Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 22.08.2013 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Janez Slak | Kolumnisti
Prispevek ogledan: 828-krat

Kastelic »žrtev« prakse sodišč uspešnega sojenja kurjim tatovom???

janez slak 150x150

Piše: mag. Janez Slak

Tik pred sodnimi počitnicami je sodišče na prvi stopnji zaključilo postopek proti trebanjskemu županu Kastelicu in ga spoznalo za krivega. Naložilo mu je pogojno kazen in vrnitev dobrih 400 € v občinsko blagajno. Potrebno je spomniti, da je bila ta pogojna kazen izrečena le nekaj dni po preteku pogojne kazni, ki jo je Kastelic »zaslužil« sredi lanskega leta.

Za širši krog bralcev je bila izrečena kazen bolj obrobna novica. Upravičeno vsakemu poštenemu državljanu pridejo na misel zgodbe o milijonskih krajah, ki se dogajajo v naši domovini in sodni epilogi, kjer o kakšnem vračanju denarnih sredstev oškodovanim ustanov, ni govora. Kastelic pa za oškodovanje Občine Trebnje za borih 400 € dobi pogojno kazen in še obvezno vračilo sredstev v občinsko blagajno. Je naš župan res žrtev prakse sodišč, ki so uspešna le pri sojenju kurjim tatovom?

Kastelic v isti sapi rad pove, da je bilo proti njemu vloženih že preko 16 ovadb, in da so bile skoraj vse zavržene. Vse ravno ne, še kar nekaj ovadb Komisije za preprečevanje korupcije čakajo na odločitve pristojnih organov. Res pa je tudi, da je bilo veliko ovadb zavrženih, ovadb, ki so glasile na mnogo večje prekrške in precej večje zneske oškodovanja občinske lastnine, kot je bila vožnja s turistično ladjico po slovenskem morju.

Zakaj tako? Za izrek obsodilne sodbe so potrebni trdni dokazi. Kdo pa so lahko kronske priče pri nezakonitem dela župana, če ne zaposleni na občinski upravi. Najbrž si lahko predstavljamo, da zaposleni proti svojemu delodajalcu, kot je župan v tem primeru, ne bodo prav z veseljem pričali.

Zato je povsem logično, da sta do sedaj le dva primera obtožbe proti Kastelicu doživela proces na sodišču. Ostali primeri so več ali manj končali pri preiskavah kriminalistov oz. so se postopki ustavili na tožilstvu.

In zakaj le dva in ravno ta? V prvem primeru, ko je bil v lanskem letu Kastelic pravnomočno obsojen na pogojno kazen za dobo enega leta, je bila kronska obremenilna priča Marija Zaletelj, v času storjenih nezakonitosti občinska pravnica. Marija Zaletelj je bila v fazi zasliševanja in izrečene sodbe že na novem delovnem mestu, se ve – izven občinske uprave Občine Trebnje.

V primeru izrečene kazni letošnjega poletja pa se je sodnik skliceval na izjavo Silve Stamcar, ki je bila v času turistične vožnje z namišljenimi gosti iz Nemčije po Jadranu tajnica župana. Silva Stamcar je že nekaj let v pokoju.

In če res tiči zajec v tem grmu, da se zaposleni na občini ne upajo povedati, kar vedo, potem občani Trebnjega ne bomo nikoli izvedeli za nečedna početja našega župana.

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4