Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 12.12.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , , ,
V kategoriji: Lokalno
Prispevek ogledan: 418-krat

Trebanjske kegljačice jesenski del sezone končale pri repu, toda …

S tekmami 9. kroga se je 22. novembra 2014 končal jesenski del sezone 2014/2015 tudi za trebanjske kegljačice, ki tekmujejo v 1.B ligi, drugi jakostni ligi v kegljanju v Sloveniji. Po devetih odigranih krogih so Trebanjke zbrale 6 točk, kar jih uvršča na 8. mesto od 10-tih ekip.

kegljaèice lestvica CDR

Naše kegljačice so jesenski del končale na 8. mestu, a ni veliko manjkalo, da bi bile uvrščene dosti višje.

Izkupiček naših kegljačic po jesenskem delu je dokaj mizeren – 2 zmagi, 2 remija in kar 5 porazov. S šestimi osvojenimi točkami so v nevarni coni (za izpad), je pa res tudi to, da bi lahko z dvema ali tremi osvojenimi točkami več čvrsto držali sredino lestvice oz. mesta takoj za najboljšimi tremi (Impol, Celje II., Izola).

Pa poglejmo, če so bile Trebanjke vsaj blizu boljšim uvrstitvam.

Eno točko bi lahko naše kegljačice dobile denimo v 5. krogu, ko so štiri naše igralke premagale nasprotnice iz Pivke (zmaga 4:2), a kot ekipa nametale slabši rezultat, zaradi česar so domačinke izenačile izid (4:4) in Trebanjke so domov s seboj »odpeljale« le točko. Popolnoma isto se je zgodilo tudi v zadnjem krogu, ko so Trebanjke gostile vodilni Impol. Tu sta »šli« dve točki, a to še ni vse …

Trebanjke so igrale dobro tudi »doma« proti Celjankam in na gostovanjih pri Beli Krajini in Gorici, ko so tri igralke premagale svoje tri nasprotnice, tri pa izgubile (3:3). Na koncu so bile naše kegljačice spet slabše v skupnem točkovanju zbitih kegljev in dve točki vsakokrat predale nasprotnicam (rezultat vsakič 5:3). Tu so »šle« še tri točke …

Iz navedenega lahko sklepamo, da je našim kegljačicam za boljšo uvrstitev zmanjkalo nekaj športne sreče in da lahko spomladanski del pričakujemo z optimizmom.

Zgolj omenimo, da ima izmed naših kegljačic najboljše povprečje metov Nika Radelj (546 podrtih kegljev na tekmo), ki se nahaja na 9. mestu med vsemi kegljačicami v 1.B ligi, naslednji naši kegljačici, ki ju najdemo v zgornjem delu lestvice, pa sta Slavica Hribšek (524) in Jasmina Mišič (523) na 27. oz. 28. mestu. Na 1. mestu je Brankica Pavlovič (Izola) s povprečjem kar 610 podrtih kegljev na tekmo, že drugouvrščena kegljačica pa za njo zaostaja za velikih 53 kegljev (557).

Izmed naših kegljačic je najboljši dosežek zbitih kegljev v jesenskem delu sezone zabeležila Slavica Hribšek, ki je v 7. krogu podrla 606 kegljev.

Oven Jelka 150x150Predsednica KK Trebnje Jelka Oven: »Klub je imel na začetku sezone višji cilj, vendar se je pokazalo, da nam manjka igralka Silva Zupančič, ki je poškodovana. S treningom bo pričela v mesecu januarju, s tekmovanjem pa nekje v sredini februarja, tako da so pričakovanja kluba ob koncu sezone uvrstitev med 4. in 6. mestom, naslednjo sezono pa prestop v 1. A državno ligo. Naš klub nima niti približno takih pogojev, kot ostali klubi, ker nimamo kegljišča v Trebnjem, ki nam bi omogočal več treningov. Po naravi pa sem izreden optimist, zato pričakujem, da se bodo moje želje, in želje vseh igralk, uresničile. Intenzivno namreč iščemo prostor v Trebnjem ali okolici, kjer bi lahko postavili kegljišče, seveda v sodelovanju in s podporo Občine Trebnje.«

Sezona 2014/2015 se nadaljuje s spomladanskim delom in tekmami 10. kroga v soboto, 10. januarja 2015, ko bodo Trebanjke v »domačem« Novem mestu gostile ekipo KK Ceršak.

(BZ)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4