Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 13.03.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 512-krat

Kljub težavam že dva kroga pred koncem zadržali drugoligaški status

Po tem, ko so v jesenskem delu odbojkaši SEP Mokronog v 9. krogih zbrali kar šest porazov, drugi del pa začeli s še dvema porazoma, je le malokdo še verjel, da bo Mokronožanom uspelo zadržati drugoligaški status. Fantje trenerja Srečka Stariča pa so strnili vrste in s srčno igro v nadaljevanju dosegli kar tri zmage (8 točk) in si dva kroga pred koncem že zagotovili obstanek v drugoligaški konkurenci.

SEP Mokronog KEKO ŽMB 25

Visok skok preko mreže za zlata vredno točko.

Prva tekma za »biti ali ne biti« je potekala 28. 2. na domačem igrišču v Mokronogu z vedno neugodnimi »sosedi«, ekipo Žužemberka. SEP-ovci so Žužemberčane premagali s 3:1 in jim vrnili »milo za drago« za poraz v Žužemberku iz 6. kroga jesenskega dela. Sledila je druga zelo pomembna tekma, proti Murexinu, katere so SEP-ovci v jesenskem delu doma že ugnali. Tekmo so bolje začeli Štajerci iz Slovenske Bistrice, povedli že z 2:0, nato pa je sledil preobrat. Naši odbojkarji so najprej izid znižali, nato ga izenačili, v odločilnem nizu pa slavili s 15:13 in si z drugo zaporedno zmago dva kroga pred koncem priigrali obstanek v ligi.

Zadovoljstva seveda ni skrival tudi strateg Mokronožanov. »Fantje so odlični. Kako zelo se trudijo za vsako točko, kako so veseli zmage, to je res lepo gledati. Srce mi igra, ko vidim, da tudi fantje igrajo za klub z dušo in srcem. Veseli smo, da tako lepo zastopamo našo lepo občino in da jo uvrščamo tako visoko na odbojkarskem zemljevidu Slovenije. Čestitam fantom za sleherno točko, za vse zmage, vsem igralcem, članom, navijačem in zvestim sponzorjem, ki nam nesebično stojijo ob strani, pa se ob tej priložnosti tudi najlepše zahvaljujem«, je za Cajtng povedal Srečko Starič, nato pa tudi strnil vtise o letošnji sezoni, ki je skoraj pri koncu. »Glede na slabši prvi del, nam je v drugem uspelo izboljšati zbranost v igri, želja in borbenost posameznikov in ekipe je narasla. Predvsem sta zelo lepo napredovala kadeta Anže Ban Virant in Rajko Finc, kar nam je omogočilo boljšo igro. Izpostavil bi Anžeta, 16-letnika, ki je celotno sezono odigral na mestu korektorja in je v drugem delo postal eden najpomembnejših igralcev ekipe. Fant kaže izreden značaj, zbranost, njegova učinkovitost v igri pa iz tedna v teden narašča. Na ključnih tekmah sezone proti Žužemberku doma in na gostovanju v Slovenski Bistrici pri Murexinu je pokazal največ. Je pravi tip zmagovalca. Dolenjski derbi je bil ključen in prelomen pri boju za obstanek. Gostje so prišli v popolni postavi, vendar naša odločnost, želja in borbenost so nam prinesli ključno zmago v tej sezoni. Z zmago nad Murexinom pa smo dokončno zagotovili nadaljevanje v II. DOL.«

SEP Mokronog KEKO ŽMB 2

Pozdrav in zahvala gledalcem za spodbujanje proti vedno neugodnim Žužemberčanom.

Že oktobra lani smo pisali, da sta klub, ki je sicer imel pred sezono visoke, celo prvoligaške ambicije, pred začetkom sezone zapustila dva igralca, eden pa je prenehal z igranjem, zato so apetiti po visoki uvrstitvi kmalu splahneli. Iz borbe za vrh lestvice so se SEP-ovci morali spustili v boj za obstanek. A trener Starič je zadovoljen, saj mu je iz igralskega kadra, katerega ima na voljo, uspelo potegniti maksimum. Letos za člansko ekipo igrajo Igor Jevnikar, Jože Novak, David Renko, Peter Strmole, Nejc Hočevar, Rajko Finc , Blaž Strajnar, Jure Plut, Jernej Tomazin in Anže Ban Virant, za prihodnjo sezono pa računa na dodatne okrepitve. Zaradi slabega finančnega zaledja ne more računati na »nakup« igralca ali dveh, s katerima bi spet poskusili naskakovati 1. ligo, bo pa članski ekipi pridružil nekaj domačih kadetov in mladincev in poskušal največ »iztisniti« iz njih, seveda pa je velika želja predvsem – ohraniti jedro ekipe.

OK SEP Mokronog vabi vse otroke in odrasle, ki se želijo ukvarjati z odbojko, da se jim pridružijo, ne glede na to, iz katerega kraja ali šole prihajajo. V klubu se namreč zavedajo, da je vsak otrok oz. igralec izredno pomemben, saj ima sam Mokronog relativno malo prebivalcev, zato je pomoč iz sosednjih krajev ali občin še kako pomembna. Sodelovanje z OŠ Tržišče, kot še dodaja Starič, že daje prve sadove, zaradi slabih prometnih povezav pa je zaenkrat otežkočeno sodelovanje z drugimi šolami in kraji. »Ampak mi smo optimisti, ne bomo se kar tako vdali«, pogumno konča Srečko Starič.

Zadnjo tekmo te sezone bodo odbojkarji SEP Mokronog igrali to soboto, 21. marca 2013 v Črni na Koroškem, izid pa ne odloča o ničemer.

(BZ)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4