Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 14.03.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 153-krat

Želite podpreti trebanjsko NMP?

Kar nekaj časa se je čakalo, da kdo od odgovornih prevzame pobudo in jasno in glasno pove »državi«, da Trebanjci ne damo svoje ekipe nujne medicinske pomoči, a se to ni zgodilo. Pa so stvari v svoje roke (spet) vzeli občani sami, natančneje Karmen Starič …

NMP Trebnje 1

Civilni iniciativi proti ukinitvi nujne medicinske pomoči se je v le dveh dneh pdridružilo preko 1.200 ljudi.

Na FB je ustvarila skupino CI – Proti ukinitvi NMP Trebnje, v manj kot 48 urah pa se ji je pridružilo preko 1.200 ljudi, kar le dokazuje, kot pravi Staričeva, da so ljudje proti ukinitvi NMP.

Starič Karmen 150x150

Karmen Starič

»Občani občine Trebnje, Mirne, Šentrupert, Mokronog-Trebelno nasprotujemo postopni ali takojšnji načrtovani ukinitvi Nujne medicinske pomoči, reševalnega vozila in 24-urne dežurne pomoči v ZD Trebnje, kar se predvideva v spremembah pravilnika Ministrstva za zdravje. Zahtevamo, da ta v nadalje ostane najmanj v dosedanji obliki, saj je podaljševanje reakcijskega časa nedopustno, ker ta dejansko odloča o preživetju. Ravno tako ne pristajamo na oteževanje takojšnjega dostopa do 24-urne dežurne zdravniške pomoči, ker je ta v trenutkih, ko je stiska največja, potrebna v najkrajšem času. Kot kaže, ko gre za finance, pri Ministrstvu za zdravje in vladi RS, minute, ki odločajo pri reševanju človeškega življenja ali stiske, nič več ne štejejo, temveč le prihranek, ki naj bi se z ukinitvijo ustvaril. Iz naštetih razlogov, in ker lahko sklepamo po dosedaj prejetih informacijah, da so odgovorni postavili denar pred človeška življenja, smo se občani naštetih občin odločili ustanoviti Civilno Iniciativo – Proti ukinitvi NMP Trebnje in pričeli zbirati podpise vseh tistih, ki se z omenjeno ukinitvijo NE STRINJAJO«, utemeljujejo v skupini svojo odločitev po ustanovitvi Civilne iniciative.

Podpis podpore NMP Trebnje lahko oddate tudi v Zdravstvenem domu Trebnje, Knjižnici Pavla Golie Trebnje (v enotah Trebnje, Veliki Gaber, Mirna, Šentrupert in Mokronog), frizerskem salonu Pr‘Lubčku v Dobrniču, na tajništvu Občine Mirna, v trgovini Kramar na Mirni, v mesnici oz. mesarstvu Tomaž Pungerčar na Mirni in v Papirnici Maja na Mirni. V občini Šentrupert lahko podpis podpore NMP oddate v trgovini Palma, trgovini Mercator in Frizerskem salonu Kampl.

Podpisi se bodo zbirali le še nekaj dni, potem pa jih bodo, kot še pove Staričeva, predali županom in direktorici ZD Trebnje, nato pa predvidoma še odgovornemu ministrstvu.

Ste tudi vi proti ukinitvi NMP (Nujne medicinske pomoči) in želite to jasno in glasno povedati?? Podpis podpore lahko oddate na enem od zgoraj navedenih mest.

(AB)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4