Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 19.09.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,313-krat

Za 1,54 milijona evrov vredno naložbo uspešno kandidirali na državnem razpisu

Občina Mirna je – potem ko je prijavo na razpis oddala prvi dan razpisa, 5. maja 2014 štiri sekunde čez polnoč – 12. septembra 2014 prejela tudi sklep o prejemu 866.500 evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Gradnja na 1,54 milijona evrov ocenjenega vodovoda Zabrdje-Praprotnica se bo tako vendarle lahko začela.

zupan Dusan Skerbis, direktorica OU Tanja Sinkovec, strokovni sodelavec Davorin Fink, Bostjan Kolenc ter Vlado Stopar in Franc Jevnikar iz iniciativnega odbora

Obpolnočno čakanje župana Skerbiša na oddajo vloge se je izplačalo, Mirna je dobila kar 866.500 evrov.

Naložba zajema izgradnjo vodovodnega sistema Zabrdje–Praprotnica, v okviru katerega bo zgrajenih 9.132 m cevovodov, črpališče z vrtino Zabrdje, črpališče z vrtino in vodno akumulacijo Praprotnica z vmesnim prečrpavanjem in vodohran Koren s prostornino 200 m3. Za izgradnjo je imela občina že pred prijavo na razpis pridobljeno gradbeno dovoljenje in izbranega izvajalca del, tako da tokratnemu prejemu sklepa sledi podpis pogodbe z izvajalcem in kmalu že tudi uvedba v delo.


Gradnja vodovoda Zabrdje-Praprotnica se bo tako lahko začela …

Občini Mirna in Trebnje želita tako urediti vodooskrbo na mejnem območju občin, in sicer za naselja in zaselke, ki še nimajo urejene vodooskrbe iz javnega vodovodnega sistema – v občini Mirna so to Praprotnica, Stara gora, Mlada gora in Sela.

„Mislim, da smo lahko presrečni vsi, sploh tisti, ki smo brez vode gor, tako da je to res izredno vesela novica za nas. Ta projekt je tudi nekaj časa trajal – mislim, da se trudimo že skoraj dve leti in smo zdaj nestrpno čakali kar nekaj mesecev, glede na kriterije, ki so bili. Zdaj je prišel tisti srečen trenutek, da lahko začnemo tisto operativno delo, iz katerega bo tudi razvidno, da se rezultati bližajo. Lahko pa rečem, da se je tudi celotna občinska ekipa zelo izkazala, zelo so se angažirali, posebej še župan. Lahko rečem, da je bil osebno zelo angažiran,“ veselja in pohval ne skriva Vlado Stopar, predsednik iniciativnega odbora za izgradnjo vodovoda.

„Na Občini Mirna smo pripravili izredno dober projekt za vodovod Stara Gora-Praprotnica, ki ni potreboval dopolnitev, zato smo takšen razplet tudi pričakovali. Prebivalci iz tega območja bodo tako do konca prihodnjega leta dobili kakovostno oskrbo s pitno vodo, s čimer bomo med drugim preprečili tudi odseljevanje iz tega območja, izboljšali same življenjske pogoje in kakovost življenja. Povečali pa bomo tudi požarno varnost in pospešili razvoj turizma in gospodarstva,“ je zadovoljen župan Dušan Skerbiš, ki je skupaj s sodelavci občinske uprave prijavo na razpis štiri sekunde čez polnoč tudi oddal.

Prvotni razpis je predvideval razdelitev 32 milijonov evrov, odprt pa je bil do porabe sredstev, zato je bilo ključno, kdaj je bila prijava oddana. Gospodarsko ministrstvo je s sklepom sredstva povečalo na nekaj več kot 72 milijonov evrov, sklep o tem pa objavilo v Uradnem listu RS 29. avgusta 2014.

(PK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4