Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 24.06.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,066-krat

Dragi turisti, res, ampak res nam greste na živce!

Nam je res smešno, ko greste vi na morje z 200 rekviziti, kot da se ne boste nikoli več vrnili domov. In res, ampak res ne razumemo, kaj vse to potrebujete, dokler ste na plaži. A je normalno, da po morju plavajo krokodili za napihnit?

krokodil na moru

Foto: Pupostolovac.hr

Najraje grem na morje v šestem mesecu, ker takrat veljajo neka drugačna pravila. Ker še ni majhnih otrok, polnjenih paprik na plaži, ker po morju ne plava 2 centimetra olja za sončenje, ker na plaži ni nikogar, čigar nožni prsti bi mi prišli v vidno polje, prenosnih hladilnikov in senčnikov, ki me, čim malo zapiha veter, kresnejo po glavi, ko dremljem. In tudi zato, ker nikomur na pade na misel v borovem gozdičku ob plaži kuriti ognja za roštilj in zarivati ogorkov med skale.

Da nekaj razčistimo … Vsako leto poslušam isto pesem o tem, kako bi Dalmatinci najraje videli, da turisti ne pridejo, ampak da samo pošljejo denar, kako je naš, lokalni fašizem (ne, ne mislim na kakršno koli povezavo s kljukastim križem na Poljudu) neznosen, kako smo argonatni in bahati, kako nam gredo vsi, ki niso z morja in se na njem ne znajo obnašati, na živce, in kako smo, na splošno, leni gostitelji, oderuhi in da nam cela filozofija temelji na tistem – kdo vse to lahko plača …

No, zdaj pa takole … Vse, kar vi mislite, je resnica. Res bi raje videli, da nam turisti pošljejo denar in da ne pridejo, ravno tako, kot bi tudi vi to raje videli, če bi bili na našem mestu.


Nekaj za pokušino iz originala iskrenega razmišljanja Splitčanke …

Loše se nosimo s tin kad za more kažete da je voda zato jer more, stvarno, nije voda i ne znan zašto nan to ne bi smilo ić na nerve. Bi li vama išlo na nerve da šunku nazivamo pršuton, traminac plavcen, kulen kobasicon, a mlince pašton? Je li vama ide na živce kad se mi deremo u tramvaju i u lokalnon kafiću igramo trešetu umisto bele? Ide. I dobro.

Lini jesmo, ka i svi drugi Hrvati, ni manje ni više. Samo šta je u nas malo toplije liti, a bogami i zimi. A ne znan, stvarno, ni šta to vi puno i teško radite kad dođete na more. Gulikože isto tako jesmo, ka i svi drugi, a ta rečenica: ko to more platit skroz je ista ka i ona: Zagreb je najljepši grad.

Ovo pišen zato jer najviše volin ić na more u šesti misec. A najviše volin ić na more u šesti misec zato jer onda vride neka druga pravila. Jer još nema male dice, punjenih paprika na plaži, jer po moru ne pliva dva centimetra ulja za sunčanje i jer ne moran gledat oće li se neko od turista na štramcu uputit priko kanala ili penjat u japankama po planini. Zato jer mi na plaži nema nikoga čiji mi nožni prsti ulaze u vidno polje, prijenosnih frižidera i tuđih suncobrana koji me čim zapuše malo maestrala zveknu u glavu dok kunjan, zato jer nikome ne pada napamet u borovoj šumi kraj plaže zapalit vatru za roštilj i gurat čikove među šljunak.

Zato jer, virovali ili ne, postoji i taj naš neki bon-ton, koji je vama možda blesav i koji je možda naporan, ali ga možda i previše kritizirate.

Mislin, nama je stvarno smišno kad vi idete na more sa dvista rekvizita ka da se nikad više nećete vratit doma i stvarno, ali stvarno ne razumimo šta će van sve to dok ste na plaži. Je li normalno da po moru plivaju krokodili na napuhavanje? Ajde… Ima li ijedan normalan čovik koji će reć da je to normalno? Je li normalno da ladite dinju u plićaku kad imate doma frižider? Je li normalno da oblačite papučice svaki put kad ulazite u more, kad bi van bilo sto put zdravije malo prohodat po kamenčićima. Je li normalno da se mažete tolikon količinon pizdarija da se od nje ne može čut ni miris mora ni bora?

Je li normalno da plaža u Dalmaciji vonja na kokos i kakao, umisto na maslinovu ulje s limunon?

(Več na Forum.tm)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4