Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 11.03.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke:
V kategoriji: Lokalno
Prispevek ogledan: 743-krat

Kako sem kandidiral za predsednika KPK

Star sem 33 let, imam malo daljše lase in v oblekah se ne počutim preveč prijetno. Ko se razburim, zavijem po kozjansko. Ko preklinjam, psi začnejo zavijati. Postavite me ob bok povprečnemu politikantu in zagotovo bo naredil boljši vtis. To je to. Hotel sem, da veste, ker se mi zdi, da zna biti pomembno za celo zgodbo. Vsekakor ne delujem kot funkcionar. Niti približno. No, veseli me, da sem to spravil iz sebe. Upam da vas ni odvrnilo ob branja.

Kako sem kandidiral za predsednika KPK

Zakaj sem se prijavil za predsednika komisije za preprečevanje korupcije? Na kratko: ker se ti nisi. Nekaj pa je treba storiti. Narekanja za šankom in napihovanja po facebooku imam dovolj. Žal mi je, da je prišlo tako daleč; po svoji naravi se izogibam sranju. Če bi lahko izbiral, bi najraje ležal na sončni plaži s knjigo v eni roki in koktejlom v drugi. Ampak ne morem izbirati.

Kot novinar lahko storim veliko. Lahko poročam, vsake toliko časa celo kaj razkrijem. Veliko, a premalo. Težava je, da so nam elite z vrsto omejitev zvezale roke in da lahko do vas, javnosti, spravim morda pet odstotkov tega, kar mi pride na ušesa in kar vidim: vzporedni svet, ki ima čisto svojo logiko. Vulgarno, a brutalno učinkovito logiko surove sile. Razpisi so dogovorjeni ob prostitutkah, zaposlitve sklenjene z enim telefonskim klicem, sodniki podkupljeni, politika se brati s kriminalci. Sedel sem s tatovi in zvodniki in agenti in strici iz ozadja in še kakšen morilec bi se našel in smejali so se mi v obraz. Kaj nam pa morejo, če smo vesel’.

Ni mi treba verjeti, če nočete. Vedno lahko greste na facebook in preberete kakšen dalajlamov motivacijski citat. Mene pa vse skupaj jezi. Veliko je takih, ki jim gre dosti slabše, ampak govorim lahko zase. Na živce mi gre. Da si ob poštenem delu in solidni plači ne morem ustvariti ničesar. In da pri svojih letih živim v smrdljivi garsonjeri. In da že petnajst let nisem bil na poštenem dopustu. In da ne vem, kako dolgo bom še imel to službo. Pa če bi šlo samo za mojo rit, bi prenesel vse. V tem je težava: naj se sliši še tako klišejsko, meni res ni vseeno, kaj bo ostalo za menoj. Sebični gen deluje, odgovornost me bo raztrgala. In to je to. Če se po koncu dneva, ko ležim v postelji in gledam v strop, popolnoma razstavim, če vzamem vstran roke in noge, kožo, obrazne poteze, kosti, meso, pričakovanja, projekcije, šibkosti in užitke, še vedno nekaj ostane. Edino, kar v resnici sem. Moja načela.

Jezi me, da moja stran izgublja. Tudi zaradi mene. Zato sem se prijavil na razpis za predsednika KPK. Hočem več moči, da bom lahko uresničeval ta načela …

Več na Večer.com

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4