Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 29.07.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Jože Povšič | Kolumnisti | Lokalno | VOLITVE 2014
Prispevek ogledan: 1,053-krat

Zakaj nisem šel na volitve!

Piše: Jože Povšič

Piše: Jože Povšič

Rompompom okoli volitev za poslance v Državni zbor je mimo. V volilnem okraju Trebnje je prišlo na volitve le okoli 52 odstotkov volivk in volivcev, najmanj do sedaj. Okoli 48 odstotkov volivcev ni prišlo. Med njimi sem bil (po dolgih letih) tudi jaz! Kajti, izmed glavnih strank nisem imel kaj voliti, vem pa tudi, da manjše stranke in neodvisni kandidati, zaradi čudnega volilnega sistema, nimajo nobenih možnosti! Ravnal sem se tudi po sloganu stranke SDS, ki ga je javno objavila pred volitvami. Takole so zapisali (navedek): »Slabe politike izvolijo dobri ljudje, ki ne glasujejo«. (konec navedka). Torej, ker nisem šel na volitve, spadam, po njihovem, med »dobre ljudi«! Toda, izvolil sem slabe politike! Teh pa je v slovenski »gnili in umazani« politiki 90 odstotkov. Politiki, bolje politikanti, so v Sloveniji že itak dokazano slabi, že 23 let samostojne države in domovine Slovenije! Dokazi za mojo trditev so na dlani: korupcija na vseh ravneh, finančni nered, klientelizem, nepotizem, tajkunstvo, ropanje bank, ribarjenje v kalnem in odnašanje nakradenih milijard evrov v tujino.

Volilni okraj Trebnje je dobil komaj enega poslanca, pa še ta je »tujec«, ni domačin, kar je ena od velikih napak volilnega sistema za volitve poslancev v Državni zbor. Včasih je imelo Trebnje po dva »domača« poslanca v enem mandatu! Nesposobni politikanti v lokalnih trebanjskih strankah bi se morali zamisliti! Če sploh kaj razmišljajo! Negativna selekcija kadrov (izločanje sposobnih) je v glavnih strankah prisotna že veliko let. Če se jim približa kakšen sposoben, z dobrimi nameni, ga bodo hitro »zdrmali«! Volivci to opazijo, volivci imajo vedno prav! V volilnem okraju Trebnje so ljudje volili tako, kot sem pričakoval in tudi napovedal. V debati na javnem mestu v Trebnjem sem pred volitvami napovedal, da Trebnje spet ne bo imelo svojega poslanca. In to že tri mandate zaporedoma! Zato vam bom razložil, zakaj nisem šel na volitve.

Kandidat Zvone Lah (SDS)! Ne, hvala! Je »vsiljeni« kandidat za poslanca iz drugega območja, ker v Trebnjem nimajo niti enega kandidata. Žalostno! Lah ni v Trebnje do sedaj prinesel prav nič, čeprav je bil poslanec nekaj mandatov. Vsi drugi dozdajšnji »domači« poslanci (Uhanova, Pungartnik, Metelko, Žnidaršič) so občini Trebnje (na tak ali drugačen način) prinesli denarna sredstva za šole, vrtce, ceste, dom starejših občanov… Katastrofalno stanje v trebanjski SDS Lahu ustreza. Tako je »plac« rezerviran za njega. Že davno so nesposobni lokalni politikanti v SDS Trebnje »zdrmali« celotne trebanjske družine. Lahko jih naštejem poimensko!

Kandidat Matjaž Longar (NSi)! Ne, hvala! Spet »vsiljeni« kandidat za poslanca iz drugega območja, ker v volilnem okraju Trebnje nimajo niti enega primernega. Pavlini so v tej stranki naredili svoje. Sprli so se z Uhani, Candellariji, Kozlevčarji… Znani občinski svetnik je povedal, da to v Trebnjem ne obstaja NSi Trebnje, ampak »firma Pavlin«. Torej, očitni nepotizem! Sam Marjan Pavlin pa nima skoraj nobene podpore volivcev, še v občinski svet ga niso izvolili. Ob takem obnašanju do bolj sposobnih od sebe tudi v prihodnje ne more imeti podpore.

Kandidat Jože Korbar (SLS)! Ne, hvala! Ves čas je podpiral umazano (bolje rečeno: gnilo) politiko pravnomočno obsojenega in skorumpiranega župana Kastelica, namesto da bi se mu (kot neki doktor znanosti) uprl in zahteval njegov odstop zaradi goljufanja z našim občinskim denarjem. Pred lastno stranko SLS v Ljubljani se je sprenevedal, da naj bi Kastelica pozval k odstopu, v zakulisju pa ga je podpiral. Matična stranka SLS je od njega in od Prparja zahtevala, da ne sodelujejo s pravnomočno obsojenim in skorumpiranim županom. Po domače bi rekli, ena sama hinavščina! Po prezgodnji smrti pokojnega Alojzija Metelka iz SLS, ki je podpiral sposobne in držal besedo, nimaš v SLS Trebnje več kaj iskati. Korbar naj bi bil predstavnik kmečkega življa, pa to ni. Spada bolj k tistim »hoh**********«. Na volišču Češnjice, kjer je 90 odstotkov kmečkega življa in 213 volilnih upravičencev je Korbar in SLS prejel (ne boste verjeli): en (1) glas!

Kandidat Igor Teršar (SMC)! Ne, hvala! Prej je bil trebanjski LDS-ovc, ki je načrtno oviral, da bi v javnemu komunalnemu podjetju Trebnje naredili red, uredili finance in odpravili izgubo. V občinskem svetu občine Trebnje je kot svetnik LDS-a »organiziral« glasovanje, da so v nadzorni svet javnega podjetja prišli še hujši zagrizenci iz propadle LDS in tako onemogočili, da bi v javnemu podjetju, skozi katerega se pretaka velika količina javnega denarja občank in občanov, naredili red. Kot direktor javnega podjetja sem to neposredno občutil in izkusil na svoji koži. Kljub temu, da sem delal strokovno, uspešno, pošteno, zagnano in brez enega evra korupcije (tako so dokazale in potrdile tudi pravnomočne sodbe), so me tožili, obtoževali, metali polena pod noge in mi onemogočali pošteno delo direktorja.

Za druge stranke pa itak vemo, da v našem volilnem okraju Trebnje, ki je večinsko desnosredinski, kandidati nimajo nobenih šans za izvolitev v Državni zbor. Škoda, da tega ne vedo sami! Nekajdnevna predvolilna evforija se je končala z bridkim razočaranjem.


  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4