Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 19.01.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 950-krat

Uspešno izvedena akcija zbiranja sredstev za družino Zelinger, sledi drugi del

V prejšnji številki smo izpostavili dobroto našega sokrajana Damirja Juraka, na pobudo katerega so on in prijatelji začeli zbirati sredstva za družino Zelinger Zaletel iz Babne gore pri Trebnjem. Prvi del akcije je uspešno izpeljan, sedaj sledi drugi del …

zorc jurak zelinger

Podjetnik Jože Zorc, ki se je ponudil, da bo po simbolični ceni naredil kopalnico, gospa Zelinger Zaletel in pobudnik akcije zbiranja pomoči Damir Jurak.

Trebanjec Damir Jurak je že pred šestimi leti prvič sredstva namesto za nakup novoletnih daril in voščil namenil družini Zelinger Zaletel z Babne gore pri Trebnjem, letos pa se je odločil, da k temu dobremu dejanju povabi tudi svoje prijatelje. Eden izmed njih je o tem obvestil naš medij, mi pa smo v prejšnji številki z veseljem ovekovečili še eno dobro dejanje naših krajanov.

Našemu javnemu pozivu po pomoči družini se je odzvalo še kar nekaj ljudi, pa tudi podjetij, tako da so skupaj zbrali kar nekaj sredstev, ki bodo prišla prav pri nadaljevanju projekta – izgradnji kopalnice!

KOPALNICA!

Center za socialno delo in Rdeči križ Trebnje že dlje časa načrtujeta, da bi Zelinger Zaletelovim izgradila kopalnico, letos bi naj projekt tudi realizirali, tako da bodo sredstva, katera so zbrali Jurak in prijatelji, prišla še kako prav. Potrebno je omeniti, da se je akciji pridružila tudi Občina Trebnje, ki je že začela s postopkom preverjanja – če in kako je možno družino priključiti na javni vodovod in kanalizacijo. Če bo šlo torej vse po načrtih, bo družina, ki je bila še včeraj dobesedno brez kopalnice, že takorekoč jutri imela ne le kopalnico, pač pa tudi vodo iz javnega vodovoda in urejeno odvodnjavanje. Še en dokaz, kako malo je potrebno, da se nekaj naredi, če je volja! Čestitke vsem udeleženim!

ZBIRANJE SREDSTEV SPOMLADI

Tudi na Cajtngu smo prejeli nekaj klicev z vprašanji – kam in kdaj lahko donirate sredstva za družino Zelinger Zaletel, zato (zaenkrat le na kratko) zapišimo, da se bo akcija zbiranja sredstev pričela predvidoma spomladi, upamo pa, da bomo lahko konkretneje glede tega poročali že v naslednji številki.

Potrebno je omeniti, da družini Zelinger Zaletel zelo pomagajo številni sosedje, pa tudi župnik priskoči na pomoč, najde pa se tudi kakšen dobrotnik od drugod, ki občasno kaj prinese oz. pripelje. Družina dobiva tudi socialno pomoč, zato se nekako prebija iz meseca v mesec, za kakšno večjo investicijo pa nikakor ne more zbrati denarja, zato bodo sredstva, katera bomo začeli zbirati spomladi, zelo, predvsem pa za dlje časa, olajšala življenjske razmere oz. bivanje v hiši.

(TK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4