Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 15.04.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 899-krat

Dobrote Dolenjske vključujejo nove ponudnike

V okviru kolektivne tržne znamke Dobrote Dolenjske, v katero je trenutno vključenih 15 ponudnikov in več kot 150 izdelkov, so v ponedeljek, 14. aprila 2014, predstavili sistem vzpostavitve in podeljevanja pravice do uporabe te kolektivne tržne znamke. Prišlo je okoli 30 zainteresiranih ponudnikov.

Predstavitev KTZ Dobrote Dolenjske 4 foto Alja Rabzelj 1

Postopek pridobitve certifikata Dobrote Dolenjske so predstavili člani Strokovne komisije za ocenjevanje: dr. Janez Bogataj, dr. Tanja Lešnik Štuhec in Franc Jezeršek. Pridelke in kulinarične izdelke lahko ponudniki na ocenjevanje prijavijo do 20. maja, jedi in pijače v gostinskih obratih pa do 10. junija, javni razpis za Dolenjsko pa bo objavljen v prihodnjih dneh, tudi na www.dobrote-dolenjske.si.

Certifikat Dobrote Dolenjske lahko ponudniki pridobijo za: pridelke, prehranske izdelke, pripravo in ponudbo jedi in pijač v gostinskih obratih, rokodelske izdelke in izdelke unikatnega in industrijskega oblikovanja, doživljajske turistične produkte in programe, doživljajska turistična vodenja, organizirane kulinarične prireditve in dogodke, nastanitve v različnih tipih nastanitvenih obratov, gostinske prehrambene obrate različnih tipov, organiziranje različnih tipov aktivnosti, proizvajanje različnih izdelkov ter ponudbo drugih vsebin na območju Dolenjske regije.

„Projekt Dobrote Dolenjske je resnično velika novost v ponudbi kulinarike in tudi drugih vsebin, ki sooblikujejo vsebine turističnih destinacij. Menim, da bodo te vsebine zanimive za vse tiste, ki jih lahko posredujejo. Pričakujem dober odziv tako s strani gostincev kot tudi turističnih društev. Bo pa seveda glede na zasnovo, treba v večji meri vključevati tudi strokovne vidike, ne samo na gostinskem področju, tudi na ostalih turističnih področjih,“ pravi prof. dr. Janez Bogataj, ki je tudi avtor iskrivih misli, ki so zaščitni znak vsakega od produktov in s katerimi bo opremljen tudi vsak nov član družine Dobrote Dolenjske.

S pridobitvijo certifikata se pridelki, izdelki, storitve oz. objekti vključijo v jagodni izbor, certificirano, izbrano ponudbo visokokakovostnih, inovativnih, a hkrati tudi tradicionalnih izvirnih produktov z visoko sporočilno vrednostjo, ki z lastnimi zgodbami in pomembnimi sporočili ter z lokalno dodano vrednostjo dvigujejo prepoznavnost Dolenjske.

Včerajšnje predstavitve so se udeležili ponudniki raznovrstnih pridelkov in izdelkov, gostinci, ponudniki turističnih storitev, lastniki nastanitvenih in gostinskih obratov ter predstavniki strokovne javnosti, med njimi tudi Peter Gorišek iz Sirarne Gorišek, ki se je projektu priključil na samem začetku: „Jaz sem v tem projektu Dobrote Dolenjske že od samega začetka. Mislim, da je to ena taka zelo pozitivna zadeva in prav je, da tako pridejo gostinci do teh proizvodov, kot tudi ostali ljudje, in da nas spoznajo tudi preko tega, kajti Dolenjska ima ogromno zalogo dobrih izdelkov, ki bi se jih dalo tržit tudi na daljši čas.“

(AR)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4