med plenilci države in obubožano rajo. Ker imajo plenilci mnogo več denarja, pod popolnim nadzorom banke in medije, raji ne preostane nič drugega, kot prositi za socialno pomoč. Na Ministrstvu za bančne manipulacije in socialo, Rdečem križu ali Karitasu.

Prvemu takoj prepiše svoj dom (namesto otrokom) v oporoki, pri drugih dveh pa uspe vsaj želodec občasno napolniti. Potem skoči na površje plenilna stroka in žalitev je neizbežna: »Podjetja so za dobiček, za socialo pa Karitas!«

Zaploskajo tajkuni in celo podjetniki, ki so lani ustvarili velik dobiček, a kljub temu odpustili delavce. Zato pred nadaljevanjem poglejmo sliko v ZDA. Lani se je dobiček zasebnih podjetij precej povečal, državni proračun pa je pred propadom. Celo plače so malenkostno skočile, a največji del dobička je odšel v le nekaj žepov. Razmerje med dobičkom in plačo je najnižji v 36-tih letih. Kot bi lastniki morali imeti deset limuzin, pet prestižnih vil in petdeset obrokov dnevno … Pa gre le za odlične povezave s politiko in ozadjem, ki z vsem upravlja. Pri nas je celo slabše.

Sistemska kraja državnega, torej našega premoženja!

Zagovorniki razprodaje zavajajo javnost, da se v državnih podjetjih ne ustvarja dobiček, a je to žal le sistemska laž, da jih lahko prevzamejo tujci, za nagrado pa preostanek naši tajkuni. Postojnska jama, vodni viri, infrastruktura, ki smo jo sami gradili in zanjo mastno plačali, tovarne in podjetja z več stomilijonskim prometom ne morejo postati zasebna last. Samo primer NKBM.

Lani smo jo mi, narod, preko nasilnih dodatnih davkov, dokapitalizirali (in vse ostale banke) s 300 milijoni, ker so se v Banki izgubili (zanimivo, preko zasebnih lastnikov, ki so prevzeli državna podjetja in jih nato poslali v stečaj, kredite pa obdržali). Zdaj je NKBM na prodaj za 200 milijonov in novi lastnik bo lahko takoj dokapitaliziranih 300 milijonov odnesel domov. Za brezplačen prevzem NKBM bo torej dobil 100 milijonsko nagrado! To zagovarjajo politični tajkuni, to počne vlada. Sistemska kraja državnega, torej našega premoženja.

Zakaj so dobički državnih podjetij manjši, čeprav to niso? Ker je politična naveza zelo močna in dovoljuje toliko mahinacij z javnim denarjem, da navadnega človeka močno boli glava. Ampak nenavadno, ko postane zasebnik, ki je sam ustvaril svoje podjetje, zelo premožen in pogledaš ozadje – spet so politiki tisti, ki omogočajo takšne skoke v nepotrebne višave in spet gre zelo malo denarja v naš državni proračun. Seveda lahko lastnik podjetja, ki ga je ustvaril z lastnimi rokami, zasluži več kot delavci, a prvi pokazatelj njegove etike in poštenosti so plače, velikokrat celo nižje od tistih v javnih podjetjih. O kvazi intelektualcih, izšolanih v neoliberalističnih režimih, je škoda izgubljati besed. Zakrajšek in Voljč sta lahko zgodbi zase!

99% premoženja mora imeti 1% Slovencev

Poleg tega je zelo sramotno spoznanje, da naša državna podjetja kupujejo recimo nemška in poljska državna podjetja. Torej smo možgansko povsem uničeni in preprosto ne obvladamo več poštenega dela, ki bi približal ljudstvo k poštenim plačam in zmanjšal milijarde, ki odtekajo v davčne oaze.

Smo edina država v Evropi, ki nima lastnega glavnega letališča, glavne Luke, cestnega omrežja! Telekomunikacijsko omrežje poklanjamo tujcem, Elan in Radensko tudi (pa še desetine naših zlatih znamk pameti). Zakaj? Ker peščica ne obvlada čisto nič drugega, kot štetje bankovcev v lastnem žepu in norčevanje iz delavskega razreda po vzoru Šešoka ali svetovnega deformiranca Rotschilda. Njegov genocid morajo izvesti tudi v Sloveniji – 99% premoženja mora imeti 1% Slovencev. Škoda, da teh 99% naroda ostaja tiho in se krega na zadevah, ki nam jih ta 1% vrže preko medijev – kot kost za glodanje in – umiranje!

Pa ne pozabite privatizacije šolstva in zdravstva, tovarne pa na polno paro za NATO!!


  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4