Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 22.09.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,891-krat

Zoran Remic: “Njej sem izjemno hvaležen in žal mi je, ker ji tega nikoli ne bom mogel povedati …”

Zoran Remic, 35-letmi Mirnčan, s partnerko živi v izvenzakonski skupnosti in je ponosni oče štiriletnega sina. Po izobrazbi je magister varstvoslovja Fakultete za varnostne vede, poklicno kariero je pred 15-imi leti začel kot paznik v zaporu, sedaj pa je zaposlen v ZPKZ Dob kot vodja oddelka obsojencev. Prijatelji ga poznajo po tem, da je pozitivno naravnana osebnost, večkrat se v družbi pošali, s komunikacijo nima težav, saj rad spoznava nove ljudi, pa tudi sam je dostopen za druge. V življenju se trudi biti korekten in načelen, prav tako se trudi vzdrževati visok nivo osebne in poklicne integritete.

Remic Zoran New

Zoran Remic

V prostem času redno obiskuje fitnes in priložnostno teče. Občasno volontersko recitira na raznih proslavah v domačem kraju, udeležuje se družabnih aktivnosti, kolikor pač čas ob majhnem otroku dopušča. Že iz časov krajevne skupnosti je integriran v lokalno samoupravo in si šteje v veliko čast, da je s podporo volivcev, ki so mu namenili glas, sodeloval v prvem mandatu mlade občine Mirna, kjer je kot občinski svetnik uresničeval voljo prebivalstva in si prizadeval, da bi občani občutili pozitivne spremembe in kvalitetneje živeli v samostojni občini. Z delom si seveda želi nadaljevati, zato bo v svoji volilni enoti kandidiral za občinskega svetnika tudi na letošnjih lokalnih volitvah. Kljub temu, da je bil mandat kratek, meni, da je bilo veliko narejenega. »Nekateri nezadovoljni posamezniki težko razumejo, da je proračun občine omejen in da se je kljub temu realiziralo več investicij, kot prej dolgo ne«, pove.

• Najljubši predmet v šoli, katerega ste najmanj marali? Zakaj?

Najljubši predmet v šoli je bil slovenščina. Vedno sem rad pisal eseje, tudi kakšno pesem, užival sem tudi v slovnici. Matematike nisem maral, sploh pa ne geometrije. Pravijo, da kdor je dober slavist, ne more biti dober matematik. Pri meni je to držalo.

• Ste imeli v otroštvu najljubšo igračko?

Uff..Se ne spomnim. Moj sin ima odejico. Jaz mislim, da nisem imel nič podobnega. Sem pa imel lepo otroštvo na Mirni, ki sem ga večinoma preživel zunaj v naravi z vrstniki.

• Imate hišnega ljubljenčka?

Imam perzijskega muca. Ime mu je Gizmo. Družinski član je že 13 let. Najbolj me je skrbelo, kako bo sprejel otroka, ko se bo rodil, saj so ljudje okoli mene govorili, da mački ne marajo dojenčkov. Izkazalo se je ravno nasprotno.

• Kakšen zgleda vaš petkov / sobotni večer?

Odvisno od meseca v letu. Decembra se petkove zabave kar vrstijo ena za drugo zaradi številnih silvestrovanj. To pa zato, ker sem aktiven na več vsebinsko različnih področjih. Drugače pa ob petkih in sobotah zvečer ne hodim veliko ven, saj vikende namenim družini in počitku, če je le mogoče.

• Imate raje sonce ali sneg? Na kaj vas spomni eno oz. drugo?

Raje imam sonce in sončne žarke, ki me polnijo z optimizmom in energijo. Sonce me spominja na Dalmacijo, dalmatinske pesmi, poletne radosti, peko na žaru in vse, kar sodi zraven.

• Po vašem okusu – najlepša ženska/moški (nasprotni spol) v Sloveniji in na svetu?

Lepota je relativen pojem, je pa tudi minljiva. Če sodim po izgledu, se bom lažje opredelil, ko bom spoznal vse ženske. Delno lahko odgovorim, da v svetovnem merilu, si posebno pozornost zagotovo zasluži Angelina Jolie.

• Najljubša šala?

Obožujem humor. Šal si ne zapomnim veliko, si pa kakšno izmislim, oz. situacijo iz resničnega življenja predrugačim, da zveni kot šala, pa čeprav je resnična.  “Pride mož domov po prekrokani noči in pred vrati zagleda kovčke ter začudeno vpraša ženo: Draga!? A greva na morje?” … ali pa … “Pri nas doma so odnosi zelo demokratični. Tipičen primer je usklajevanje letnega dopusta z ženo. Ona bi šla na morje, jaz v hribe; pri tem vsak malo popustiva in greva … na morje.”

• Radi kuhate, znate kuhati, kaj najraje skuhate, pri kateri skuhani (spečeni) jedi vas najbolj pohvalijo?

Nisem posebej vešč kuhe, kar pa znam, naredim okusno; tako vsaj pravijo. Rad pečem na žaru, še bolj kot rad kuham, pa rad jem, kar se mi konec koncev tudi pozna (smeh).

• Bi najraje živeli v manjšem mestu, kot je Trebnje, večjem, kot je Ljubljana ali še večjem, kot je London?

Živim na Mirni in velikost kraja mi zadostuje. Preferiram preprostost, enostavnost, brez blišča na eni strani in dostopnost vsega na drugi strani. Kakorkoli, pa so v Sloveniji tudi večja mesta dovolj blizu, da jih obiščem, če si zaželim. Nikakor pa ne bi živel v velemestu.

• Na kateri celini bi najraje živeli? Evropa?

Celina kot taka, mi morda še ni toliko pomembna, kot samo okolje. Rad sem v naravi, rad imam zelenje okoli sebe, gozdove, trave; skratka to, kar smo do dandanes že dodobra uničili.

• Ste imeli kdaj težave s stresom? Kako ga premagujete?

Vsi ljudje živimo stresno. Različna je samo intenziteta stresa, ki ga doživljamo, in pa konotacija, saj so lahko stresni tudi pozitivni dogodki. Imam stresno službo, saj delam z ljudmi, ki imajo veliko psihičnih in socialnih težav, po drugi strani pa so stresni vsi ti akti, nedorečena zakonodaja in vsakodnevne spremembe stališč in tolmačenja slovenske zakonodaje. Najbolj me moti spoznanje, da si isti zakon več različnih ljudi (tudi pravnikov) tolmači povsem drugače. Zakon kot tak bi po mojem mnenju moral biti preprost, da bi ga razumeli vsi ljudje. Saj to je bistveno pri tem, kajne? Drugače pa stres za moje pojme odlično premagujem s športom, ki nevtralizira v meni vso jezo in slabe občutke, vzporedno s tem pa mi vliva novo energijo in duhovno svežino.

• Imate življenjsko vodilo?

Bodi dober in dobro se ti bo vrnilo. Če se nečesa lotiš, izpelji to do konca in sooči se z ovirami. Veliko vlogo pri uresničevanju ciljev ima volja. Po osmih letih kajenja sem se nekega dne odločil, da bom prenehal. To je bilo pred enajstimi leti.

• Spremljate politiko? Menite, da se da spreminjati svoj kraj (ali svet) brez politike?

Politiko redno spremljam, čeprav me še pred leti ni zanimala. Kaj sploh je politika? Je del našega vsakdana na mikro in makro ravni. Politika je samo beseda, dejanja, ki jih ob tem pojmujemo, pa pritrjujejo tezi, da se svet brez politike spreminjati ne da.

• Kakšen je vaš stil oblačenja? Je kravata po vašem mnenju pri uglednih ljudem (manager, politikih, …) še vedno del obvezne opreme?

Všeč mi je športni stil oblačenja. Kavbojke so zame obvezen del opreme, kravate pa mislim da so šle malo ven iz vsakdanjega obtoka v povezavi z uglednimi ljudmi. Bolj mi je pomembno to, da sem redno v čistih oblačilih. Priložnostno pa ni nič narobe, če si zavežemo tudi kravato. Morda pa se kravata ravno zato ne nosi tako pogosto, ker je mlajše generacije ne znamo več zavezati.

• Se obremenjujete s kilogrami? Kako skrbite za postavo? Hujšate?

Za sabo imam zanimivo zgodbo. Pri dvajsetih letih, ko sem prišel iz služenja vojaškega roka sem imel atletsko postavo, potem sem prenehal kaditi, nisem bil aktiven in sem se posledično zredil iz 85 kg na 130 kg. Sedaj več časa posvetim športu in so tudi rezultati vidni. Ukvarjam se s fitnesom zadnjih 7 let, problem je samo v tem, ker rad jem; tu sem nediscipliniran. Tu še nisem pokazal prave volje. (smeh)

• S katerim športom se ukvarjate, kateri je vaš drugi najljubši šport, s katerim športom bi se želeli pobliže spoznati? Kateri šport najraje gledate po TV?

Poleg fitnesa občasno tudi tečem. Rekreativno igram košarko, a sem to zaradi pomanjkanja časa v zadnjem času opustil. Moja velika želja je bila, da bi se naučil plesati breakdance, a danes to verjetno ni več mogoče, ko sem bil mlad pa ni bilo resursov (plesna šola, avto za vožnjo, ipd.). Po TV šport redko spremljam, saj si ne vzamem časa za to.

• Kaj bi naredili z 10.000€, 100.000€ in kaj z 1.000.000€?

S prvim bi renoviral stanovanje, z drugim kupil večje stanovanje ali hišo, za tretje pa bi si moral vzeti čas in temeljito razmisliti.

• Je meso za vas zgolj prehrambeni artikel ali je to žival, ki je morala umreti zaradi 20 minutnega gurmanskega užitka ljudi? Jeste meso?

Meso je zame zgolj prehrambeni artikel in iskreno si brez tega ne znam predstavljati jedilnika. Ne gre samo za gurmanski užitek ljudi, sicer pa že živali v preteklosti niso bile samo rastlinojedci. To je naravni proces. Meso ima najnižji glikemični indeks in je kot tak primeren za zmanjševanje telesne teže, seveda pa ne v kombinaciji s krompirjem.

• Bi skočili z bungee-jem ali padalom? Se je to že zgodilo, občutki?

Letel sem z balonom. Občutek je fenomenalen, predvsem razgled. Za bungee še nimam poguma, bom pa se v bližnji prihodnosti preizkusil v skoku s padalom; sem že razmišljal o tem.

• V katera leta svojega življenja bi se najraje vrnili in zakaj? Kako bi zastavili življenje, če bi imeli danes 15 let in sedanji um?

Večkrat razmišljam, kako bi bilo, če bi imel sedanje razmišljanje in izkušnje pri dvajsetih letih. Ocenjujem, da je bolje tako, kot je. Ne bi želel biti pri 15 letih že tako zrel, kajti potem ne bi občutil tiste prave mladosti, občasnih norosti, zaletavosti in vseh nepričakovanih dogodivščin in pripetljajev, do katerih morda ne bi prišlo, če bi razmišljal tako, kot razmišljam danes. Vsako življenjsko obdobje ima svoje čare in zanimivosti, in prav je tako. Sicer pa že danes razmišljam za jutri in vso energijo usmerjam v bodočnost.

• Koga tako izredno cenite, da bi se mu po tej poti zahvalili in zakaj?

Posebno mesto v mojem spominu ima pokojna babica, ki je živela na Mirni in pri kateri sem preživel večji del otroštva. Umrla je, ko sem bil star 10 let, a mi je v tem kratkem času dala izredno veliko besednega zaklada in življenjske modrosti, ki mi je v času osnovne šole in tudi kasneje omogočila lažje življenje. Močno je vplivala na oblikovanje moje osebnosti. Njej sem izjemno hvaležen in žal mi je, ker ji tega nikoli ne bom mogel povedati.

• Bi raje živeli v časih Jugoslavije ali ste zadovoljni z življenjem v EU?

Danes ni čutiti tiste solidarnosti in medčloveške pomoči, kot je bilo to včasih. Namesto tega silijo v ospredje egoizem, nevoščljivost. Morda sem doživljal kot mlad vse skupaj drugače, a v časih Jugoslavije se je po mojem mnenju bolje živelo, čeprav je bilo manj materialne izbire in dobrin. Smo se pa ljudje lahko več časa posvečali eni drugim, dve plači v družini sta zadostovali za rešitev stanovanjskega vprašanja in ob tem še vedno spodobno življenje. Se mi zdi, da je bilo na razpolago več časa in svobode. Današnji tempo življenja v EU je neznosen. Vse, kar smo nekoč pojmovali kot vrednote, se je nekje izgubilo.

• Kje preživljate poletne dni? Kam hodite na morje? Vedno na isto kraj ali vedno drugam?

Če odmislim zadnji 2 leti, najraje hodim v Dalmacijo, kraje pa menjam na nekaj let (Pakoštane, Zadar, Ugljen, Hvar…)

• Na kaj, na kateri vaš dosežek v življenju ste najbolj ponosni?

Ponosen sem, da mi je uspelo ob redni zaposlitvi doseči visokošolsko in kasneje še magistrsko izobrazbo. Znanja ti ne more nihče vzeti in je kot tako neprecenljivo. Trud se mi je obrestoval.

• Katero glasbo poslušate, lahko naštejete 5 najboljših pesmi ta hip ali pa na splošno?

Nisem selektiven poslušalec. Poslušam več zvrsti glasbe, odvisno od počutja in namena. Torej od dalmatinskih pesmi, balkan glasbe, rapa, housa, ipd.

• Najljubše darilo, ki ste ga dobili?

Najbolj se mi je vtisnilo v spomin, ko so mi sodelavci in prijatelji v moji odsotnosti v času rojstnodnevne zabave za 30 let zasteklili balkon v stanovanju in mi darilo pokazali prek fotoaparata na sami zabavi, jaz pa nisem mogel verjeti, da je to stanovanje, kjer živim.

• Igrate športne stave, loto? Kolikokrat, kako uspešni ste pri tem?

Tedensko igram Euro Jackpot. Kupim osnovni listek in čakam, da bom zadel nagrado. Upanje tako umira zadnje.

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4