Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 24.12.2013 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 582-krat

Tudi na Mirni letos predpraznični utrip

Vsakoletni praznični osvetlitvi so na Mirni letos prvič dodali še nekaj več predprazničnega dogajanja, ki se je začelo v petek s prihodom in obdaritvijo dedka Mraza, nadaljuje pa se danes in v prihodnjih dneh.

Dedek Mraz na Mirni 2

Lesena brv čez reko Mirno bo danes ter prihodnji ponedeljek in torek praznična. Stojnice s praznično ponudbo, tudi kulinaričnih dobrot, in spremljevalni program domačih izvajalcev bodo letos prvič spremljali Mirnčane v pričakovanju novega leta.

 “S predprazničnim, božično-novoletnim utripom želimo središču kraja dati nekaj tistega posebnega vzdušja, ki ga s seboj nosijo zadnji dnevi leta. Z obema popoldanskima utripoma in zdravico novemu letu želimo tudi na Mirno vrniti druženje ob pričakovanju novega leta. Ne morejo in nočejo vsi iz svojega kraja, zato upamo, da bo letošnji poskus naletel na odobravanje med občani. Zelo smo zadovoljni tudi z odzivom nastopajočih, ki so brez izjeme z veseljem pristopili in bodo sooblikovali ali današnji ali ponedeljkov spremljevalni program, ki bo dovolj pester za vse generacije,“ pravi Lea Bučinel, ki pri projektu sodeluje v imenu Občine Mirna.

Predpraznično dogajanje se je začelo minuli petek s prihodom dedka Mraza, ki je s pomočnicama Piko Nogavičko in snežinko obdaril 136 malčkov, starih od enega do pet let.

Danes bo predpraznični utrip na brvi zaradi svetega večera krajši, ob 16. uri bosta program oblikoval Mešani pevski zbor DU Mirna in literarna sekcija DU Mirna Vezi, ob 17. uri pa bo otroke obiskala starka Zima, ki jim bo povedala pravljico. Prihodnji ponedeljek, 30. decembra, bo ob 16. uri zapela Meta Smolič, ki obljublja še svoje presenečenje, ob 17. uri pride starka Zima z novo pravljico, ob 18. uri bo nastopil Ženski pevski zbor Zimzelen z gosti, ki bo poskrbel za pravi prednovoletni žur na brvi, ki ga bosta ob 19. uri nadaljevala Zdravko Ječnik in Maša Rovšek, ki obljubljata tudi nekaj nostalgije po morju. Na zadnji dan tega leta se bodo po 22. uri na brvi zbrali vsi, ki bi zdravico novemu letu radi preživeli na prostem na Mirni.

Poleg predprazničnega dogajanja na brvi, pa na Mirni vabijo 26. decembra na pohod na Debenec ob dnevu samostojnosti in enotnosti, v soboto od 19. ure naprej v domu Partizan bo v domu Partizan Ultras žur, v nedeljo ob 16. uri pa v župnijski cerkvi božični koncert Mešanega pevskega zbora KUD Matija Tomc Mirna.

(PK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4