Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 09.04.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 917-krat

Le še dober teden do simultanke z Andrejem Brcarjem …

Pred slabim mesecem dni smo napovedali (in vas pozvali k sodelovanju), da se bo 18. aprila 2014, prvič v zgodovini mesta Trebnje, v našem kraju odigrala simultanka. Prijavljenih je že dovolj šahistov, simultanka bo!

Bruno Parma igra simultanko

Takole je simultanko pred cca 35 leti v Trebnjem igral velemojster Bruno Parma. Konec prihodnjega tedna jo bo v Galaksiji igral mojstrski kandidat Andrej Brcar.

V Trebnjem žal res redko katera stvar uspe, zato s še toliko večjim veseljem pišemo o projektu, ki bo očitno uspel. Konec januarja smo na Cajtng.com objavili intervju s predsednikom in trenerjem Šahovskega kluba Trebnje Andrejem Brcarjem, v enem izmed vprašanj pa smo intervjuvanca povprašali tudi, če bi bil pripravljen odigrati simultanko. Ker je bil odgovor pritrdilen, smo stopili v akcijo. Angažirali smo g. Bogoljuba Bobana Pivaševića, znanega Trebanjca in velikega šahovskega entuziasta, ki je bil takoj pripravljen sodelovati z nami. Predvsem njemu gre zasluga, da se bo 1. simultanka v Trebnjem zgodila. Pa ne le to, svoj prihod so napovedali številni znani soobčani … pa tudi nekaj znanih šahistov od drugod!

“Izbrali smo malo neroden termin, postni veliki petek, a upamo, da to ne bo vplivalo na udeležbo”, je že kmalu po prvi objavi v javnosti dejal Andrej Brcar, a poti nazaj ni bilo. Če bi bila udeležba na drug datum boljša, sicer ne moremo vedeti, dejstvo pa je, da je že sedaj udeležba povsem zadovoljiva.

“Imamo častno gostjo, ki bo pri vsaki mizi potegnila prvo potezo. Imamo nekaj zelo dobrih šahistov, zvenečih imen, tudi starih Trebanjcev, prijavljenih pa je tudi kar nekaj novopečenih Trebanjcev. Tu bo tudi najboljši slovenski šahist vseh časov”, je bil skrivnosten Boban Pivašević, ki imen ni želel razkriti. “To naj bo skrivnost do petka, 18. aprila”, je dejal Boban in dodal, da so bili vsi udeleženci mnenja, da je lepo, da se organizira prireditev, kjer se bodo spet lahko srečali tako sedaj aktivni igralci, kot tudi tisti, ki so igrali šah v Trebnjem pred več kot 30 leti”. Je že jasno kaj več?

Andrej Brcar

“Prijavljeni so taki igralci, da bom vesel, če bom dobil več kot polovico partij”, pove Andrej Brcar. Se temu reče trema???

In kaj pričakuje Andrej Brcar, ki je pravo simultanko nazadnje igral še kot deček? “O pričakovanjih je težko govoriti, ker še ne vem za vse nasprotnike, s katerimi bom igral. Se pa zavedam, da bo vsaka partija zelo težka. Prijavili so se menda tudi igralci, ki so se priselili v Trebnje iz drugih krajev in odlično šahirajo. Moja želja zaenkrat je le, da zmagam večino partij”.

Če želite tudi vi sodelovati v simultanki proti Andreju Brcarju, pokličite Bobana Pivaševića. Za enega, morda dva bo še prostor, sploh če se kdo, ki se je že prijavil, iz tega ali onega razloga ne pojavi na prizorišču. Vsekakor pa ste vsi vabljeni v Galaksijo naslednji petek, 18. aprila 2014 ob 17. uri. Zanimivo bo!

(BZ)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4