Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 19.06.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,369-krat

“Podivjanega kapitalističnega izkoriščanja ljudi, naravnih virov in narave kot celote nikakor ne bomo dovolili …”

Mag. Franc Žnidaršič, edini Trebanjec, ki je predsednik stranke, ki deluje na področju celotne Slovenije. Njegova DSD (Demokratična stranka dela) je še vedno ena redkih političnih strank, ki nima madeža, g. Žnidaršič pa tudi eden redkih politikov, ki nima masla na glavi. Pred leti je, na svojo željo, izstopil iz pokvarjene politike, saj ni hotel sodelovati pri, kot sam pravi, podivjanemu kapitalističnemu izkoriščanju ljudi, naravnih virov in nasploh narave. DSD se je zaradi skupnega nastopa na evropskih volitvah združila s strankama TRS in IDS, ki zagovarjata popolnoma ista stališča, kot Združena levica pa bodo nastopili tudi na prihajajočih parlamentarnih volitvah.

Franc Žnidaršič 765-1

Mag. Franc Žnidaršič je pred leti sam izstopil iz pokvarjene politike, ker ni pristal na uničujočo politiko kapitala in kapitalistov, tako z desnice, kot tudi levice. (Foto: DSD.si)

 • Franc Žnidaršič, pred vrati so izredne parlamentarne volitve, kako se bodo DSD, katere predsednik ste na državni ravni, udeležila volitev?

Demokratična stranka dela bo na državnozborskih volitvah, tako kot pred časom na volitvah za evropski parlament, sodelovala v t.i. trojčku strank TRS, IDS in DSD pod imenom ZDRUŽENA LEVICA. Na naši listi pa bo močno zastopana tudi civilna družba, ki je zbrana v naši četrti skupini in jo sestavljajo organizacije, združenja in društva ter številni vidni posamezniki.

 • Kaj je tisto, kar razlikuje Združeno levico od t.i. levih strank, saj smo prav na levici v zadnjih mesecih priča številnim spremembam v političnem prostoru?

Največja razlika med nami in vsemi ostalimi strankami je v tem, da človeka postavljamo pred kapital. Zahtevamo, da naša država ponovno postane država za vse ljudi, da se ljudem vrne dostojno življenje, ki bo temeljilo na poštenem plačilu za opravljeno delo. V tem oziru smo edini, ki resnično vidimo majhnega človeka, delavca, kmeta, študenta, upokojenca. Podivjanega kapitalističnega izkoriščanja ljudi, naravnih virov in narave kot celote nikakor ne bomo dovolili, saj nas številni primeri opozarjajo, da za takšnim izkoriščanjem tam živečim ostanejo le socialne in ekološke katastrofe. Edina možna pot razvoja naše države je izgradnja socialne pravičnosti in dostojnega življenja. S tem mislimo, da mora biti dostojno življenje omogočeno vsem, in ne le tistim, ki si ga lahko privoščijo in imajo za to denar.

 • Vedno ste se zavzemali za delavski razred …

Seveda. Delavski razred, ki sedaj životari in ga kapitalisti in njihovi lastniki rinejo v bedo in revščino, mora ponovno postati številčno najbolj zastopan sloj naše družbe in to srednji sloj. Sedaj imamo namreč v državi porušeno ravnovesje. Imamo peščico neizmerno bogatih, zelo šibek srednji sloj (ki je sicer v vsaki družbi nosilec razvoja in potrošnje), ter izredno velik sloj ljudi, ki komaj preživijo. Ob tem je potrebno poudariti, da se v tem sloju najde kar 30% ljudi, ki živijo pod pragom revščine. Tako država ne more preživet.

Gregor Kaplan na Temenici

Že pred leti se je začel Kaplanov boj z oživljanjem Temenice (na sliki), lani in letos pa se zadeva stopnjuje. Mag. Žnidaršič o Gregorju Kaplanu, kandidatu ZL za poslanca: »Prepričani smo, da se je v preteklosti dokazal kot občinski svetnik, ki je predlagal številne predloge in izvedel številna dejanja v občini, ki gredo v korist vseh občanov«.

 • Kakšni so načrti Združene levice po zelo dobrem rezultatu na EU volitvah?

Res smo dosegli odličen rezultat na EU volitvah. Bili smo zelo blizu preboju, kar nam ni nihče pripisoval. Od takrat do danes smo se zelo močno okrepili, zlasti z mladimi ljudmi, ki jim je jasno, da nas dosedanja pot vodi v prepad. Beležimo pa tudi zelo lep porast ostalih starostnih skupin prebivalstva. Prav zato nam številni analitiki napovedujejo gladki preboj v parlament, kjer bomo zagovarjali majhne ljudi, ljudi, ki trdo delajo za svoje preživetje in takoj preprečili razprodajo nacionalnega premoženja kapitalistom. Želimo si ekosocialističnega razvoja, ki bo slehernemu državljanu omogočal človeka vredno in dostojno življenje.

 • Kdo bo vaš kandidat v volilnem okraju Trebnje?

Naš kandidat za poslanca v VO Trebnje bo Gregor Kaplan. Prepričani smo, da se je v preteklosti dokazal kot občinski svetnik, ki je predlagal številne predloge in izvedel številna dejanja v občini, ki gredo v korist vseh občanov. Je človek z idejami in jih s svojim pristopom tudi udejanja. Želim si, da bi tudi številne preostale njegove ideje, ki jih objavlja v kolumnah, čim prej zaživele tako na lokalni, kot tudi na državni ravni.

(JK)

 • krepko-207-ii
 • Natisni net CTV
 • AVTO SLAK CAJTNG TV
 • Pasji salon Ajša CTV
 • Natisni net za CTV 2
 • BHS 1
 • Pavc Cajtng TV 420×360
 • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4