Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 13.12.2013 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Lokalno
Prispevek ogledan: 645-krat

Žito z ajdovim kruhom z orehi osvojilo Avstrijce

Padec prodaje doma je Žito nadomestili z večjim izvozom in povečali dobiček. S prepečencem do velikega posla v Italiji.

Žito

Žitov kruh si hitro utira pot na tuje. Na fotografiji uprava Žita (z leve): Janez Bojc, Erik Žunič, Peter Rajčič in Sandi Svoljšak. Foto: Ljubo Vukelič/Delo

V Žitu so se v teh – za marsikoga hudih – časih odločili pospešiti akcije, s katerimi potrjujejo svojo vpetost v okolje in izkazujejo družbeno odgovornost. Tako bodo te dni prek izbranih ustanov podelili pol milijona Šumijevih bonbonov za otroke, ki si v tem božičnem času ne morejo privoščiti tega, česar bi moral biti deležen vsak otrok. Pridružili so se tudi akciji Kruh za prjatla, ki ima od včeraj že 124 prodajaln v 44 krajih po vsej Sloveniji, vključenih je tudi 33 Žitovih. V vseh njihovih poslovalnicah bodo poleg tega od 16. do 24. decembra donirali tudi tisoč potic.

Skupini Žito je kljub neugodnemu poslovnemu okolju, v katerem deluje, letos uspelo povečati prihodke in izboljšati dobičkonosnost. Po napovedih bodo letos dosegli načrtovanih 11,6 milijona evrov prihodka in leto sklenili z dvema milijonoma evrov dobička.

»Skupina Žito prodaja v glavnem na slovenskem trgu in usoda tega ekonomskega prostora je delno tudi naša usoda. Zato smo glede na okolje, v katerem smo poslovali, z rezultati zadovoljni,« je ob inventuri letošnjega poslovanja za javnost povedal Janez Bojc, predsednik uprave Žita. Ob precejšnjem padcu prodaje na domačem trgu pa priznava, da bi brez veliko vloženega dela v prodajo prek drugih distribucijskih kanalov in izvoza težko dosegli, kar so.

»Začeli smo izvažati precej več kruha za dopeko, preskrbujemo še tako avstrijski kot italijanski trg, delno tudi nemškega z nekaterimi specialnimi kruhi, to so cenovno više pozicionirani kruhi. Letos nam je z nekaterimi tipi kruhov uspelo preskrbovati celo Italijo, ajdovega kruha z orehi že več prodamo v Avstriji kot v Sloveniji,« se je pohvalil prvi človek Žita. A uspešen izvoz po njegovih besedah ne bi bil mogoč, če ne bi bili najboljši na domačem trgu.

Kot drugi pomemben dosežek v izvozu je poudaril na italijanskem javnem razpisu dobljeni posel s prepečencem, ki …

Več na Delo.si

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4