Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 13.11.2012 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Jože Povšič | Kolumnisti
Prispevek ogledan: 683-krat

»Tu sem doma!«

Piše: Jože Povšič

Piše: Jože Povšič

Ko pridemo po obvoznici in pri gradu vstopimo v naše “lepo” mesto Trebnje, se prične zanemarjenost na javnih dobrinah in površinah, kakršne ne vidiš v nobenem slovenskem občinskem središču več.

Na prvo dobrodošlico iz smeri Ljubljane naletimo, ko v desnem ovinku zagledamo zanemarjeno občinsko hišo in v njem stanovalce, katere je tam naselil župan Kastelic. Vidi se, da ti stanovalci tam stanujejo iz socialnih razlogov, čeprav je ob hiši parkiran lep črn audi. No, zraven njega pa kombi s praznimi gumami. Okoli hiše je vse razmetano, strešna opeka pa razbita, da jim deževnica teče direktno na glavo. Nato nas na desni strani »razveseli« pogled na razpadajoči trebanjski grad, ki ima zaradi Friderika Barage lepo zgodovinsko vrednost, česar pa vse od socializma do danes ne vidimo in ne cenimo. Ko pridemo na most in pogledamo proti mestu Trebnje, se prava “lepota” šele začne. Levo in desno visoka nepokošena trava, grmovje in plevel, vmes pa polno raznih smeti. Zelo vabljivo za tistih nekaj turistov, ki pridejo v Trebnje!

O pločniku na tej cesti ni ne duha ne sluha, na nobeni strani, čeprav je za pločnike primarno odgovorna občina. Župan Kastelic je zaradi tega nezgrajenega pločnika bil že najmanj desetkrat opozorjen. Če bi znal gospodariti z našim skupnim javnim denarjem in če vmes ne bi bilo korupcije, bi bilo že nekaj deset tisoč evrov dovolj, da bi imeli urejen pločnik in posajen drevored. Na gosto postavljenih javnih luči pa itak ne rabimo! Nato pridemo na razpadajoči levi pločnik na mostu čez Temenico. Zanemarjen in razpokan je že tako, da se že pri prehodu enega pešča trese in se bo kmalu zrušil v vodo. Lahko se zgodi celo nesreča. Nato preko preozkega in zarjavelega železniškega mostu pridemo na še na bolj zanemarjeno avtobusno postajo! To je Trebnje!

Staro pravilo potrjuje, da je občina najslabši gospodar. No, oodvisno od tega, kdo jo vodi in upravlja! Nekateri župani po Sloveniji imajo neverjeten čut za estetiko in to se vidi na urejenosti naselij. Slabi gospodarji so torej odgovorne osebe z županom na čelu.

Dragi Trebanjci! Za vašega župana (na srečo, moj ni več!) že itak vemo, da županuje tako, da ne zna razmišljati tako daleč! Šele ko mu nekdo odpre oči, začne nejevoljno godrnjat in šele potem, pod močnim javnim pritiskom, izgradnjo vnese v proračun. Potem pa se hvali, da je to njegovo delo! Naštevali bi lahko še polno primerov, ki dokazujejo, da je Trebnje, zaradi slabih gospodarjev, ena dolga zanemarjena vas! O tem pa kdaj drugič!

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4