Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 14.02.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,203-krat

V Zabrdju pri Mirni okoli 250 ljudi pričakalo “leteče olimpijke”, na čelu za našima Majo in Evo

Množica športnih navdušencev je včeraj pozno popoldne v Zabrdju pri Mirni pozdravila Špelo Rogelj, Evo Logar in Majo Vtič ter njuna trenerja Jožeta Berčiča in Primoža Peterko. Zbrani so si obljubili, da bodo vražje Slovenke spodbujali še naprej, posebej glasno ob zaključku sezone 22. marca v Planici.

Skakalke 44

Množica športnih navdušencev je včeraj pozno popoldne v Zabrdju pri Mirni pozdravila (z leve) Špelo Rogelj, Evo Logar in Majo Vtič ter njuna trenerja Jožeta Berčiča in Primoža Peterko. (Foto: Cajtng.com)

Ženski smučarski skoki so bili na sporedu letošnjih zimskih olimpijskih iger premierno. Po zaletišču sta se podali tudi dve članici Smučarskega društva Zabrdje – Eva Logar in Maja Vtič, sicer tudi najboljša slovenska skakalka v tej sezoni. Trenutno je šesta v svetovnem pokalu, prav tako šesto mesto (sicer z drugo in tretjo daljavo posamezne serije) pa je osvojila tudi v Sočiju.

„Sama tekma mi ni bila nič drugačna. Moram reči, da se je zbralo lepo število gledalcev, ampak tudi recimo v Planici se jih je zbralo lepo število, tako da … S samimi olimpijskimi igrami sem zelo zadovoljna. Malo je grenkega priokusa, ampak mislim, da sem naredila svoje najboljše kot znam v tem trenutku. Smo si pa ogledale treninge – smučanje smo šle pogledat v živo. Je zanimivo. Smo pa spremljale vse slovenske športnike in seveda navijale za njih. Verjamem, da je možna še kakšna medalja,“ je vtise malo po sprejemu strnila Maja Vtič.

Sprejem v Zabrdju sta pripravila tukajšnje smučarsko društvo in Občina Mirna, ob tem je župan Dušan Skerbiš povedal: „Rezultati, ki jih dosegajo naša dekleta v svetovnem pokalu, so odlični. Odlični so bili rezultati tudi na olimpijskih igrah. Ni vedno medalja tista, da se potem organizira sprejem. Dobri rezultati in sploh že udeležba na olimpijskih igrah pomeni to, da smo Mirnčani ponosni, da imamo takšen klub in takšne športnice, ki dosegajo svetovne rezultate, rezultate, ki bodo šli v anale.“

Na Mirni z nekajletnimi presledki skačejo že od zgodnjih 60. let prejšnjega stoletja. Potem ko je zob časa preveč načel skakalnici v Zabrdju, so večje skakalne prireditve zamrle, z novo 8-metrsko skakalnico pri Osnovni šoli Mirna pa se je SD Zabrdje okrepilo z mladimi skakalci, ki se pod vodstvom Blaža Dima na treninge vozijo v Ljubljano, Kranj ali Domžale. V novi občinski prostorski načrt so sicer vnesli tudi načrte za novo, večjo skakalnico v Zabrdju, kjer bi lahko organizirali tudi tekme, kar je velika želja tamkajšnjih ljubiteljev tega zimskega športa.

(PK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4