Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 17.03.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 3,291-krat

Trebanjka Sabina Berus pripravila eno najlepših predstavitev Trebnjega doslej

Tisto, kar bi naj bilo v domeni Občine Trebnje, ali pa še raje Turističnega društva Trebnje, je kar v lastni režiji naredila mlada Trebanjka Sabina Berus. Video s predstavitvijo Trebnjega je Sabina izdelala za namen državnega tekmovanja Turistične zveze Slovenije 2014 (zaslužil si je zlato turistično značko), Občina, predvsem pa TD Trebnje, pa bi ga lahko naredili že zaradi svojega poslanstva …

Sabina Berus

Sabina Berus je pripravila predstavitveni video Trebnjega in si priborila zlato turistično odličje Turistične zveze Slovenije.

Sabina Berus mesto Trebnje opiše kot malo, prikupno mestece nekje na JV Slovenije.

“Ko se voziš po avtocesti od Ljubljane proti Novemu mestu, ga lahko zagledaš na svoji levi strani. Njegov čar ni v velikosti, ampak v tem, da ima gostoljubne in vesele prebivalce, veliko gostiln, frizerjev ter številne prostore, namenjene rekreaciji”, še doda, v video predstavitvi pa prikaže nekaj naših znamenitosti – Vrhtrebnje kot najbolj priljubljeno športno-rekreativno točko Trebanjcev, tamkajšnji 15. poldnevnik, trebanjski grad, Hotel Opara, Trimo, Galerijo likovnih samorastnikov, Kmetijo Marn, vinorodno Gradišče, Ranč Aladin ter dolenjsko Brezje – cerkev na Zaplazu.

Sabina dobrih pet minut dolgo video predstavitev konča z besedami: “Trebnje je majhno, na trenutke zaspano mestece sredi dolenjskih gričev. Njegova bogata naravna in kulturna dediščina sta še neodkrita bisera, ki kar vabita. In ravno zaradi teh čarov kot Trebanjka lahko rečem, da rada živim v Trebnjem. Če pa bi bila turistka, pa bi se z veseljem vrnila.”

Močne besede, za katere lahko le upamo, da so istega mnenja vsaj turisti, če že morda ne tudi Trebanjci.

Zaradi morebitnih turistov, ki znajo brati članek, dodajmo dva majhna popravka – Trebnje nima ravno veliko prostorov namenjenih rekreaciji, je celo pri repu med vsemi občinami JV regije, Ranč Aladin pa ne spada v Trebnje (niti v občino Trebnje). Pa naj zapisana popravka ne pokvarita vtisa o predstavitvi Trebnjega, saj gre kljub temu za eno najboljših, predvsem pa pozitivnih reklam za naše mesto. Čestitke Sabini Berus kot avtorici in Luki Žvaru kot snemalcu!

Veliko užitkov ob ogledu predstavitve našega mesta!

(AB)

One thought on “Trebanjka Sabina Berus pripravila eno najlepših predstavitev Trebnjega doslej”

 1. MStepec pravi:

  Jaz pa bi dodal še popravek glede 15. poldnevnika, ob le-tem je namreč najbolj točen srednjeevropski čas, kolikor pa potuješ bolj vzhodno ali zahodno od tega poldnevnika, pa ti ura “prehiteva oz. zaostaja”. V zahodnoevropskem pasu so tako v Evropi zgolj Islandija, Irska, VB in Portugalska. Drugače pa odlična predstavitev! 🙂

 • krepko-207-ii
 • Natisni net CTV
 • AVTO SLAK CAJTNG TV
 • Pasji salon Ajša CTV
 • Natisni net za CTV 2
 • BHS 1
 • Pavc Cajtng TV 420×360
 • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4