Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 09.05.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,632-krat

Kar sedem Trebanjcev nominiranih za najboljšega igralca na svoji poziciji, Anže Ratajec med najboljšimi strelci lige

Na rokometnem portalu Rokomet.net poteka od 1. do 23. maja 2014 izbor najboljše sedmerice in stratega v minuli rokometni sezoni, v konkurenci pa je kar sedem Trebanjcev. Na poziciji vratarja je za najboljšega v minuli sezoni nominiran Klemen Ferlin, za najboljšega levega zunanjega Anže Ratajec, za najboljšega srednjega igralca pa kar trije Trebanjci – Sebastian in Staš Skube ter Miha Zarabec. Na desnem zunanjem je kandidat za lovoriko najboljšega naš levoroki bombarder Jernej Papež, Trebanjec pa je nominiran tudi v kategoriji naj trener, to pa je naš prvi reprezentant v zgodovini kluba, Roman Šavrič. Ravno z njim smo, še enkrat več, na kratko spregovorili nekaj na to temo …

Roman Šavrič

Roman Šavrič

 • Kako kredibilne so te ankete oz. glasovanje?

Vsako glasovanje za najboljše ima določeno veljavo.

 • Kako so nominiranci sploh prišli v ožji izbor?

V tem primeru so nominirance izbrali glede na rezultate/dosežke, kar pomeni, da so dejansko nominirani vsi najboljši. Lahko bi prišlo do določenih izjem v pogledu posameznih klubov.

 • Bi vi osebno v izbor dali koga drugega?

Mi mislimo, da bi moral biti med levimi krili nominiran tudi Jure Sušin, saj poleg solidnega napada igra vrhunsko obrambo na ključnih mestih. Zadovoljni smo z nominacijami, mislimo, da so zaslužene.

 • Toda pri glasovanjih imajo vedno prednost tisti, ki so bolj priljubljeni … torej to ni ravno neki pokazatelj?

Glasujejo lahko vsi, kar lahko pomeni več glasov za tiste, ki imajo več navijačev in ni nujno, da bodo izbrani najboljši. Ampak, prav je tako, tudi to je nek pokazatelj popularnosti.

 • Kako gledate na naša mlada fanta, ki sta eksplodirala letos, oba sta tudi nominirana – Ferlo in Ratko?

Klemen Ferlin ima za sabo vrhunsko sezono, odlično in konstantno brani, prebil se je do reprezentančnega dresa, na kar smo zelo ponosni. Anže Ratajec se je dokončno razvil in naredil največji napredek v svoji igri. Postal je nosilec ekipe in odgovornost prevzema nase. Je kompleten igralec, igra odlično v napadu in v obrambi, ker je na takem nivoju redkost.

 • Pa naši, sedaj lahko rečemo že zvezdniki … Staši, Seba in Miha?

Trije Trebanjci so nominirani med najboljše srednje beke in vsi trije so tudi med prvimi tremi. Lahko smo izjemno ponosni na ta podatek, o njihovih kvalitetah pa ne gre izgubljati besed.

 • In Papi?

Nominacijo si zasluži, mislim pa, da bo svoj maksimum pokazal naslednjo leto.

lestvica RK

Trebanjci bodo sezono 2013/2014, do konca so še trije krogi, najverjetneje končali na 5. mestu.

 • Pa vaša nominacija?

Na mojo nominacijo sem ponosen. Glede na rezultate klubov so nominacije relativno pričakovane, nominirano je namreč 5 trenerjev prvih 5 klubov na lestvici.

 • Kako sicer ocenjujete sezono, ki je skoraj za vami?

Mislim, da nam je skupaj uspela vrhunska sezona, s par spodrsljaji, ki so posledica slabše ekipe in drugačne vloge posameznikov. Iz meseca v mesec smo napredovali in bili konstantni, mešali smo štrene tudi najboljšim. Tudi za mojo nominacijo so zaslužni igralci na igrišču, ki so izpolnjevali svoje naloge, verjetno pa gre razmišljati tudi v obratni smeri.


Trimo zapuščata Ratajec in Ferlin?

Trebanjski rokometaši na lestvici za prvaka trenutno zasedajo 5. mesto, kjer bodo po vsej verjetnosti tudi ostali. Do konca sezone 2013/2014 bodo odigrali le še tri tekme, doma proti Celjanom (danes, 9. 5. 2014) in Sevničanom (23. 5.) ter v gosteh proti Ribnici (17. 5.). Ribničane bi sicer eventuelno še lahko ujeli, a morajo za to premagati Ribnico v gosteh, danes pa Celjanom odščipniti vsaj točko, seveda ob predpostavki, da Maribor v zadnjem krogu premaga “Suhorobarje”.

Če smo za Trebanjce vajeni, da nas razvajajo z uvrstitvami okoli 4. mesta, je “bolj spodbuden” pogled na lestvico najboljših strelcev, kjer se na visokem 2. mestu nahaja naš Anže Ratajec (53 golov). Vodilni na tej lestvici je odlični celjski levoroki igralec Gašper Marguč (54), za Anžetom pa je naš Veliki Staš Skube (41). Neuradno smo izvedeli, da se za našega nosilca igre že zanimajo nekateri evropski klubi, podpis pogodbe pa bi naj bil le vprašanje dni. Ponudbo za prestop v tujino bi naj imel tudi Klemen Ferlin, o vsem pa bomo, ko bodo pogodbe podpisane, seveda poročali na najbolj branem trebanjskem spletnem portalu.

“Sezona se počasi končuje, s tem pa se tudi povečuje utrujenost in kot posledica so prišle poškodbe. Praktično nismo opravili treninga v kompletni postavi, za povrh pa nam je nekaj dni nagajala tudi padla zavesa v telovadnici. Kljub vsemu pa bomo ponovno šli na parket in prikazali borbeno in dopadljivo predstavo, kar si naši navijači tudi zaslužijo. Celje je vsekakor velik favorit na tej tekmi, na nas pa je, da se predstavimo v dobri luči in še enkrat več dokažemo, da se v Trebnjem igra dober rokomet”, je za Cajtng.com pred današnjim dvobojem (telovadnica OŠ Trebnje, ob 20.00) s Celjani povedal Anže Ratajec.

(BZ)

 • krepko-207-ii
 • Natisni net CTV
 • AVTO SLAK CAJTNG TV
 • Pasji salon Ajša CTV
 • Natisni net za CTV 2
 • BHS 1
 • Pavc Cajtng TV 420×360
 • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4