Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 02.01.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 2,477-krat

Povzetek “Veselega decembra” v parku …

Piše: Mojca Femec

Piše: Mojca Femec

Zaprli smo knjigo leta 2013. Za nami so različni dogodki, med njimi tudi zadnji dogodki v prazničnih dneh iztekajočega leta, ki so petkovo dopoldne pred Božičem in štiri večere (dva pred božičem in dva pred novim letom) popestrili dogajanje v kraju in mestu. Na ta način so se ob večerih družili krajani in meščani ob programu ter kuhanem vinu in čaju. Po kar nekajletnem zatišju je bil to nov poizkus tovrstnih dogodkov, ki so dosegli namen in opravičili prizadevanja Občine Trebnje, Krajevne skupnosti Trebnje in izvajalcev Kluba študentov občine Trebnje, trebanjske območne izpostave in DROT-a. Tudi sprememba v okrasitvi parka je bila opažena.

Različni lampijoni, zamisel domačinke arhitektke Polonce Kastelic, so prav tako prispevali k prednovoletnemu utripu. Tako lahko s ponosom ugotavljamo, da smo z združenimi močmi poskušali in uspeli dati kraju in ljudem nekaj predprazničnega. Tudi to velja omeniti in moramo spoštovati, da so se v teh večerih zvrstili nastopajoči, moderatorji in animatorji, skoraj vsi iz naše občine, preko 250 jih je bilo od najmlajših – vrtičkarjev do odraslih nastopajočih skupin, ansamblov ..

Zadnji večer dogajanja je KS Trebnje obogatila še z brezplačnim golažem za obiskovalce in nastopajoče.

Zato res iskrena hvala vsem, ki so prednovoletno zgodbo kakorkoli obogatili s finančnim prispevkom, delom, pomočjo, nastopom, oglaševanjem …

NASTOPAJOČI: Goti d.o.o. Dobrna, Božiček, Plesni krožek OŠ Veliki Gaber pod vodstvom Tanje Korošec Trebanjske mažorete – več skupin, ki so jih vodile Branka Huč in Urška Korelec ter Anja Krištof in Lidija Ostanek, Plesna skupina Mavrica Trebnje in plesna skupina Ajda iz Trebnjega pod vodstvom Tanje Korošec, Občinski pihalni orkester Trebnje pod vodstvom Primoža Kravcarja (na nastopu ga je nadomeščal Igor Hribar), ansambel Večerni zvon, animator otrok in moderator Matej Mlakar, Otroški pevski zbor Rožice Vrtec Mavrica Trebnje pod vodstvom Tine Sila, glasbena skupina Eni od sedmih milijard – vodja Aljaž Hrastar, skupina Ice on fire iz Novega mesta, Žan Ograjšek iz Trebnjega, moderatorka Glorija Meglič, Dedek Mraz, Glasbena skupina Ragle, čarovnik Jole Cole, Čateški m’skvontarji pod vodstvom Vojka Makovca, Suha solza iz Trebnjega, moderatorka Nika Benedičič, Moški pevski zbor vinogradnikov Čatež pod vodstvom Barbare Leben (na nastopu jo je nadomeščal Lado Stopar), Folklorna skupina Večerna zarja DU Veliki Gaber pod vodstvom Ani in Jožeta Zakrajška ter ansambel Zdomci (trije člani so naši domačini, trije od drugod). V planu je bil tudi ansambel AGB bend iz Trebnjega, ki je po spremembi programa poskrbel za ozvočenje prireditve tega večera.

Sožitje in skupno sodelovanje je izoblikovalo petkovo dopoldne in štiri večere, ki potekali v parku pod številnimi lučkami in pridruženimi lampijoni. Zato smo vsi lahko veseli in hkrati ponosni, da je letošnje dogajanje, kot majhen poizkus, steklo.

Za prednovoletne dogodke bo zagotovo še več pripravljenih pristopiti k sodelovanju in bo rdeča nit še še močnejša in programi dogodkov bogatejši, ki bodo v park zvabili še več krajanov in občanov kot v pretekli zgodbi.

ZAHVALA: Občini Trebnje za moralno in finančno podporo projekta in gospe Majdi Šalehar, Krajevni skupnosti Trebnje – predsedniku Davidu Klariču in članom sveta, KŠOT-u, predvsem Mateju Novaku in Anžetu Zupančiču, DROT-u, ki je ob vseh dogodkih skrbel za kuhano vino, čaj in za ponudbo dobrot Dolenjske, Javnemu skladu za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Trebnje, Polonci Kastelic in njenim staršem ter soprogu, Petru Agniču in njegovim delavcem za postavitev odra za vse dni, Elektru Gregorič iz Zabrdja, Komunali Trebnje, Centru ponovne uporabe Trebnje, Centru za izobraževanje in kulturo Trebnje, za obveščanje domačim TIC-u, Cajtng-u in Interflashu in drugim medijem v regiji in izven nje, vsem nastopajočim posameznikom, društvom, skupinam in ansamblom ter vsem, ki so kakorkoli prisluhnili in pripomogli k predprazničnim dogodkom.

(MF)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4