Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 15.10.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 941-krat

Kako komentirate rezultate volitev in kako ste zadovoljni z rezultatom svoje stranke?

V nedeljo, 5. oktobra 2014, je potekal 1. krog lokalnih volitev, kjer smo občani volili župane občin, izvolili pa že predstavnike občinskih svetov in krajevnih skupnosti. Predsednike oz. predstavnike posameznih političnih strank, ki delujejo v občini Trebnje smo prosili, če pokomentirajo rezultate volitev in kako so zadovoljni z rezultatom svoje stranke, dobili pa naslednji mnenji …

Volitve 2014 glasovnica bianco

Kako komentirate rezultate volitev?

Gregor Kaplan 150x150 1Gregor Kaplan, predsednik DSD, OO Trebnje: “Najprej bi se rad v imenu Demokratične stranke dela – DSD, volilnega štaba, vseh naših kandidatov za OS in KS ter tudi kot del Združene levice zahvalil našim volivkam in volivcem za izkazano zaupanje. Pohvalno je, da rastemo in da vidimo našo skupno bodočnost boljšo. Zato ni dvoma, da bomo uspešni pri implementaciji vsaj dela našega programa ne glede na izid drugega kroga županskih volitev, saj je naš cilj delati v dobrobit vseh ljudi in postaviti človeka pred kapital. V Demokratični stranki dela – DSD, partnerici Združene levice smo z doseženim rezultatom zadovoljni. Ponovno smo uspeli izboljšati rezultat, če ga primerjamo z volitvami v Državni zbor. Ta podatek nas seveda zelo veseli. Na žalost smo bili prisiljeni na lokalne volitve vstopiti pod imenom DSD in ne kot Združena levica, kar je očitna zasluga birokratov. Nekateri se očitno bojijo že samega imena. To nam je zagotovo odneslo najmanj drugega svetnika, ki smo ga zgrešili za nekaj pičlih glasov, saj ne gre pozabiti, da je Združena levica parlamentarna stranka in ime, ki se je uveljavilo v slovenskem političnem prostoru. Glede samih volitev pa je očitno, da so bile enake kot vse 3 letošnje v občini Trebnje. Z eno besedo jih lahko poimenujemo – SLIKANICA. Na lokalni ravni ni prišlo do nobenega soočenja, nobene izmenjave mnenj ali konfrontacije med programskimi smermi. Čeprav smo nekaj krat namignili, da si želimo odprte izmenjave mnenj, saj zagovarjamo odprto politiko, je kampanja ostala mrtva. To seveda ni dobro in iskreno rečeno si želimo, da bi se predstavniki ali nosilci list med seboj pomirili ter izpostavili svojo drugačnost. Iskreno upamo, da bodo trebanjski mediji vsaj za naslednje volitve izvedli kako skupno soočenje, saj zabijanje in postavljanje plakatov ne sme biti višek orgazmičnega podoživljanja volilne kampanje. Razlike se namreč pokažejo najbolje na direktnih soočenjih, ki se jih ne bojimo, očitno pa so nekateri raje varno skriti v političnih luknjah in jahajo na imenih strank, včasih celo brez pismenega programa ali predstavitve le tega.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERANace Sila, predsednik SD, OO Trebnje: “Občinska organizacija SD Trebnje in njen svetnik Nino Zajc se zahvaljujemo vsem volivcem za izkazano zaupanje. Res bomo imeli v tem mandatu samo enega svetnika, vendar verjamemo, da iz malega zraste veliko, kar bomo dosegli s prizadevnim delom v občinskem svetu, ki bo usmerjen v dobro vseh Trebanjcev in ne zgolj naših volivcev. Glede na to, da je bilo v občinski svet izvoljenih 13 novih obrazov, v SD Trebnje verjamemo v novo energijo in znanje za boljše Trebnje. Resnično pa upamo, da bodo novi obrazi delovali složno, brez delitev na naše ter vaše, kajti le tako bomo lahko dosegli pot do kontinuiranega razvoja celotne občine Trebnje.”


Drugi krog volitev bo to nedeljo, 19. oktobra 2014, kjer bomo župana (ali županjo), ki bo vodil občino Trebnje naslednja štiri leta, dobili tudi v Trebnjem.

(PK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4