Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 12.05.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Brane Praznik | Cajtng | Kolumnisti | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,165-krat

Vera peša!

Piše: Brane Praznik

Piše: Brane Praznik

Če je nekdo že od mladega navajen, ali celo tako vzgojen, da je lahko vse, kar ni privarjeno ali zabetonirano, skratka – čvrsto pritrjeno, »moje«, verjetno ne more tolmačiti pravnomočnih sodb drugače, kot jih tolmači trenutno najvidnejši obsojenec sam! Poenostavljeno torej – ni kriv, saj je samo vzel (potihoma povedano), kar je bilo ponujeno na ‘krožniku’! Še več, sodba je politično motivirana.

In pazi! Obsojenec se izgovarja, da v desetih božjih zapovedih sodišče ni omenjeno. Torej ga ni treba spoštovati! Že zato ne, ker je do njega krivično (ah, to, da je sodilo v imenu nas ostali; ah, dajte no!). Da v božjih zapovedih piše, da ne kradi (sedma); ne želi svojega bližnjega blaga (deseta); ne pričaj po krivem (osma) itd., itd., pa torej ni pomembno?

Seveda lahko takšno opravičevanje in sklicevanje na božje zapovedi, in na tisto, kar obsojencu paše, poslej postane tudi vzorec za tiste, ki kradejo bakrene žlebove s cerkva, drva iz državne hoste, okrogle prometne znake za jubilejna darila, ali tiste, ki nategnejo 100 delavcev in zapravijo firmo … Po teh merilih nič več ni vprašanje krivde oziroma prava, ampak samo še – sklicevanje na tisto, kar komu »paše«. Pa tisto, kar ‘paše’, mora biti obešeno na velik zvon, tako, da odmeeeeva, in da se odmev vrne – seveda že kot resnica!

Če bodo ta merila obveljala in bo poslej to stvar politične motiviranosti in stricev iz ozadja, ali nevidne UDBA-e in morda celo murgeljskega podnebja, smo pa res opleli!

Kje je sedaj vera in zaupanje ter komu verjeti?

Ko k temu za »posladek« dodamo še denimo obnašanje Jankoviča in potem oglašanje vseh strankarskih petelinov, ki kikirikajo kot največji modreci odkar obstaja mikrofon, je zmešnjava v Deželi tej neverjetna. Vsak dan imamo zaradi lastninjenja kakšno zafurano fabriko več in vsak dan več delavcev brez zaslužka. Hvalabogu, da sem ter tja kakšnega sedaj tudi zaprejo, sicer bi bilo res za obupat.

Toda, komu sploh še verjeti? Pazi! Kokodajsanje strankarskih, lokalnih in občinskih veleumov se trenutno iz dneva v dan stopnjuje, ker so pred durmi takšne in drugačne volitve. Na eni strani dajejo obljube, na drugi nam grozijo.

Navadni državljani zdaj pravzaprav sploh še ne vemo, kolikokrat in kdaj nas bodo letos klicali k obkroževanju, kar pravzaprav sploh ni pomembno. Itak bomo videli kakšno obkrožanje in kdaj se nam bo približalo, ker bo že v kratkem na terenu vsa razpoložljiva gradbena mehanizacija, kar jo premorejo na območju naših občin. Že junija bodo verjetno začeli z gradnjo mostu čez Temenico o katerem se pogovarjajo že 36 let (most omenjam za ilustracijo, v vsakem večjem kraju pa se bo pač začelo kaj novega) in do lokalnih volitev mora(jo) novogradnja(e) pokazati vsaj rebra! Dokončana bo(do) pa tako, kot je to običajno – šele pred volitvami v naslednjem mandatu.

Strankarski, lokalni in občinski veljaki, da ne govorimo o funkcionarjih v oblakih (na ravni države), so vsak dan bolj sladki, da bi jih lahko jedli brez kruha in brez vsakršnega namaza. In najbolje bi bilo za vse, če bi jih tudi pojedli, ker so se sami že napasli! Zato lahko podčrtamo, da vera peša. Vera v ljudi in v zaupanje. Predvsem v tiste, ki so nas že in se ponujajo, da bi nas še vodili. O teh in novih obrazih velja razmisliti! Če ne bo sprememb, bomo lahko rekli samo – »za znoret«! In bognedaj, da nas doleti še kakšna naravna nesreča.

Kajne, kakšna sreča je, da upanje umre res čisto na koncu.


  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4