Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 13.12.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,238-krat

Trebanjec Žan Ograjšek svetovni javnosti predstavil svoj izum, s platformo Indiegogo že skoraj zbral sredstva za množično izdelavo

Trebanjec Žan Ograjšek je v začetku decembra 2014 svetovni javnosti predstavil svoj izum – trzalico (za kitaro), ki z usnjenim paščkom tvori zapestnico. Svoj izum je poimenoval WristPick, sedaj pa za potrebe množične proizvodnje le-tega zbira finančna sredstva. Mu bo uspelo?

Žan Ograjšek foto FB

Žan Ograjšek (Foto: FB Žan Ograjšek)

Kitara in trzalica sta Žanovi zvesti spremljevalki že od njegovega 8. leta starosti, ko je začel igrati kitaro. Kmalu je ugotovil, da vse prevečkrat nekje izgubi ali založi trzalico, zato se je odločil, da temu naredi konec. Razmišljal je – kako, in kmalu prišel do ideje.

Od novembra 2012, ko se je porodila ideja, pa vse do dandanes, ko je izum predstavljen svetovni javnosti, je Žan razvijal svoj izum, ga testiral in nadgrajeval.

Sedaj je le-ta prišel do sklepne faze – umestitve na tržišče. Za zagon množične proizvodnje Žan seveda potrebuje finančna sredstva, le-ta pa se je odločil poiskati po svetu in sicer s crowdfundingom, s priljubljeno platformo Indiegogo. Kaj to pomeni? Svoj produkt je predstavil svetovni javnosti, ljudje, katerim je izdelek všeč, pa lahko le-tega vnaprej kupijo in tako prispevajo sredstva za njegov zagon.

wrist pick indiegogo

Žanov izum, zapestnice Wrist Pick. “Use it, don’t loose it”, pravi Žan. (Foto: Indiegogo)

Potencialnim podpornikom (vlagateljem) je Žan obljubil ročno izdelane produkte, narejene iz naravnega usnja, kar pomeni, da gre za unikatne in visoko kvalitetne, predvsem pa, seveda – uporabne produkte.

V svojo idejo Ograjšek popolnoma zaupa, a se zaveda, da zgolj njegova želja in volja po uspehu nista dovolj. Potrebuje finančna sredstva, s katerimi bo lahko kupil novejšo opremo, ki mu bo omogočila razvoj novih dizajnov in razširitev ponudbe. Ali drugače – potrebuje 2.000 dolarjev. Mu jih bo uspelo zbrati? Lahko pomagate?

Trebanjci Žana poznamo kot izkušenega kitarista, ki ima za seboj že kar nekaj javnih nastopov, rad pa zaigra tudi v družbi prijateljev. Zelo rad igra pesmi Iztoka Mlakarja, naš soobčan pa je znan tudi po tem, da je avtor najbolj znanega komada skupine D‘NeeB – ŠVIC, katere član je bil tudi sam.

(JK)

PRIPIS 17. 12. 2014: Do danes je Žanu uspelo zbrati že 1.825 dolarjev (91% od zastavljenega cilja), do konca akcije pa je ostalo še 15 dni.

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4