Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 02.06.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 679-krat

Za pridobitev pravice do uporabe Kolektivne tržne znamke Dobrote Dolenjske se je potegovalo kar 115 različnih kulinaričnih izdelkov

V Gostilni Rakar na Gorenjih Ponikvah pri Trebnjem, je v četrtek, 29. 5. 2014, potekalo ocenjevanje izdelkov za pridobitev pravice do uporabe Kolektivne tržne znamke Dobrote Dolenjske. Na ocenjevanje je bilo prijavljenih 115 različnih kulinaričnih izdelkov, od katerih je bilo največ mlečnih izdelkov, od tega kar 17 različnih vrst sirov. Veliko je bilo tudi marmelad, izdelkov iz žit, alkoholnih pijač in suhih mesnin. Na ocenjevanje so svoje izdelke lahko prijavile registrirane pravne in druge osebe, ki ponujajo pridelke in kulinarične izdelke z območja Dolenjske regije, ki na severu meji na reko Savo, na zahodu sega do Blok in Kolpe, na jugu in vzhodu pa do državne meje.

Dobrote Dolenjske 1

Za pridobitev pravice do uporabe Kolektivne tržne znamke Dobrote Dolenjske se je potegovalo kar 115 različnih kulinaričnih izdelkov.

Od 115 izdelkov jih je kar 112 prejelo pravico do uporabe Kolektivne tržne znamke Dobrote Dolenjske, trije pa so prejeli strokovne usmeritve, kako izdelke dovršiti, da bodo za to primerni. S pridobitvijo pravice do uporabe Kolektivne tržne znamke Dobrote Dolenjske se pridelki in kulinarični izdelki vključijo v jagodni izbor, certificirano, izbrano ponudbo visokokakovostnih, inovativnih, a hrati tudi tradicionalnih izvirnih produktov z visoko sporočilno vrednostjo, ki z lastnimi zgodbami in pomembnimi sporočili ter z lokalno dodano vrednostjo dvigujejo prepoznavnost Dolenjske.

Strokovna komisija za ocenjevanje v sestavi dr. Janez Bogataj, dr. Tanja Lešnik Štuhec in Franc Jezeršek je ocenjevala po za vsako skupino izdelkov (pridelki, prehranski izdelki iz sadja, zelenjave, zelišč in medu, moke in pekovski izdelki, mesni in ribji prehranski izdelki, mlečni izdelki, jajca, jedilno olje in maščobe, brezalkoholne pijače in alkoholne pijače) tipičnih kriterijih. Pri vseh izdelkih pa so bili najpomembnejši kriteriji – izvor, zunanji izgled, okus, barva in vonj. Člani strokovne komisije so bili prijetno presenečeni nad številčnostjo in kakovostjo kulinaričnih izdelkov. Najbolj so jih navdušili izdelki iz žit z usklajeno celostno grafično podobo in mlečni izdelki, presenetil pa jih je nabor čajnega peciva, saj so bile v ocenjevanje vključene različne vrste piškotov, slano pecivo in orehova potica. Pri naslednjem ocenjevanju, ki bo predvidoma v jesenskem času, strokovna komisija pričakuje večjo količino vzorcev svežega in konzerviranega sadja in zelenjave, saj je bilo na prvem ocenjevanju zelo veliko marmelad, ni pa bilo denimo kompotov.

Z izvedbo 1. ocenjevanja kulinaričnih izdelkov se je zaključil prvi del Razpisa za pridobitev pravice do uporabe Kolektivne tržne znamke Dobrote Dolenjske, prijave za ocenjevanje jedi in pijač v gostinskih obratih na območju Dolenjske pa so možne še do 15. junija 2014. Vsi zainteresirani ponudniki bodo vse potrebne informacije za oblikovanje in pripravo jedi prejeli na delavnici, ki bo 10. junija 2014 ob 10. uri v Deželi kozolcev v Šentrupertu, podali pa jih bodo dr. Janez Bogataj, dr. Tanja Lešnik Štuhec in Franc Jezeršek. Več informacij najdete na spletni strani Dobrote Dolenjske.

(AR)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4