Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 04.03.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Cajtng | Jože Povšič | Kolumnisti | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,067-krat

V zakulisju trebanjske umazane politike

Kot ste v različnih medijih že slišali ali prebrali, so se v vezi moje funkcije kot nekdanjega direktorja javnega podjetja Komunala Trebnje, proti meni pravnomočno zaključili različni neutemeljeni sodni postopki: lažne kazenske ovadbe, lažne tožbe, lažni obtožni predlogi in lažne odškodninske tožbe. Vseh zadnjih šest obtožb je bilo lažnih! In vse so izgubili! Ko so me tožarili na sodiščih in vlačili po medijih, so se tako grdo lagali, da so verjeli samim sebi. In te laži so stopnjevali do absurda!

Piše: Jože Povšič

Piše: Jože Povšič

Pričelo se je v letu 2007, ko se je končal moj zelo uspešen mandat in ko je bil na mesto direktorja Komunale Trebnje nezasluženo politično nameščen nekdanji partijski sekretar Štefan Velečič. V nadzorni svet javnega podjetja pa so bili še bolj nezasluženo nameščeni Jevnikar Franc, Ciril Pevec in pozneje Silvester Prpar. Prav ti štirje so bili najhujši, najbolj brezobrazni v lažnih obtožbah zoper mene. Za svoj cilj, kako rešiti nekdanjo štiričlansko upravo Komunale Trebnje, niso izbirali sredstev. Nihče od teh pa prej ni nikoli delal v javnem podjetju.

V zakulisju njihove umazane politike pa jim je ves čas zvesto stal ob strani še en politikant, brez morale in etike, sedanji večkrat obsojeni župan in nekdanji občinski svetnik Alojzij Kastelic. Sicer pravičen in upravičen odhod nekdanje štiričlanske uprave iz Komunale, ki je po ugotovitvah Računskega sodišča storila za več kot pet milijonov evrov nezakonitosti in nepravilnosti, je bil tako hud udarec za trebanjske politikante, da tega enostavno niso prenesli. Treba je bilo nekaj storiti. Dajmo sesut Povšiča! Kastelic bo za! In so h Kastelicu hodili čez zadnja vrata, on jim je pa kimal!

No, in na koncu so morali vsi štirje člani uprave pravnomočno oditi, tem politikantom pa je prenehal mandat. V prah se je sesula tudi njihova nekdaj močna trebanjska politična stranka! V Komunali pa so pustili gospodarsko razvalino, katero sem skupaj s kolektivom uspešno gradil pet let. Jaz pa sem še vedno tu! Vsakemu človeku lahko pošteno pogledam v oči! Politikanti pa tega ne zmorejo! Kaj šele, da bi se kdo opravičili za vse gorje in škodo, ki so mi jo storili! Zakaj pa bi se opravičili? Saj to je bil vendar njihov cilj! Sedaj lahko te politikante tudi strokovno podučim, kako se dela z javnim denarjem, ki ni tvoj, ki je last vseh nas, občank in občanov!

Ena od številnih sej nadzornega sveta Komunale po letu 2007,  je bila dne 22.09.2009. Takrat je že pol leta bila pravnomočna ena druga sodba, v kateri je bilo jasno zapisano, “da Komunali Trebnje, ki jo je vodil direktor Jože Povšič, ni moč očitati nobenega nedopustnega ravnanja, še manj pa odgovornosti, delovno razmerje bivšega člana uprave Komunale je prenehalo zakonito.”  In kljub temu so na tej seji sprejeli lažni sklep, da je treba Povšiča še naprej tožiti. V medijih so lažno ponavljali škodo tja do 243.000 evrov. Nihče od njih pa ni hotel slišati za dejstva, kdo je v preteklosti podpisal štiri individualne pogodbe štiričlanske uprave, ki so bile škodljive za javno podjetje in za žepe občank in občanov! Prav na tej seji je Silvester Prpar, po krjaveljsko kot zna, klobasal, da: “je trejba Pavšiča tožit za 37.000 euru škode, sej itak uso izgubo krijejo ustanoviteljce” (torej občine, torej spet vi, občani in občanke!) Kako je mogoče, da tak človek, ki ima tak odnos do javnega denarja, sploh pride na funkcijo v javno podjetje! Klobasal je kljub temu, da je na isti seji odvetnik Slavko Sitar (starejši)  jasno povedal, da »krivde ne gre očitati Povšiču« in da je zoper Povšiča »uspeh za tožbo proti njemu majhen: 50%-50%«.

Da je absurd še večji in še boj smešen, so me isti ljudje lažno tožili za piškavih 660 evrov na Okrožnem sodišču v Novem mestu, češ, da sem povzročil strošek vpisa uradnih podatkov javnega podjetja v sodni  register, kar je po zakonu obvezno. Ta strošek je bil za notarja, koleki, vpis in podobno! Sodišče je vse njihove lažne insinuacije zavrglo in v sodbo zapisalo, da je Povšič: (navedek sodišča): “v obravnavanem obdobju odgovorno in zakonito opravljal funkcijo direktorja in ves čas mandata od 25.02.2002 do 07.02.2007 odgovorno izvrševal vsa dela in naloge. Po presoji sodišča ni mogoče zaključiti kršitve kakršnekoli naloge, temveč obratno, doprinesel je k pravilnosti odločitve o tem.” (konec navedka sodišča). Vendar tem politikantom, to ni bilo dovolj! Pritožili so se na Višje sodišče v Ljubljano in tudi to sodišče jim je vse skupaj pravnomočno zavrglo in potrdilo navedbe Okrožnega sodišča iz Novega mesta. Na koncu se je izkazalo, da se prav ti politikanti brijejo norca iz javnega denarja občank in občanov.

Za piko na i je Okrožno sodišče iz Novega mesta, kjer so me omenjeni politikanti lažno tožili, da sem v javnem podjetju naredil škodo v višini 31.795 evrov in 24 centov!?!, v končno pravnomočno sodbo zapisalo, da sem v svojem 5 letnem mandatu  v javnem podjetju Komunala Trebnje delal: (navedek sodišča) »s skrbnostjo vestnega in poštenega gospodarstvenika«! (konec navedka sodišča). Takih ljudi pa trebanjski politikanti s Kastelicem na čelu ne rabijo, saj ob teh ugotovitvah izpadejo še večji burkeži, kot so v resnici!


  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4