Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 10.03.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Kolumnisti | Lokalno
Prispevek ogledan: 141-krat

KOLUMNA: TTiP, TISA, CETA ali konec slovenske neodvisnosti!

Piše: Božo Žabjek

Piše: Božo Žabjek

Mnogi preberete o teh zahrbtnih dogovorih le v medijih ali močno sladkano na strani slovenske Vlade. Navdušeno sprejmete njihovo razlago, da je TTiP napredek v trgovanju med EU in ZDA, torej tudi Slovenija bo zacvetela na ameriškem trgu. A je ta razlaga svetlobna leta od resnice. TTiP je v resnici le dogovor korporacij, kako bodo prenesle ves denar in moč v svoje roke in postavile države in predvsem njena sodstva v podrejen položaj. Poglejmo način delovanja …

Farmacevti ali pridelovalci GSO prehrane že imajo v ZDA dovoljenja za uporabo in prodajo svojih zelo škodljivih izdelkov – npr. Monsanto koruza ali soja, cepiva proti gripi – ki dokazano povzročajo številne bolezni od raka do demence, avtizma ali deformacije novorojenih otrok. Ker to lahko prodajajo v ZDA bodo s podpisom EU in slovenskih plačancev dobili dovoljenje tudi za EU, četudi bi posamezna država nasprotovala nekaterim izdelkom. In tukaj nastopi bistvo – korporacija, ki bi ji preprečili prodajo recimo v Sloveniji nas bo enostavno tožila na sodišču. Ampak ne na slovenskem, pač pa njihovem že ustanovljenem skritem sodišču, ki bi nas oglobilo za milijarde brez možnosti pritožbe. Korporacije nad vsemi državnimi inštitucijami, mi pa hlapci v rokah bilijonskih zaslužkov nekaterih korporacij mnogim že znanih Monsanto, Bayer, Syngenta, Nestle! Ves ljudski trud ohraniti zdravo prehrano, naravne vire ali svoboda odločanja o zdravljenju bo zradiran, za zelo dolgo časa. Že zdaj ljudstvo pri nas nima nobene moči, po podpisu sporazumov je ne bodo imeli niti naši prikrito izvoljeni politični hlapčki.

Najpomembnejše je vprašanje – zakaj so ta pogajanja za zaprtimi vrati in na dan prileze le kar je bilo odkrito po drugih poteh? Skrajno negativni vplivi ne smejo biti javno razkriti pred podpisom, s figo v žepu je treba lagati ljudstvu, potrditi veleizdajo, potem , ko več ne bo možno ničesar spreminjati, pa lahko prirejene vsebine pridejo v javnost. In Marjan Hribar, slovenski pogajalec izreče neresnico vsakič, ko začne razlagati o TTiP. Hlapčevsko priznava možen manjši negativen učinek na slovensko gospodarstvo, ker je naša menjava z ZDA majhna, nikoli pa ne bo smel dojeti, kaj šele izreči, da ravno s tem sporazumom korporacije začnejo svojo veliko genocidno osvajalsko pot v katerokoli državo. Brez ovir, po njihovih pravilih, zelo sovražno do narodov, zgolj za milijardne zaslužke.

In kje si lahko že ogledamo to nesramno bodočo prakso? Obama je pred tedni obiskal Indijo, da doseže sporazum o ameriških korporacijskih patentih zdravil, ki so v Indiji prepoceni in preveč učinkovita. S tako pogodbo bi bila vsa indijska zdravila avtomatično prepovedana in sledile bi milijardne tožbe.

Ali prepoved sajenja GSO koruze na Madžarskem. S TTiP se Monsanto vrne in iztoži škodo, pri tem pa Madžari ne bi smeli niti ust odpreti.

Zato je izjemno pomembno, da narod prepozna prevaro in prepove raznim plačancem sklepati hudičeve dogovore brez ljudske privolitve.

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4