Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 17.10.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,176-krat

VAŠA POŠTA: Ali se mora v Trebnjem ponoviti smrtna nesreča kot na Vranskem?

To se sprašujejo krajani Vina Gorice, ki so 15. septembra 2014 na župana oz. Občino Trebnje naslovili zahtevo (v nadaljevanju) za ureditev cestnega priključka Vina Gorica na Prijateljevo cesto.

SMRTNO NEVARNO KRIŽIŠČE V TREBNJEM 640

Krajani Vina Gorice so pripravili nazoren prikaz situacije, ki jih muči.

»Krajani Vina Gorice vas opozarjamo na smrtno nevarno prometno priključevanje iz ceste Vina Gorica na Prijateljevo cesto. Začasna ureditev s pomožnim ogledalom se je izkazala za prometno nevarno, ker je nepregledno vključevanje v promet. Ogledalo je pogosto zarošeno ali pokvarjeno in v zadnjem obdobju celo odstranjeno. Edina dolgoročno prometno varna ureditev križišča je odstranitev visoke škarpe in grmičevja ob cesti. Tako se bo zagotovila ustrezna preglednost in varno odvijanje prometa, ki zajema tudi veliko tovornih vozil in kmetijskih strojev. Nevarnosti so izredno izpostavljeni tudi kolesarji, ki vozijo iz smeri Trima proti Trebnjem, ker ob dnevno svetlobi ne uporabljajo luči in jih je v ogledalu nemogoče pravočasno opaziti. Odstranitev škarpe in grmičevja je gradbeno-tehnično nezahteven poseg in v bodoče tudi ne povzroča nobenih dodatnih stroškov v primerjavi z drugimi rešitvami, kot je npr. semaforizirano križišče.

V skladu z opisano smrtno nevarno prometno ureditvijo krajani Vina Gorice zahtevamo: 1. Odstranitev škarpe in grmičevja in s tem zagotovitev varnega priključevanja ceste iz Vina Gorice na Prijateljevo cesto, 2. Zebra – ureditev varnega prehoda za pešce, 3. Takojšnjo začasno namestitev semaforjev, ki bodo delovali do dokončne varne ureditve križišča.

Pozivamo vas, da v okviru svojih pristojnosti in s svojim ugledom pomagate rešiti problem, ter se posvetujete z ustreznimi institucijami. Ureditev varnega križišča je nujna za preprečitev smrtih žrtev in vas prosimo, da nas krajane Vina Gorice sproti obveščate o napredovanju poteka aktivnosti.

Krajani Vina Gorice


ZADNJA NOVIČKA: »Predstavnica KS Trebnje je že opravila ogled in o nujnosti ureditve križišča obvestila predsednika g. Klariča, odgovor g. župana pa še čakamo in nevarnost v križišču ostaja«, je 22. 9. 2014 povedala Sabina Bale, predstavnica krajanov, ki nas je o zadevi tudi obvestila, dan pred zaključkom redakcije, 9. 10. 2014 pa dodala: »Dobili smo ogledalo. Gre za začasno rešitev, na trajno pa še vedno čakamo. Upamo, da ne bo prišlo do kakšne nesreče.«

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4