Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 30.01.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 802-krat

Turizem v zidanicah je priložnost tudi za Mirnsko dolino

MOKRONOG, 30. januar 2015 – V dvorani Upravno-kulturnega središča Mokronog so se včeraj zbrali številni lastniki zidanic v Mirnski dolini, ki so želeli slišati, kaj prinaša ponekod že dobro poznan projekt Turizem v zidanicah.

MKG, okrogla miza Turizem v zidanicah 29012015 (2)

Turizem v zidanicah je priložnost tudi za Mirnsko dolino. In ravno o tem so včeraj debatirali v Mokronogu.

Okroglo mizo je spodbudila Občina Mokronog-Trebelno. „Občine znotraj Mirnske doline vse resneje razmišljamo o blagovni znamki Mirnska dolina. O tem bomo v prihodnjih letih govorili vse več. Okrogla miza pa je namenjena razvoju turizma v zidanicah. Začetki so. Ti so pozitivni in med ljudmi dobro sprejeti. Želimo naprej. Želimo, da bi se v ta projekt vključilo čim več naših občanov oziroma lastnikov zidanic znotraj Mirnske doline,“ pravi župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver.

Na območju občine Mokronog-Trebelno imajo 25 vinogradniških območij, ki pokrivajo 400 hektarjev površin oziroma 5,5 odstotka občine. Z okroglo mizo so želeli spodbuditi razmišljanje o tem, da zidanice lahko ponudijo turistom v sklopu konzorcija Turizem v zidanicah.

Na okrogli mizi, na kateri so sodelovali poleg Mateje Podgoršek še Matjaž Pavlin, predsednika obeh občinskih vinogradniških društev Toni Bulc in Anton Kotnik ter predsednik turističnega društva Jernej Mauko, dr. Marko Koščak, cvičkova princesa Maja Žibert in eden od član konzorcija Jože Krivic, so poudarjali, da je turizem v zidanicah avtentičen turistični produkt)prihodnosti tako zaradi svoje trajnostne naravnanosti kot tudi zaradi odličnosti ter izjemne okolice, naravne in kulturne dediščine okolja, v katerem je vzpostavljen.

Razpravljalci se zavedajo, da je za mnoge prva ovira pridobitev gradbenega in uporabnega dovoljenja, kasneje pa administracija. „Okrogla miza ni bila enkratni dogodek. Prisotnim smo ponudili pomoč pri vključevanju v konzorcij Turizem v zidanicah. Najprej bomo evidentirali interes v naši okolici, potem pa bosta zainteresirane posameznike obiskala projektant in nekdo iz konzorcija. Oba strokovnjaka bosta podala neko oceno tako v smislu stroškov kot tudi vsebinskih korakov, kako do sodelovanja v konzorciju,“ zagotavlja višja svetovalka za okolje in prostor na Občini Mokronog-Trebelno Mateja Podgoršek.

Zainteresirani za vključitev v konzorcij Turizem v zidanicah lahko svojo željo sporočijo ali na novomeški Kompas, ki je poooblaščen tržnik konzorcija, ali Podgorškovi v Mokronog do konca aprila 2015.

(PK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4