Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 30.04.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 472-krat

KAPLAN: Župan, saj vemo, da želite polemiko, le na tak način ste lahko v ospredju!

Odgovor občinskega svetnika in predsednika OO DSD Trebnje Gregorja Kaplana:

Gospod župan,

vemo, da ste aprilski uvodnik namenoma napisal populistično in polno laži, saj želite, da vam v vaše laži vpleteni odgovarjamo in vam s tem dvigujemo rejting. Plehko, a tokrat še gremo na led. Se pa ne bomo več ukvarjali z vašimi lažmi, upamo pa, da bodo to spoznali tudi (vsi) občani.

Odgovarjamo torej na vaš zapis, ki ste ga objavili v Glasilu občanov aprila 2014 pod naslovom “Nepremičniski davek je padel”.

V svojem zapisu se sprašujete – kdo bo pokril 40 milijonov težko luknjo, ki je nastala zaradi zavrnitve obdavčitve. Nič ni narobe, da si belite glavo, a bi bilo na tem mestu morda pa vendarle zelo priporočljivo, da se vprašate, kdo bo milijonsko luknjo pokril v občini, ki je nastala v vašem osemletnem mandatu. Načelnost je namreč vrlina politika. Če le-te ni, je pač vse drugo, le politik ne. Luknja bo verjetno ostala naša, torej skupna, vi pa se boste – vrnili k družini, »domov« …

Kastelic uvodnik apr 2014

Županov uvodnik v Glasilu občanov, april 2014.

Ker že predsednico vlade Bratuškovo sprašujete – kako je z odgovornostjo glede finančne luknje, vam to isto vprašanje glede poplačila zastavljam tudi jaz! Kdo bo odprl denarnico v vašem primeru? Boste to vi ali boste to plemenito, zahtevno in ne nazadnje drago nalogo prepustil kar nam, občanom?

Nikakor ni na odmet tudi vprašanje – čemu sedaj tak pristop z vaše strani, saj ste prav vi osebno, kot župan, predsednici vlade Bratuškovi pisali, da naj reši našega paradnega konja – Trimo. Ne poveste pa, od kod bi vi vzeli sredstva. En sam populizem vas je, gospod župan. Če človeka nekaj prosiš, ga pač ne zgleda »osirati«, ob tem pa tudi sam imeti v blagajni luknjo v milijonih, za katero ste vi politično – z vso svojo ekipo – odgovorni! Če želite slišati pred kom, pa naj vam povem – pred Bogom, sodiščem in občani!

Kar pa se tiče KS in vzdrževanja cest, je treba povedati resnico. Naša želja in cilj je bila, da se zadeve opravljajo transparentno in v skladu s predpisi. Želeli smo si, da bi domače podjetje, ki je v večinski lasti občine Trebnje, to je Komunala Trebnje, prevzela to pod svoje aktivnosti. Seveda to nismo predlagali kar na pamet, pač pa na podlagi spremljanja dela in že izvedenega v občini Trebnje iz naslova KS Trebnje. Tu se je Komunala Trebnje pokazala kot odličen partner in gospodar, ki deluje v prostoru na način, da so vsi deležniki zadovoljni. Potrošnja denarja pa je optimalna in racionalizirana. Kot dodatno prednost pa bi verjetno vi, kot dolgoletni trgovec, morali še vedeti, da bi z večjo operativnostjo in količino Komunali Trebnje omogočili boljšo pogajalsko pozicijo za ceno asfalta in bi še dodatno znižali stroške ter prihranili tisti naš denar, s katerim smo zavezani delovati skrbno in varčno ter v skladu z zakonodajo – brez prekoračitev pooblastil.

Številni stanovalci KS Trebnje so v tem mandatu izrazili navdušenje in veliko pohval na račun dela KS Trebnje. Resnično si prav zaradi trdega dela, dobrih idej in novih pristopov zaslužijo mesto med vzornimi KS, toda – le zakaj ste jih izpustili, so morda predobri? Tudi za KS Račje selo bi se našle številne pohvalne besede, zlasti za predsednika g. Pekolja. Naj spomnim, da je prav on tisti človek, ki je najbolj zaslužen, da so se številne neprijetne zadeve uspešno rešile in to po poti dialoga in v sožitju vseh deležnikov.

Vsake oči imajo svojega malarja. Hrbtenica po petdesetem letu pač kaže znake utrujenosti, proizvajalci vazelina pa med seboj tekmujejo, zato je cena vse bolj privlačna. Presodite sami, kdo je kdo v tem zverinjaku.

Gregor Kaplan


  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4