Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 10.06.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 2,254-krat

Bo ravno Trebanjec Miha Hauptman postal prvi slovenski MasterChef?

Te dni imamo ljubitelji kuhinje in dobre hrane na eni izmed komercialnih televizij možnost spremljati slovensko različico MasterChef-a, izmed 16-tih tekmovalcev, kolikor jih je bilo v igri za glavno nagrado na začetku, pa jih tekmuje le še pet. Med njimi tudi Trebanjec Miha Hauptman, ki je za Cajtng strnil nekaj vtisov o kuharsko-televizijski izkušnji …

Miha Hauptman 7

Miha Hauptman, Trebanjec, ki je trenutno med 5 najboljšimi ljubiteljskimi kuharji v Sloveniji. Kako visoko lahko poseže lahko izvemo, če gledamo oddajo MasterChef, zadnja, finalna oddaja pa bo že 18. junija.

Miha Hauptman se je rodil 20. 6. 1982 v Novem mestu. Celo otroštvo je živel v Trebnjem, kjer je tudi obiskoval osnovno šolo. Nato se je vpisal na srednjo gostinsko šolo v Novo mesto, pri 20-tih letih pa se je preselil v Ljubljano, kjer je dobil službo v dobro znani kmečki gostilni. Kuhanje ga je privlačilo že od osnovne šole in že takrat je veliko kuhal in pomagal mami pri kuhanju. Vedno jo je z veseljem opazoval in občudoval, še posebej pri peki sladic, v čemer je, kot pove Miha, prava profesionalka. Željo po kuhanju je verjetno dobil ravno po njej, za kar ji je zelo hvaležen. Prvi kuharski poizkusi kandidata za prvega slovenskega MasterChef-a so bili jajčka na oko in hrenovke, vendar se je kar hitro opogumil in poizkusil skuhati tudi kaj bolj zakompliciranega. Prva od zahtevnejših jedi je bil goveji stroganov.


Na MasterChef-a se je prijavil takoj, ko je izvedel zanj …

Po nekaj uvodnih vprašanjih o predstavitvi smo se lotili vprašanj o kuharsko-televizijski izkušnji. “V tekmovanju MasterChef smo se vsi tekmovalci zelo dobro zaštekali. Res pa je, da se najbolje razumem z Sašotom in Evo, imata zelo dobro energijo, ki se ujema z mojo in še vedno se skoraj vsak dan dobimo in kakšno rečemo. V planu imamo tudi nekaj svojih skupnih projektov. Seveda pa tudi z ostalimi tekmovalci. Najmanj pa se razumem z Zalo in Majo, ker sta bili nekako bolj za sebe in se nista toliko družili z nami”, uvodoma pove Miha glede svojih sotekmovalcev, nato pa ga povprašamo še, kako je prišlo do odločitve, da se je sploh prijavil v ta resničnostni šov. “Ker sem velik oboževalec oddaje MasterChef po tujini, in ko sem videl, da oddaja prihaja k nam, sem se brez pomislekov prijavil v šov, in upal, da me pokličejo na razgovor. Ko sem prejel prvi klic s POP TV, sem bil neizmerno vesel. Šel sem na avdicijo in pokazal pravi jaz, ter s tem nekako prepričal žirijo, da se me poslali v naslednji krog. Opravil sem še dva kuharska testa, ki sta me popeljala med 16 tekmovalcev. Trenutno sem med top 5 ljubiteljskih kuharjev v državi in sem ponosen sam nase”.

Miha Hauptman 3

Gledalci našega rojaka označijo kot velikega mojstra, ki vse jedi pripravlja hladnokrvno, z rutino, a s polno ljubezni do hrane, s čimer daje vtis, da kuho res obvlada in da zanj v kuhinji takorekoč ni skrivnosti. Bo to dovolj celo za zmago?

Miha Hauptman je torej med 5-timi najboljšimi ljubiteljskimi kuharji v Sloveniji, že te dni pa lahko spremljamo Trebanjčevo kuharsko izkušnjo dalje. Oddaje MasterChef so bile sicer posnete v naprej (rezultat je torej že znan), predvajajo pa se vsako sredo in četrtek. Finalna oddaja bo na sporedu 18.6. in takrat bo jasno tudi gledalcem, kdo je prvi Slovenski MasterChef. Bo to ravno naš Miha Hauptman? Gledalci našega rojaka označijo kot velikega mojstra, ki vse jedi pripravlja hladnokrvno, z rutino, a s polno ljubezni do hrane, s čimer daje vtis, da kuho res obvlada in da zanj v kuhinji takorekoč ni skrivnosti. Blagor njegovi ženi …

Ženi? Kako pa je pri Mihi s tem? “Trenutno sem samski, žal se mi je veza končala sredi šova, vendar vse stvari pridejo z nekim razlogom. To te samo še okrepi in s tem dobiš še dodatni zagon in motivacijo”, še pove Miha, ki je trenutno zaposlen v restavraciji Glažuta v Ljubljani, kjer je vodja restavracije. Postal je tudi kreativni vodja kuhinje, kjer postavlja jedi za prodajo v restavraciji. “To mi veliko pomeni, saj ljudje dejansko poizkušajo moje okuse in moje kreacije”, pove.


Želja po lastni restavraciji …

In kje lahko postavnega 33-letnika, ki bo toliko let dejansko dopolnil le dva dni po finalni oddaji, srečamo? “Trebanjci me lahko v Trebnjem večkrat srečajo, saj velikokrat pridem domov k mami. Zadnje čase pa imam zelo natrpan urnik in ponudbe za delo in kuhanje kar dežujejo. V Ljubljani pa me najprej srečate v centru ob Ljubljanici, kjer sem vedno v družbi prijateljev in masterchefovcev”, zaključi Miha, ki ima zaenkrat, kar se tiče kuharije, dve želji; kratkoročno si želi kar čim bolj iztržiti prepoznavnost in znanje, daljnoročno pa si neizmerno želi imeti svojo restavracijo. Znanje nedvomno ima, prepoznavnost tudi. Za končni uspeh je ponavadi potrebno imetu tudi kanček sreče … Se bo Fortuna Mihi nasmehnila?

(GS)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4