Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 11.05.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 2,080-krat

Trebanjci svetovni javnosti predstavili še en svoj izum – Stromle

Štirje kolegi, Janez Pekolj, Bojan Vidmar, Luka Žvar in Aleš Pintar, vsi Trebanjci, stari od 30 do 32 let, so se odločili napovedati vojno praznim baterijam mobilnih telefonov.

Stromle 2w

Ljudje so žejni, telefoni tudi.

Dandanes ima smart phone (pametni telefon) že skoraj vsak – od najstnika do »mladinca srednjih let«, a vsi se soočajo z eno in isto težavo: za pametni telefon, ki nudi takorekoč vse, je dan predolg. Ali pa baterija »prekratka« … In štirje Trebanjci so se odločili, da temu naredijo konec. Ne, niso (še) izumili baterije, ki bi držala dlje, so pa izumili univerzalno prenosno polnilno postajo, katero lahko nesete s seboj tudi na kraj, kjer ni elektrike in iz nje črpate električno energijo ter tako napolnite svoj telefon.

LJUDJE SO ŽEJNI, TELEFONI TUDI

Kot pravijo Trebanjci, je zadeva aktualna predvsem za gostince in hotelirje, katere obiskovalci nemalokrat prosimo za razno razne polnilce ali vsaj elektriko, seveda pa zna polnilna postaja prav priti tudi vsakomur, ki se odpravi na pot (in nima avto polnilca), piknik oz kamorkoli, kjer ni napajanja.

Stromle w

Če bo imel vaš najljubši gostinec Stromle-ta, vam ne bo več treba skrbeti, če ste še dosegljivi …

Problem praznih baterij je (oz. bo) kot kaže rešen. Trebanjcem se mora zadeva le še »prijeti« med uporabniki in uspeh bo tu. Tudi ti štirje inovatorji so se odločili, da »srečo« preizkusijo na svetovnem spletu, saj so svoj izdelek že postavili na »kickstarter«, kjer si lahko (tako kot je to konec lanskega leta uspelo Žanu Ograjšku z WristPick-om) ljudje iz celega sveta produkt ogledajo in vanj, v kolikor jim je le-ta zanimiv, vložijo svoja sredstva. Lahko le nekaj evrov, kot spodbuda fantom in produktu, lahko pa od 115€ (kolikor produkt stane, s tem ga tudi vnaprej kupijo) dalje. Da bodo fantje lahko rekli – ja, gremo v ta posel, želijo zbrati 11.500€.

»KJELNAR, A ‘MATE TLE KAKŠN‘GA ŠTROMLÉTA?«

Stromle deluje na 99% modernih mobilnih naprav in je izdelan iz orehovega, hrastovega, bukovega ali jesenovega lesa. Njegove dimenzije so 220x130x40 mm in tehta okoli 220g, napolni pa lahko do 6 popolnoma praznih telefonov. Trenutno je izdelanih 8 Stromle-tov, štirje od teh pa so v obtoku. V Trebnjem ga še ni, predvidevamo pa, da je le vprašanje časa, kdo oz kateri gostinec bo z njim prvi razveselil svoje obiskovalce.

Edina slabost Stromleta je, tako zaenkrat kaže, le ta, da zna kakšen Dolenjček (beri: dalejnčk) izza mize zavpiti natakarju: »Kjelnar, a ‘mate tle kakšn‘ga štromléta?« A če bo to edina slabost (kar seveda v bistvu sploh ni), bo Stromle svetovna uspešnica … Srečno, fantje in čestitke!

(GS)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4