Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 22.09.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,979-krat

Elizabeta Jevnikar iz Svetega Vrha soavtorica pisave, katero ekskluzivno uporablja NK Olimpija

V začetku leta smo v sodelovanju s podjetjem Halo pesek oz. Gradbena mehanizacija Kuselj grafičnim oblikovalcem ponudili izziv, ki se je glasil: “Izdelajte reklamo za omenjeno podjetje”. Na izziv sta se dejansko prijavili le dve osebi, kar je bistveno premalo za kolikor toliko spodobno »tekmovanje«. Škoda, kajti želeli smo dati grafičnim oblikovalcem, katerih je čedalje več, možnost, da se brezplačno predstavijo in si povečajo krog potencialnih strank. No, pa nič zato.

avtor_nace_pusnik2

Avtorja pisave, katero ekskluzivno uporablja NK Olimpije, Luka Gigović in naša Elizabeta Jevnikar. (Foto: Nace Pušnik)

Ravno tako kot (verjetno) še številni, je izziv “zamudila” tudi Elizabeta Jevnikar iz Svetega Vrha pri Mokronogu, ki je svoje delo (izdelano reklamo) poslala šele pred kratkim. V predstavitvi dela in sebe je navedla nekaj, mimo česar pa vseeno nismo mogli. »Pred kratkim sem s sošolcem Luko Gigovićem (mentorja: doc. Domen Fras, Nace Pušnik) oblikovala črkovno vrsto za drese nogometašev NK Olimpija, najin font je bil izbran in realiziran«, je zapisala.

Ker je NK Olimpija, ne glede na slabše sezone, vedno bila, je, in tudi bo – blagovna znamka (celo tudi na državnem nivoju), zmagati na natečaju pri eni taki “marki” pa ni mačji kašelj, smo se odločili, da ji namenimo nekaj naših vrstic.

Elizabeta Jevnikar je 21-letna študentka Grafičnih in interaktivnih komunikacij na Naravoslovnotehniški fakulteti, vzporedno pa študira tudi Kozmetologijo na Fakulteti za farmacijo. Grafika jo je vedno zanimala, odkar pa na tem področju tudi študira, se je njena strast zanjo le še povečala.

»Ko sem januarja naletela na vaš poziv za oblikovanje reklame, sem revijo shranila in se odločila, da se bom odzvala. Zaradi študijskih obveznosti sem z delom nekoliko odlašala«, je o našem izzivu povedala Elizabeta, ki pa je zaradi svojega uspešnega dela na drugem področju vseeno dobila “svojih pet minut”.

Glede sodelovanja z NK Olimpijo pa naša bralka pove: »V bistvu ni šlo ravno za natečaj, ampak za seminar v okviru fakultete. Oblikovanje je potekalo v drugem semestru študijskega leta 2013/14, uradna novinarska konferenca NK Olimpija s predstavitvijo dresov in pisave pa je bila 17.7.2014. NK Olimpija je med 16-timi prispelimi idejnimi predlogi izbrala pisavo cuspis, katerega avtorja sva Luka Gigovič in jaz, omeniti pa moram tudi najina mentorja doc. Domna Frasa in Naceta Pušnika, saj je šlo za skupinski projekt.«

In kaj je bilo tisto, zaradi česar so v Olimpiji izbrali ravno predlog naše Elizabete? »Glavni značilnosti njune pisave sta dobra berljivost imen igralcev in dinamična kombinacija ostrih zaključkov ter zarez pri številkah. To slednje izraža ostrino Olimpijinega najslavnejšega simbola – zmaja«, je v predstavitvi seminarja zapisal doc. Domen Fras.

Naša Elizabeta Jevnikar je torej (skupaj s kolegom) avtorica lastne pisave, katero so za svojo, zaenkrat za dobo enega leta, zakupili v NK Olimpija. Pa če to ni uspeh … Bravo, Elizabeta!

(BZ)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4