Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 25.08.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: ,
V kategoriji: Cajtng | Gorazd Marinček | Kolumnisti | Lokalno
Prispevek ogledan: 563-krat

KOLUMNA: Bunga bunga Slovenija, bunga bunga Trebnje

Piše: Gorazd Marinček

Piše: Gorazd Marinček

Ja, Berlusconi je mojster. Je najbogatejši Italijan, zaporno kazen zaradi podkupovanja bo odslužil z delom v javno dobro kot strežnik v domu starejših občanov, po vseh svetovnih medijih pa je zaslovel z žgečkljivimi podrobnostmi o zasebnih veselicah z delovnim naslovom »bunga, bunga«. Zaradi prevelike naklonjenosti do mladoletne zapeljivke iz Egipta  in menda kar se da tesnih stikov z njo, ga je sodišče na prvi stopnji obsodilo, po pritožbi na višje sodišče so ga oprostili. Sodišče mu je sicer prisodilo poleg zaporne kazni zaradi podkupovanja tudi nekajletno prepoved opravljanja javnih funkcij, kljub temu ima še vedno številne čvrsto povezane privržence, trenutni ministrski predsednik Renzi se menda občasno posvetuje z njim, in Silvio znova in znova napoveduje povratek v prvo ligo politikov.

Vsaj v tem nismo v Sloveniji na slabšem. Imamo vidnega politika, pravnomočno obsojenega, na odprtem oddelku zapora, ne sicer zaradi berlusconijevskih bunga bunga štorij, pač pa zaradi bunga bunga korupcije. Za njim se vlečejo pojasnjene, vendar brez sodnega zaključka, zgodbe o milijonskih poslih s smrtjo, oprostite, z orožjem. Sklepamo lahko, da so v konkretnem primeru cevi raketometov in brzostrelk in žvenket cekinov bili bolj zanimivi kot naravni darovi mladenk in njihovo sladostrastno vzdihovanje. Ni nujno najbogatejši Slovenec, ne zmore pa pojasniti izvora svojega razmeroma zajetnega premoženja. Ima številne, čvrsto povezane privržence  in Janez vedno znova napoveduje povratek v prvo ligo politikov.

V Trebnjem prav nič ne zaostajamo. Imamo modro občinsko vodstvo, že pravnomočno obsojeno po lastnem priznanju zaradi bunga bunga igric z denarjem občanov. Naslednjo obsodbo zaradi bunga bunga vožnje z ladjico je višje sodišče razveljavilo in poslalo v ponovno sojenje. Modro občinsko vodstvo ni nujno najbogatejši Trebanjec, pravzaprav Mirnčan, sploh ni nujno najbogatejši v državi, vendarle si je po lastni izjavi o svoji neto plači pridobil okoli 200.000EUR neto davkoplačevalskega denarja v 8 letih. Vsak od obeh podžupanov pa polovico tega zneska. Okoli pol milijona EUR za modro občinsko vodstvo z dvema namestnikoma. In kaj smo za to dobili? Vse, kar je bilo storjenega, je imelo svoje pripravljalce, pregledovalce, izvajalce, nadzornike, direktorje, koordinatorje, pa še 25 občinskih uslužbencev povrhu. Da ne omenjamo preplačane železniške zapornice, dvakrat plačano infrastrukturo v zazidalcih, prazne zgradbe Dolenjke, in še kaj, kar beremo v zapisnikih nadzornega odbora. Skratka, bunga bunga razmetavanje z davkoplačevalskimi denarji. Ozračje v Trebnjem je videti tako kužno, da se ga izogibajo računsko sodišče in protikorupcijska komisija, ali pa bi morda po natančno ugotovljenih osebnih povezavah bunga bunga preveč odmevalo. Modro občinsko vodstvo ima čvrsto povezane privržence in Alojzij vedno znova napoveduje povratek v prvo ligo občinskih veljakov.

Po Evropi in tudi v Sloveniji se ljudstvo organizira proti bunga bunga  razvratu z njihovim denarjem, proti kapitalu in proti izkoriščevalcem. V evropskem parlamentu je to Evropska levica z nordijskimi zelenimi, v Grčiji je to Siriza, ki jo predstavlja Aleksis Cipras. Celo izjave papeža Frančiška nekateri označujejo za izrazito levičarske.

Pri nas je ljudstvo zaupalo šest poslanskih mest v Državnem zboru Združeni levici, ki se bori za človeka pred kapitalom. Za blaginjo vseh, ne le izbranih bunga bunga blagoslovljencev. Tudi v Trebnjem se organizira in povezuje vse generacije, stare in mlade. Srečamo se na volitvah za župana in občinski svet.

Čas je za dejanja. Za nove obraze, za ljudi, na katere bomo lahko ponosni. Brez bunga bunga!


Kolumna je bila objavljena v Cajtngu 189, avgust 2014.


  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4