Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 19.02.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Lokalno
Prispevek ogledan: 685-krat

Zakon o konoplji poslanci zavrnili

Odbor DZ za zdravstvo je sprejel sklep, da predlog zakona o konoplji ni primeren za nadaljnjo obravnavo.

trava marihuana

Po mnenju odbora DZ za zdravstvo predloga zakona o konoplji in samozdravljenju nista primerna za nadaljnjo obravnavo. (Foto: Siol.net)

Bo pa s sklepom predlagal ministrstvu za zdravje, da preuči možnost ustreznejše zakonske in podzakonske ureditve uporabe konoplje v medicinske namene. Neprimeren za nadaljnjo obravnavo je po mnenju odbora tudi zakon o samozdravljenju.


Vsak bi sam odločal, kako se bo zdravil

Predlog zakona o samozdravljenju predvideva, da bi se lahko vsak sam odločal, s katerimi zdravili in zdravilnimi rastlinami se bo zdravil, v ta namen pa bi imel pravico gojiti katerokoli rastlino, če je ne bi prodajal.

Predlog zakona se dotika tudi področja cepljenja, zakon o konoplji pa bi dovolil uporabo konoplje v industrijske in zdravstvene namene. Dovoljeno bi bilo tudi gojenje konoplje v omejenih količinah za lastne potrebe. Predloga je skupaj s potrebnim številom podpisov državljanov v parlamentarno proceduro vložil Slovenski konopljin socialni klub.


Čoklovo skrbi, da ljudje ne zaupajo medicini

Eden od podpornikov predloga zakona o konoplji Kristofer Bogdan Meško je v uvodu dejal, da bi si pri obravnavi želel tudi sodelovanja predstavnikov ministrstva za notranje zadeve ter ministrstva za kmetijstvo in okolje. Pri tem je povedal, da ima notranje ministrstvo po njegovem mnenju veliko bolj razsvetljeno mnenje o uporabi konoplje v preventivne namene.

Odzvala se je tudi državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Brigita Čokl in povedala, da jih na področju zdravstva skrbi, da je laikom v medijih dovoljeno obljubljanje ozdravitve raka s hašiševim oljem. “Sporoča se, da sta medicina in farmacevtska industrija skorumpirani ter da jima ne smemo verjeti,” je pojasnila in dodala, da je nedopustno, da ljudje v stiski opuščajo zdravljenje, ki jim ga predpiše zdravnik. Ponovila je, da so predlagali spremembo uredbe o razvrstitvi drog, kar bi dopustilo uporabo konoplje v medicinske namene.


Po mnenju odbora je zakon o zdravilih, na katerega je bil izglasovan veto, ustrezen

Odbor DZ za zdravstvo je sprejel mnenje, …

Več na Siol.net

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4