Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 15.04.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: ,
V kategoriji: Cajtng | Kolumnisti | Lokalno
Prispevek ogledan: 80-krat

KOLUMNA: Načrtno politično skubljenje Slovenije

zabjek-bozo-150x150

Piše: Božo Žabjek

Ko sem v torek, 7. aprila 2015, zapuščal dvorano Državnega sveta, kjer so predstavniki Razvojnega sveta, nepolitične združbe oseb govorili o načrtni kraji Slovenije, sem imel v mislih 2 milijona Slovencev, ki bi dvorano zapustili po manj kot eni uri, z glasnim označevanjem govorcev za tvorce ljudskih zarot. A kaj, ko je dnevna resnica, ki jo posrkate iz medijev mnogo hujša zarota in svetlobna leta oddaljena od resnice. Vam je morda čudno, ker na srečanju ni bilo dnevnih kupljenih politikov, medijev, kaj šele članov ESS in tistih sindikalistov, ki se pridružujejo izdaji in kraji naše domovine? Kot bi eden teh podpisnikov za lepšo lastno podobo izjavil – barbarsko ropanje! A kaj, ko hkrati podpira umazane vladne posle že tolikih vlad in tudi Cerarjeve! Seveda ga na srečanju ni bilo. Ne Semoliča, ne Štruklja, ne nobenega leporečnega sindikalista, ki eno govorijo zastopanim delavcem, povsem drugo zgodbo pa podpisujejo in sedijo v Nadzornem svetu Modre zavarovalnice upokojencev.

In kako vse poteka? Tujci naredijo spisek podjetij, bank, naravnih virov, infrastrukture, ki jo hočejo v svoji lasti. Naše marionetne lutke jim pripravijo teren in po prejemu plačila izpeljejo ropanje. NKBM? 870 smo jih dali mi v banko, 220 so jih vzeli malim delničarjem na roparski način, danes gre v roke nekega kičastega Leona Blacka za pičlih 200 milijonov. Vse ostalo so mu plačani politiki podarili kot božično popotnico. Verjemite, podkupnine so bile izjemno visoke, saj je bila NKBM tudi del pralnega stroja, ki bo zdaj za vedno uničil dokumentacijo o mnogih opranih milijardah.

Tudi primer tovarne ITAS Prvomajska s Hrvaške je bil osupljiv, predvsem pa zelo poučen. Tako, kot pri nas, so eno vodilnih svetovnih podjetij v svoji panogi namerno uničevali in kradli, dokler leta 2007, ko ni bilo več nobene prihodnosti in delavci niso dobili osmih plač, delavcem prekipelo in so tovarno preprosto zasedli, vodilne plenilce pa izgnali! Danes tovarna spet normalno obratuje, 95% proizvodnje izvozi, a z njo upravljajo delavci, o njej odločajo izključno zaposleni. Smo kaj takega Slovenci sposobni narediti? Namreč, takoj naslednji govornik je že predstavil usodo in načrtno krajo Cinkarne Celje. Lastniki, ki niso vložili v tovarno niti centa, so že odtujili skoraj vse. In čeprav je Cinkarna v zadnjih 5 letih ustvarila kar 74 milijonov čistega dobička, zahtevajo naši izdajalski politiki razprodajo za borih 150 milijonov. Torej, tovarno, ki dela dobiček in ji bodo novi lastniki zmanjšali zaposlenost najmanj za polovico … Hkrati pa celjski župan Bojan Šrot sedi v nadzornem svetu Banke Celje in dopušča razpad Celja, na pogoriščih tovarn pa sama nakupovalna središča. Tudi Aero je odšel.

Zato, vsi odločni delavci v uničenih tovarnah – zavzemite jih, vaše so, vi ali vaši predniki so jih zgradili. Vrzite od države nastavljene plenilce in začnite sami upravljati podjetja. Gre za vas in vaše potomce. Ne nasedajte več vsakodnevnim političnim lažem!! Velja tako za Cinkarno, kot vse že ukradene nam tovarne!


  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4