Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 11.04.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,245-krat

VI PIŠETE: Ples skozi življenje

Četrtek, 10. april 2014. Še en navaden dan. A vendar je bil tisti pomladni dan lep, svetel in zveneč. V nabito polni športni dvorani OŠ Stična je namreč potekal pravi plesni spektakel z naslovom PLES SKOZI ŽIVLJENJE, na katerem so se predstavili zdajšnji in nekdanji plesalci krožka latinsko-ameriških in standardih plesov, ki deluje na Srednji šoli Josipa Jurčiča v Ivančni Gorici. Prireditev so soustvarili tudi številni plesni in glasbeni gostje.

poza

V nabito polni plesni dvorani OŠ Stična se je zgodil plesni spektakel.

Obiskovalce je pozdravila voditeljica plesne predstave, dijakinja Tanja Adamlje, zatem pa še ravnatelj srednje šole gospod Milan Jevnikar. Na plesnem parketu so se najprej zavrteli najmlajši: talentirani plesalci OŠ Šentvid pri Stični: Jon Kenda in Hana Kavšek ter OŠ Veliki Gaber: Jan Rebolj in Helena Fortuna, Urh Šadl in Sara Ozimek, Viktorija Dremelj in Aneja Trlep, Tara Zakotnik in Izabela Blatnik, Lana Trlep in Tjaša Rupnik Zidar. S svojo prisrčnostjo so nas popeljali okoli sveta in nam približali fokstrot in ča-ča.

V soju odrskih luči so v vsej svoji popolnosti blesteli sedanji plesalci in plesalke: Matej Pekolj in Eva Levstek, Luka Hočevar in Nika Kavšek, Jaka Trilar in Špela Zupančič . Na odru so se jim pridružili nekdanji dijaki SŠJJ: Matija Omejec in Petra Kavšek, Blaž Mohorčič in Neža Trpin, Aljaž Levstek in Jerneja Filipič. Ponovno združeni so obiskovalcem pričarali obdobje mladostne razposajenosti s tehno-svingom, ča-ča-jem, temperamentnim džajvom in sambo, obdobje pomembnih odločitev in aktivna srednja leta pa so bili zaznamovani s standardnimi plesi: angleškim in dunajskim valček ter fokstrotom. Niti zapeljiva salsa in rumba nista manjkali. Predstavile so se tudi plesalke hip-hopa :Maša Rački, Špela Zupančič, Barbara Tekavec, Tina Hočevar. Prava popestritev so bile kan-kan plesalke, publiko je ogrel disko ples in nekoč zelo popularen tvist, posebej udaren pa je bil ples stoli. Pri omenjenih plesih so sodelovali tudi ostali plesalci in dijaki naše šole: Sara Koščak, Marija Omejec, Ajda Kenda, Hana Mele, Neja Mele, Mark Lesjak, Nina Vencelj.

plesni klub art web

Na prireditvi so se predstavile tudi brhke Trebanjske mažorete ter sedem pesnih parov klubske stopnje Plesne šole Bolero iz Ljubljane. Plesna para nekdanjih dijakov, ki sedaj uspešno nadaljujeta svojo plesno pot , sta se nam predstavila kot solista. Blaž Mohorčič in Neža Trpin sta z vsem svojim žarom zaplesala venček standardnih plesov, Matija Omejec in Petra Kavšek pa sta s svojo čutno rumbo pri obiskovalcih povzročila hitrejše bitje srca, njun džajv pa si bomo še posebej zapomnil-, saj je spravil v smeh slehernega obiskovalca prireditve.

Plesni spektakel pa ni bil le v znamenju plesa. Poseben čar so mu dodali mojstrica na citrah Eva Medved, pevca Eva Kovačič in Peter Pirc ter srednješolska dekliška vokalna zasedba Estrella z umetniškim vodjem Lukom Posavcem.

Naša profesorica nemščine Marija Majzelj Oven pa je občudovanja vredna oseba, ki že vrsto let s srcem in dušo predaja svoje plesno znanje srednješolcem in brez katere si že kar tretje plesne predstave po vrsti ne bi mogli predstavljati. Ob tej priložnosti se ji zahvaljujemo za vse sredine in petkove popoldneve, ki jih je preživela z nami in tudi za vse dodatne ure, da je bil plesni spektakel res vrhunski, plesni in umetniški. Hvala tudi vsem donatorjem , ki ste nam omogočili, da smo lahko vse naše ideje uresničili in spletli v čudovito zgodbo. Predstavi je dodala piko na i izjemna, vsestransko nadarjena, odlična voditeljica , Tanja Adamlje, ki je v plesno zgodbo vpletla vsa svoja občutenja, hrepenenja in poglede na ples.

Matej Pekolj, Eva Levstek

Plesalca, Trebanjec Matej Pekolj in Eva Levstek iz Ivančne Gorice (na sliki), sta imela skupaj še z dvema paroma vodilno vlogo.

Z muziklom PLES SKOZI ŽIVLJENJE smo dokazali, da s skupnimi močmi, z veliko vaje, truda, predvsem pa veselja in vztrajnosti lahko dosežemo vrhunske rezultate. Preveva nas ponos, zadovoljstvo, sreča in notranji mir. Naj bo zavest, da s takšnimi preprostimi stvarmi lažje »preplešeš življenje« prisotna v vseh nas vsak dan znova. Življenje je lepo! S plesom je lažje in lepše.

Špela Zupančič, 4.b SŠJJ Ivančna Gorica

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4