Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 08.07.2013 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Jože Povšič | Kolumnisti
Prispevek ogledan: 850-krat

Trebanjski politikanti in Medvedjek

Piše: Jože Povšič

Piše: Jože Povšič

Medvedjek, mesto tragičnih dogodkov v času osamosvajanja Slovenije leta 1991, kjer so pod streli in bombami agresorske jugoslovanske armade, padli: vojak slovenske teritorialne obrambe, več tujih voznikov kamionov in kmet-domačin! Jugoslovanska armada je takrat uporabila tudi z mednarodno konvencijo prepovedane kasetne bombe.

Na takem kraju tragičnega spomina normalen človek pričakuje, da se vsi, ki prihajajo na Medvedjek, ne glede na njihovo politično prepričanje, poklonijo tem žrtvam, na kulturen, civiliziran in pietetni način. Brez političnega sovraštva in obračunavanja do drugih, drugače mislečih! Nekateri, predvsem trebanjski lokalni politikanti, pa so letos smisel Medvedjeka ter trud in delo trebanjskih veteranov izničili in razbili! Kaj se je dogajalo?

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS) Trebnje je eno od najbolj aktivnih veteranskih združenj v Sloveniji. S svojim nesebičnim (in neplačanim) delom skrbijo za spomin na tragične dogodke na Medvedjeku in urejajo spomenik in neposredno okolico, vse z namenom, da se ohrani kot spominski kraj na dogodke pri osamosvajanju Slovenije!

V nedeljo, 23.06.2013 ob 11.00 uri so, kot vsako leto doslej, trebanjski veterani organizirali spominsko slovesnost pri spomeniku žrtvam vojne za Slovenijo na Medvedjeku, skupaj z občinami Trebnje, Mirna, Šentrupert in Mokronog-Trebelno. V njihovem imenu smo vabljeni prejeli tudi prijazna vabila na slovesnost, s podpisanim predsednikom OZVVS Trebnje Mirom Resnikom. V organizacijo te prireditve so tako vodstvo kot člani OZVVS Trebnje vložili veliko truda in znoja!

Ko pa so veterani na Medvedjeku nekaj ur pred 11. uro pripravljali vse potrebno za slovesnost na prireditvenem prostoru, pa so se tam ob 09.00 uri pojavili Nada Pepelnak (SDS) kot podžupanja občine Trebnje, predstavniki NSi iz Trebnjega in predstavniki Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Dolenjske in Bele Krajine. Kljub temu, da je bila soorganizator te spominske slovesnosti ob 11.00 uri občina Trebnje, je Nada Pepelnak kot podžupanja občine Trebnje zlorabila svoj položaj podžupanje in to spominsko slovesnost bojkotirala. Zaradi skoraj nične podpore volivcev na zadnjih županskih volitvah in zaradi njenih zdrah na Medvedjeku smo izvedeli, da jo bodo veterani pozvali k odstopu s funkcije podžupanje občine Trebnje! Če smo pošteni in načelni, te funkcije si ne zasluži, prav tako kot osebnost nima nobene podpore pri volivkah in volivcih občine Trebnje!

Namesto, da bi predstavniki občine Trebnje, župan Kastelic in podžupana Prpar in Pepelnakova, v imenu občine Trebnje, na kulturen način, kot delegacija, položili venec (rože) k spomeniku žrtvam, je Nada Pepelnak prireditev bojkotirala, Kastelica kot župana pa sploh ni bilo. Prpar je kar sam položil rože k spomeniku, čeprav mu je bilo naročeno, da naj to stori veččlanska delegacija občine Trebnje!

Udeleženci, ki so bili letos na Medvedjeku, pa so slišali tudi nekaj cvetk, kako je Prpar »trokiral« in da »ni znal nič povedati«! Govoril je v nerazumljivi »krjaveljščini«, nazadnje pa mu je še »sape zmanjkalo« in ni nič povedal. Eden od stavkov Prparja med govorom na Medvedjeku je tudi tale (navedek): »Blu b faj, č b skp stapiiil, taku kut enaindvidstga lejta!« (konec navedka). No, še sami trije (Kastelic, Pepelnak, Prpar) ne znajo »skp stupt«!

Zato OZVVS Trebnje predlagamo, da prihodnje leto sami, brez politikantov iz občine Trebnje, organizirajo spominsko slovesnost na Medvedjeku! Kajti, dogodki na Medvedjeku so spomin širšega, državnega pomena! Boleč spomin na žrtve bojev na Medjedjeku je preveč močan, da bi ga razbijali trebanjski politikanti, ki so s svojim politikantstvom zabredli že tako daleč, da so že bolj podobni političnim blaznežem kot pa normalnim ljudem!

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4