Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 18.02.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 967-krat

ŽNIDARŠIČ: Ta koalicija razume delo kot orodje za lepše življenje vseh, ne pa kot slo po bogastvu in zgolj dobičku namen!

Za mag. Franca Žnidaršiča (DSD), Trebanjcem najprej dobro znanega kot doktorja splošne medicine, nato pa poslanca v državnem zboru, očitno prihaja novo politično obdobje. Včeraj je skupaj s strankama IDS in TRS sklenil koalicijo, s katero bodo kandidirali na evropskih volitvah, ki bodo 25. maja 2014.

Franc Žnidaršič 765-1

Mag. Franc Žnidaršič je eden tistih politikov, ki si upa, kot sam pravi, vsakomur s čisto vestjo pogledati v oči. Koliko takih bi našteli v Sloveniji?

“Ta koalicija razume delo kot orodje za lepše življenje vseh, ne pa kot slo po bogastvu in zgolj dobičku namen. Druži nas skrb za delovno ljudstvo, ki ga lastniki kapitala neusmiljeno izkoriščajo in potiskajo v bedo. Druži nas antifašizem in zahteva po demokratizaciji Evrope, kjer sedaj odloča Evropska Komisija, ne parlament. Hočemo ohraniti solidarnost med članicami, ne prevlade močnejših nad šibkejšimi. Želimo enake vatle za kredite in aktivnost Centralne banke, ki ne pomaga, a bi morala. Zavračamo diktat in grožnje. Zahtevamo pravico ljudstva do odločanja o najpomembnejših stvareh. Zahtevamo ohranitev okolja za preživetje potomcev. Zahtevamo preboj zelenega gospodarstva in smotrno izkoriščanje naravnih virov, itd. In ne nazadnje pravično delitev ustvarjenega. Plače 1:5, kar je več, naj dobijo ljudje, ne lastniki kapitala, ki so nagrabili že dovolj in preveč”, je na svoji FB strani zapisal mag. Franc Žnidaršič, ki si je veliko simpatij pridobil že pred leti, ko ni pristal na politiko Karla Erjavca in odločno izstopil iz stranke DeSUS, čeprav bi lahko, kot je sedaj videti, še kar nekaj let vlekel odlično plačo.

Na “levici” bo precejšnja gužva, se glasi eden izmed komentarjev na FB, Žnidaršič pa na to odgovarja: “Druge levice ni! Ker se na Lukšiča ni mogoče več naslanjati (nosi korupcijo T6 v nahrbtniku), ima narod le dve možnosti – ali bo podprl “Združeno levico” ali pa mu bo še naprej vladala desnica z levo podporo a la Pahor, itd. Dvomljivci naj se seznanijo s programom, ki bo objavljen! Gre pa seveda v tej fazi za evropske volitve, kjer še kako potrebujemo drugačne rešitve od teh, ki nam jih diktirajo. In seveda poslance, ki drugačni bodo!”

Besede Žnidaršiča so jasne – dovolj je kapitala, čas je za ljudi, če pa bodo volivci Žnidaršičeve besede vzeli za svoje, pa bo pokazal čas. Je že napočil trenutek, da rečemo – dovolj je???

(AB)

PRIPIS: “Kandidirati za evropskega poslanca NE MISLIM! Bom pa pomagal, da nastala Koalicija uspe”, je po objavi našega članka na svojem FB profilu zapisal mag. Žnidaršič.

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4