Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 18.12.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 398-krat

V Trebnjem žal ni sredstev za prednovoletno rajanje

Zadnjih deset dni decembra, ali pa vsaj obdobje od božiča do novega leta, je čas, ko se po številnih slovenskih (pa seveda tudi drugod) mestih dogajajo razni dogodki – zabave, koncerti, vse z namenom, da se ljudje še zadnjič v letu podružijo, poveselijo, zapojejo, pa morda tudi zaplešejo. V Trebnjem prednovoletnega rajanja, vsaj v režiji Turističnega društva Trebnje, ne bo.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Za silvestrovanju v Šentrupertu je vedno veliko zanimanje, v Trebnjem pa žal ne uspe. Imamo premalo atraktivne ansamble? Dobi TD Trebnje premalo sredstev za organizacijo silvestrovanja?

Bralec nam je že v novembru poslal e-pošto, zanimalo pa ga je, če bo v Trebnjem letos organizirano silvestrovanje oz. prednovoletno dogajanje. Vprašanje smo zastavili predsednici TD Trebnje Biserki Sitar, ki je dejala, da jim finančna sredstva niso dopuščala, da bi dali silvestrovanje v program.

Glede na to, da TD Trebnje nima sredstev za organizacijo prednovoletnega dogajanja, letno pa dobijo s strani Občine Trebnje okoli 15.000 evrov (vir. Supervizor), smo TD povprašali, kaj naredijo z njimi oz. kako porabijo ta sredstva (koliko so posamezni projekti – navajamo jih v nadaljevanju – stali), odgovora pa žal nismo dobili.

V Turističnem društvu Trebnje so se sicer, kot so zapisali v poročilu za leto 2014, januarja udeležili sejma Alpe Adria 2014, v marcu so obiskali Ptujski karneval, ob svetovnem dnevu zemlje so se udeležili čistilne akcije mesta Trebnje, v sodelovanju s KŠOT-om so pripravili prvomajsko kresovanje na Vrhtrebnjem, sodelovali so pri reviji harmonikarjev v Novem mestu in se udeležili pohoda po Trški gori, junija so organizirali prireditev »Iz trebanjskega koša«, udeležili so se pohoda po Slakovi in Pavčkovi poti v Mirni peči, sodelovali z Veselo vasjo nad Ajdovcem, pomagali pri organizaciji srečanja Gradiščanov iz vse Slovenije, se udeležili tradicionalnega srečanja s sosednjimi Turističnimi društvi (Trebnje, Mirna peč, Žužemberk, Dobrnič, Straža) na Frati in z Rdečim križem Trebnje organizirali srečanje s starejšimi občani.

TD Trebnje se je sicer v vseh letih financiralo s strani Občine Trebnje, v letu 2010 in nato v letošnjem letu pa so prejeli tudi razpisana sredstva Turistične zveze Slovenije. Vmes razpisov, kot še pove Sitarjeva, ni bilo.

V TREBNJEM NEATRAKTIVEN PROGRAM?

Silvestrovanje je v Trebnjem pred leti sicer že bilo organizirano, a je bil obisk dokaj skromen, zato je morda res vprašanje, če je silvestrovanje v Trebnjem sploh smiselno oz. če ni to bolj v domeni večjih krajev. Govori se tudi, da se v Trebnjem vedno, kadar se, pripravi neatraktiven program, kar zna držati, že če primerjamo letošnje prednovoletno dogajanje v Črnomlju, kjer bodo od 19. 12. do 27. 12. 2014 nastopili številni glasbeniki, kot so Dražen Zečić, Ivana Kovač, pa Siddharta in S.A.R.S., prednovoletno dogajanje pa se bo zaključilo z velenjskimi trubači in prav na koncu s prvo divo nekdanje Jugoslavije, Lepo Breno. Bi oni privabili Trebanjce iz domov?

(GS)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4