Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 17.02.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,258-krat

Žnidaršičev DSD v skupno koalicijo z IDS in TRS-om za evropske volitve

V ponedeljek, 17. februarja 2014, so Demokratična stranka dela (DSD), Iniciativa za demokratični socializem (IDS) in Stranka za trajnostni razvoj Slovenije (TRS) na tiskovni konferenci razglasile predvolilno Koalicijo za nastop na volitvah v Evropski parlament, ki bodo 25. maja 2014.


Za združeno evropsko levico

Danes, 17. 2. 2014, so svoje sile združile tri napredne, socialistično usmerjene organizacije, Demokratična stranka dela (DSD), Iniciativa za demokratični socializem (IDS) in Stranka za trajnostni razvoj Slovenije (TRS). Ustanovitveni kongres Združene levice bo 1. 3. 2014 v Grand hotelu Union. Na ustanovitvenem kongresu nas bo osebno podprl tudi podpredsednik Stranke evropske levice, njen kandidat za predsednika Evropske komisije in vodja največje grške opozicijske stranke Sirize Aleksis Cipras.

DSD TRS IDS

Predstavniki strank, ki so podpisnice Koalicije za nastop na evropskih volitvah, z leve Matjaž Hanžek (TRS), Violeta Tomić (DSD) in Luka Mesec (IDS).

Novonastalo zavzeništvo si bo prizadevalo na politični dnevni red v naši državi spet postaviti borbo za pravice delavcev, varovanje okolja in predvsem borbo proti nenasitnim apetitom kapitala. Združena levica je jasna alternativa bankrotiranim liberalnim in konservativnim silam, ki so zadnjih dvajset let vodile in še vedno vodijo državo. Je prvi sistematični korak k organizirani politični borbi za pravičnejši in boljši jutri nas vseh, ne le elite, ki živi vsak dan bolje, medtem ko množica vse težje shaja. Verjamemo, da bomo lahko s takšno združitvjo sil močnejši in prepričljivejši, da bo, kot pravi staro reklo, v slogi moč!

V tem boju že zdaj nismo sami, saj se Združena levica na prihajajočih evropskih volitvah jasno zavzema za eno in edino opcijo, ki se bori za socialno in pravičnejšo Evropo, za Stranko evropske levice. Združena levica bo nastopila ob boku s strankami, kot so Die Linke, Siriza, Partit de Gauche in številnimi drugimi, ki se borijo proti diktatu kapitala. Evropski in mednarodni kapital sta že dobro in učinkovito združena, skrajni čas je, da se začnejo združevati tudi napredne, socialistične sile, ki se jim bodo sposobne zoperstaviti. Vzpostavitev Združene levice je prvi korak v to smer! Pridružite se nam v našem skupnem boju, kajti le skupaj bomo močnejši! (Vir: FB stran Demokratični socializem)

Stranki TRS in IDS v občini Trebnje (tudi ne v občinah Mirna, Šentrupert in Mokronog-Trebelno) nimata svojih občinskih odborov, medtem ko ga DSD ima. Še več, stranka DSD ima Trebanjca celo za predsednika, le-ta pa je najbolj znani trebanjski politik in nekdanji poslanec, dr. Franc Žnidaršič.

(PK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4